A+ A-

Az utazás

Már a vizsgaidőszak eleje óta vártam a mai napot. Végre megvan az utolsó vizsgám is és holnap indulhatok le a Balatonhoz a barátnőim után. A Három Grácia (ahogy anyám nevez minket) egy hetet tölt a Magyar tengernél. Az egyikünk, Ági német szakon tanul az egyetemen, a második csaj Lia olaszon van én pedig a francia szakosok táborát erősítettem. A gólyatáborban ismertem meg a két lány és az elmúlt két évben a legjobb barátnők lettünk. Sülve-főve együtt vagyunk, együtt tanulunk, együtt járunk bulizni és még ugyanazon a munkahelyen is dolgozunk hoszteszként.
Szóval eldöntöttük, hogy lemegyünk egy hétre a Balatonhoz. Szerencsére Ágiéknak van egy nyaralójuk a tónál és a szülei megengedték, hogy használjuk. A piát én intéztem ugyanis a szüleimnek italkereskedésük van így olcsóbban be tudtuk szerezni a piát, amit a szüleim úgymond támogatás címszó alatt nekünk is adtak. Így már minden adott volt egy felejthetetlen nyári élményhez. Csak azt nem gondoltam, hogy számomra még inkább felejthetetlen lesz.
A barátnőim egy nappal hamarabb lementek a Balatonhoz, mert nekik kevesebb vizsgájuk volt és mondták, hogy ők addig kitakarítanak meg rendbe szedik a nyaralót, míg én a vizsgán izzadok. A piát is levitték magukkal, hogy ne egyedül kelljen lecipelnem, mivel elég pöttöm termetű vagyok a magam 160 centijével. Így nekem csak a saját cuccaimat kellett levinnem, ami szerencsére nem volt sok, mert úgy terveztem, hogy nagyrész bikiniben leszek a parton.
Így hát a vizsgám után gyorsan összepakoltam csináltam kaját magamnak az útra és le is feküdtem aludni, mert másnap reggel fél ötkor indult a vonatom. Egy közvetlen személyvonatra vettem jegyet, hogy ne kelljen bajlódni az átszállással, de ennek az volt az ára, hogy az út 8 óráig tartott. Gyorsan eljött a reggel és bevallom kicsit nehezemre esett felkelni. Viszont reggel sokkal hűvösebb volt, mint terveztem, ezért a lenge nyári fehér ruhámat nem tudtam felvenni. Így gyorsan előbányásztam a szekrény mélyéről egy bemelegítőmet, hogy azért kényelmes ruha legyen rajtam, a hosszú úton a ruhámat meg behajtogattam a hátizsákomba. A dolog érdekessége hogy nem szoktam alsóneműt hordani, mint ahogy a családból senki. Így bugyi és melltartó nélkül csak egy bemelegítő alsóban egy utazó táskával és egy hátizsákkal indultam el az állomásra. Odakint be volt borulva, de szerencsére nem esett az eső. Csak remélni mertem, hogy nem lesz ilyen vacak idő egész nap, bár utazáshoz ez is jó.
A vonatom egy jó fél óra késéssel indult, bele se mertem gondolni, hogy az út végére mennyi késés fog még összeszedni. Szerencsére találtam egy üres kabint és be is telepedtem gyorsan. Kényelmesen elhelyezkedtem (már ha el lehet helyezkedni ezeken az ezeréves üléseken) elkezdtem olvasni egy könyvet, amit nemrég vettem és csak reméltem, hogy ha be is ül mellém valaki az nem valami perverz vadbarom lesz. A vonat nagy nehezen elindult végre. Az út első egy órája eseménytelenül telt azt leszámítva, hogy a vonat már most tizenkét megállóban állt meg. A második megállóban beült mellém két cigányasszony, de ők néhány megállóval később le is szálltak és megint egyedül maradtam a kabinban. A vonat tovább zötykölődött és az egyik megállóban felszállt két srác és megkérdezték beülhetnek-e mellém.
- Gyertek csak nyugodtam. – mondtam és kicsit összébb húztam magam, hogy a bőröndjeiket fel tudják tenni a csomagtartóra.
- Egyébként Peti vagyok. - mutatkozott be a magasabbik szőke srác.
- Az én nevem Tomi. – mondta a másik srác. Ő alacsonyabb volt, de ugyanolyan szőke és kisportolt, mint a másik.
- Én Laura vagyok. Örülök. Ti testvérek vagytok? – bukott ki belőlem a kérdés.
- Igen. Ez ennyire látszik? – válaszolt mosolyogva Tomi.
A bemutatkozás után elkezdtünk beszélgetni, ki hova utazik és miért hova jár, iskolába hol dolgozik. Tehát az ilyen hagyományos ismerkedős témák jöttek fel. Megtudtam, hogy ők se egész úton lesznek az útitársaim, mert csak Pestig utaznak nagymamájukhoz látogatóba. Egyébként mindketten egyetemisták volt és mérnöknek tanultak. Mikor kimerültek az általános témák egyre személyesebb témákra kezdtünk váltani. Öltözködés, ruhaviselet illetve nem viselet (ugyanis kibukott, hogy nem hordok se bugyit se melltartót). Kiderült az is, hogy egyikünknek sincs párja. Feljött, hogy kinek milyen csaj/pasi jön be. Kiderült, hogy Petinek és Tominak is az alacsony hosszú hajú csajok jönnek be, akik nem csontkollekciók, de nem is dagadtak. Hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy igazat mondanak, vagy csak nekem akarnak bókolni, ugyanis ez a leírás elég jól rám illet. Amikor rám került a sor úgy döntöttem, hogy tőlük függetlenül az őszinte véleményemet mondom el.
- Igazából én az alacsony srácokat szeretem, akik nem gyúrós hörcsögök, de nem is gurulnak. Szóval nagyjából olyanok, mint Tomi. - Tominak felvillant a szeme, amikor mosolyogva rákacsintottam. Ami azt illeti vele kicsit többet el tudtam volna képzelni, mint beszélgetés.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.57 pont (67 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 zoltan611230
2018. 09. 27. csütörtök 03:47
Jól kezdődik. Válaszolok rá!
#11 Almoska5
2018. 03. 24. szombat 00:29
Szeretném "Zsuzsika" véleményét is olvasni. Talán Neki is tetszene, ha véletlenül össze találkoznának írásaink!! Különben Zsuzsika nagyon erős jellem lehet, mert nehezen dicséri meg az írásokat. /Legtöbb esetben egy - két szavas hozzászólással csinálja, de én érzem, hogy van benne valamilyen erős érzelmi felső "léc", amiket még meg sem közelítenek, egyes írások tartalma. Válaszolok rá!
#10 Enigma
2018. 03. 23. péntek 15:56
"- Mit szólnál hozzá, ha bezárnánk a fülke ajtaját és eltakarnánk az ablakokat és basznánk egyet? - Kérdezte Tomi. "
Na ezen a ponton lett az egész elrontva. Válaszolok rá!
#9 Almoska5
2018. 03. 17. szombat 19:36
Nekem kellemes volt. Megvárnám, hogy mi történik az utazás további részében? Válaszolok rá!
#8 cscsu50
2018. 03. 16. péntek 05:49
kezdésnek elmegy Válaszolok rá!
#7 feherfabia
2018. 03. 15. csütörtök 07:37
Nem fogott meg! Válaszolok rá!
#6 sunyilo
2018. 03. 14. szerda 23:01
Egész jó olvasmány. Válaszolok rá!
#5 joozsi
2018. 03. 14. szerda 14:52
Kezdésnek jó. Válaszolok rá!
#4 vakon54
2018. 03. 14. szerda 11:53
Egyetértünk feleségemmel veteránnal. Válaszolok rá!
#3 veteran
2018. 03. 14. szerda 09:30
Tűrhető, természetesen a kalauz sem jött. Válaszolok rá!
#2 A57L
2018. 03. 14. szerda 04:16
Kellemes is történet lett belőle. Válaszolok rá!
#1 Törté-Net
2018. 03. 14. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről? Válaszolok rá!