A+ A-

Emlékek az intézetből 5. rész

Másnap, késő délután nyílott az ajtó, és az aligazgatónő lépett be.
Habár anyaszült meztelen voltam, ijedten felpattantam az ágyból.
Az ötven év körüli, ráncokkal barázdált arcú nő szürke szemei kifürkészhetetlenek voltak.
- Öltözz, egy ideig máshol fogsz lakni - jelentette be.
Gyorsan magamra kapkodtam a nadrágot és az inget. Egyre idegesebb lettem. Jól emlékeztem arra, amikor legutóbb találkoztam ezzel az asszonnyal.
- Kövess!
Szótlanul lépdeltünk végig az intézet folyosóin. Jó sokáig mentünk, míg a lakószárnnyal ellentétes épület alagsora felé vettük az irányt.
A lépcső itt már nem volt olyan jól karban tartva, és az alagsor padlója is csak csupasz beton volt. Enyhe pinceszag áramlott a falakból. Az elém táruló folyósrendszert gyéren világították az alacsony mennyezetről csüngő, csupasz villanykörték. Öt-hatméterenként szabványos - szegecselt, tömör acél - börtönajtók voltak mindkét oldalon.
Végül egy fehérre mázolt, kétszárnyú ajtó elé értünk.
Belépve egy jókora orvosi szobába jutottunk. Néhány ágy, egy zuhanyzótálca, meg mindenféle orvosi eszköz, és egy alacsony, kövérkés, szürke kosztümös asszonyság volt a szobában.
Az aligazgatónő intett, hogy maradjak a bejáratnál, aztán odalépett a szobában lévő nőhöz, és váltottak néhány halk szót. Mikor befejezték, az aligazgatónő anélkül, hogy egy pillantást vetett volna rám kisietett a teremből.
A telt nevelőnő felém nézett majd így szólt.
- Gyere ide, és vetkőzz le.
Tétován, de megindultam. Odaléptem az egyik ágyhoz, és esetlenül kihámoztam magam a ruháimból. Még mindig nem tudtam megszokni, hogy vadidegen emberek előtt vetkőzzek le teljesen.
- Nem kell félned, nem foglak bántani. Megvizsgállak, leborotvállak, és kész.
Így is történt. Elég alaposan végigvizsgált, meghallgatott mindenütt, vért, vizelet mintát vett. EKG, és terheléses tesztet is csinált. Legvégül, a heréimet és a prosztatámat vizsgálta meg, ami kellemetlen volt, de egyáltalán nem fájdalmas. Mindezek után módszeresen szőrtelenített, majd a leborotvált helyeken bekent valami enyhén csípő krémmel.
- Ez majd lassítja a szőrzeted növekedését - magyarázta. - Készen is volnánk. Úgy tűnik makkegészséges vagy. Várj, itt kérlek - mondta, és kiment.
Amúgy is hűvös volt a szobában, de valahogy jobban fáztam a borotválás után.
Jó tíz perc múltán tért vissza a doktornő, egy nem túl bizalomgerjesztő férfi társaságában.
A talán százhetven centi magas, aszott férfi, legalább hatvan éves volt. Nagyon beesett arca volt, és mélyen ülő fekete gombszemei. Fekete nadrágot, és egy kopott, kötött pulóvert viselt. Nyeszlettsége ellenére, valahogy mégis ijesztő, sőt fenyegető jelenés volt. Görnyedt tartása ellenére, meglepően lendületes léptekkel lépett elém.
- Szervusz, fiam. Egy rövid ideig az én gondjaimra leszel bízva, én felelek érted, és nekem fogsz engedelmeskedni. A megszólításom: mester. Később beszélünk, most kövess.
Eszembe se jutott nem engedelmeskedni. Tudtam, semmi értelme. Tudtam, mi vár azokra, akik engedetlenek, vagy szökni próbálnak.
Nem mentünk messzire, talán egy-két keresztfolyosót hagytunk el, mikor egy kipárnázott duplaszárnyú ajtóhoz értünk.
A terem, ahová beléptünk hatalmas - legalább 50 négyzetméteres - volt. A neoncsövekből áradó fényt tovább erősítette a falak fehérsége.
Számos, az emberi test kínzására alkalmas eszköz volt a teremben: egy nyújtópad, nőgyógyászati vizsgálóasztal, egy vaskos szék -számos bőrszíjjal- és így tovább. A falak mellett szekrények sorakoztak, melyek tartalma felől nem voltak kétségeim.
A terem egyik hátsó részében két, egymástól két méterre álló, egyenként két-két és fél méter magas, arasznyi vastagságú faoszlop állt, a beton padlóba ágyazva.
Az oszlopok tövénél, és majdnem a tetejüknél szíjak voltak.
- Állj az oszlopok közé, terpeszbe! A kezeidet pedig emeld fel!
Úgy tettem.
- Szélesebb terpeszbe - mondta.
Terpeszbe álltam, amennyire csak bírtam. Ekkor a mester odalépett, és a csuklóimat valamint a bokáimat, az oszlopokhoz kötözte. Jól meghúzta a szíjakat, így majdhogynem tökéletes x alakot vettem fel. A szíjak annyira felhúztak, hogy lábujjhegyen tudtam csak állni. A mester ellenőrizte a kötelek feszességét, majd elém lépett.
- Ma fogunk először együtt dolgozni. Egy fő szabály van: tilos megszólalnod, hacsak nem kérdeznek tőled valamit. Minden egyes kéretlen illetve elmulasztott szótagért öt ütést kapsz az ostorral. Világos?
Bólintottam.
- Nem hallom.
- Igen, mester.
- Jó. Megkésett válaszod négy szótagból állt. Mint mondtam, ha kérdeznek te válaszolsz. Érted?
- Igen, mester.
- Ez a kis mulasztás húsz ostorcsapást ér. De azokat nem tőlem kapod meg - mondta, és kisietett a teremből.
Vártam. A terpesztéstől lassan sajogni kezdtek az inaim. Habár kicsit hűvös volt a teremben, lassan izzadni kezdtem.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.76 pont (25 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2014. 03. 20. csütörtök 09:19
Nagyon jó.
#2 papi 2013. 10. 22. kedd 09:49
Nem rossz.
#1 Törté-Net 2003. 08. 15. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?