A+ A-

A vágy szakadékában 1. rész

- De jól nézel ki -szaladt ki a ténymegállapítás Sára szájából, és bármennyire is őszinte volt, a következő pillanatban már átkozta magát emiatt: egy nő tiszta szívvel nem mondd ilyet egy másik nőnek, még akkor sem, ha az történetesen a legjobb barátnője.
Vagy legalábbis úgy gondolja, hogy a legjobb barátnője.
Viki nem válaszolt semmit, csak mosolygott, és leült a Sárával szemközti székre. Megtanulhatatlan kecsességgel mozogott. Keresztbevetette combjait, és azzal a mosolyával nézett barátnőjére, amit az egyszerre talált elbűvölőnek és gyűlöletesnek. Hogy ez utóbbi érzése miből fakadt, azt a lánynak magának sem kellett magyaráznia.
- Hát szia. Köszönöm. Te is csinos vagy.
Hazudsz, gondolta Sára, de azért bólintott.
Egy belvárosi kávéházban ültek; a találkozót aznap reggel beszélték meg. Sára emlékezett, milyen vidáman csicsergett Viki a telefonba: biztosította a lányt, hogy sok mesélnivalója van a számára. Ami Sárát illeti, neki nem volt sok, ami meg volt, azt sem szándékozott mással megosztani.
Sára morózussága azonban nem volt annyira feltűnő, hogy Viki észrevette volna. A két barátnő különösebb átmenet nélkül nyomban fecserészésbe kezdett. Régen látták egymást: Sára fél évig Németországban dolgozott, ahol nem érték túl kellemes élmények. Ez meg is látszott rajta: önbizalma, amely egykor Vikiével vetekedett, úgy párolgott el, mint kacsaúsztatóból a víz egy forró napon. Főnökeinek soha nem volt igazán jó, amit csinált, ha pedig arra a német férfira gondolt, akivel lefeküdt néhányszor, még most is émelygés fogta el. Az Élet Nagy Csalódásairól azonban nem ejtett szót, legfeljebb burkoltan - és nem is a szégyen miatt. Egyszerűen biztos volt benne, hogy a szakadékok, melyeket a szemei helyén látni, ha tükörbe néz, barátnője számára épp eléggé árulkodók. Talán túlságosan is azok.
Sára viszont elismerte, hogy barátnőjét talán még sosem látta ennyire jó színben. Trécselésük folyamán alaposan felmérte - egy nő szemével. Feszes farmerbe bújtatott lábak, kivillanó lapos has, telt mellek, melyek mintha örökké ágaskodnának. De a legmélyebb benyomást Viki arca tette rá: sugárzó, jókedvű, gondtalan.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.78 pont (18 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 papi 2014. 05. 13. kedd 20:32
Egész jó
#3 listike 2014. 03. 11. kedd 10:15
Nem tetszik.
#2 A57L 2014. 02. 5. szerda 09:26
Nem rossz.
#1 Törté-Net 2005. 09. 1. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?