A+ A-

A betörés

Harmincnyolc éves vagyok, Mici, a hétéves kislány és Danika, a két és féléves kisfiú anyukája. Férjem, Ákos, egy olyan cégnél dolgozik, mely beléptető rendszereket telepít, gyakran küldik őt vidékre, ahonnan csak másnap, harmadnap keveredik haza, rendszerint holtfáradtan. Ez is egy olyan estének indult, amit magányosan reméltem eltölteni, de végül egészen másképp alakult…
Aznap a szokásosnál is később végeztem, rohantam a csemetékért, először a nagylányt hoztam el az iskolából, majd a kicsiért mentem a bölcsibe. A fejem tele volt az irodai gondokkal: a főnököm különmunkát adott, hétvégére is be akart rendelni, pont akkor, amikor Ákossal és a gyerekekkel kirándulást terveztünk. Na, abból se lesz már semmi, gondoltam.
Hazaértünk, korán sötétedett, november vége felé járt, hideg, nyálkás pára borított mindent: a kocsimat, a háztetőket, a szomszéd ház ablakait. Felkapcsoltam a fűtést a kihűlt lakásban. Ki-ki tette a dolgát, én vacsorát készítettem, elmosogattam a tegnapról maradt piszkos edényeket, beraktam egy adag mosást. A gyerekek a tévé előtt játszottak. Vacsora után fürdetés, küzdelem a fektetéssel, majd fél tíz körül, miután a ház elcsendesedett, úgy gondoltam, én is megérdemlek néhány szabad percet.
Bementem a fürdőszobába. Levetkőztem, gyertyát gyújtottam, miközben alaposan szemügyre vettem testemet a tükörben.
Az évek nem múltak el nyomtalanul, és a két gyermek is meggyötörte alakom. Vastag combok, kerek has, a mellem, mint két görögdinnye – hátulról már nem is mertem megnézni magam. Tényleg el kellene kezdenem valamit sportolni, Ákos is mondja mindig, igaza van. Ha nem akarok ötvenéves koromra úgy kinézni, mint egy piaci kofa, változtatnom kell az életmódomon.
De persze nem ma. Majd holnaptól. Olyan fáradt voltam, semmire sem vágytam inkább, mint egy kád forró fürdőre. Az arcomra pakolást tettem, és a kellemes félhomályban némán, csukott szemmel, agyamat kikapcsolva próbáltam relaxálni, elmerülve a habokban. Kicsit el is alhattam, mert amikor legközelebb kinyitottam a szememet, a gyertya már alig pislákolt. Kiszálltam a kádból, meggyújtottam a villanyt és megtörölköztem.
Az alsó szintről hangok szűrődtek fel. Először azt hittem, Mici szaladt le egy pohár vízért a konyhába és ő csörömpöl az evőeszközökkel. A törölközőt magam köré csavarva léptem ki a fürdőszobából, és elindultam lefelé. Most már jól kivehetően hallottam, hogy egy férfi magyaráz odalent fojtott hangon. Eszembe jutott, hogy talán Ákos jött haza korábban, mint vártam. Többször fordult elő, hogy meghívta a kollégáit egy kis munka utáni poharazásra.
Visszamentem a hálószobába, hogy pizsamát és fürdőköntöst vegyek. Amikor legközelebb kiléptem a szobánk ajtaján, hallottam, amint az előbbi hang ezt mondja:
- Nézd meg odafönt is, Leó!- Volt valami rekedtes, durva színezete ennek a hangnak, amire önkéntelenül is összerezzentem. Nem hasonlított az Ákos baráti köréhez tartozó férfihangokra, inkább olyan valakiére, akit megedzett az élet, és hozzászokott a parancsok osztogatásához.
Az a személy, akit az előbb Leónak szólítottak, elindult fölfelé a lépcsőn. Azt hittem, villanyt gyújt majd a fordulónál, ehelyett egy zseblámpa fényét láttam imbolyogva közeledni. Én bolond, még ekkor is azt hittem, hogy minden rendben van. Talán kiment egy biztosíték? Gyakran megesett, a ház elektromos rendszere már rég elavult. Csak ez járt a fejemben, és persze eszembe sem jutott, hogy elrejtőzzek. A fénypászma így egyenesen a szemembe világított és elvakított, amikor a lentről felfelé tartó alak a lépcső aljához ért.
Csak akkor jöttem rá, hogy baj van, amikor a fickó egy ugrással a lépcső tetején termett, megragadta a könyököm, maga elé penderített és felkiáltott:
- Te, főnök, itt van valaki!
- Hozd le! - felelte az iménti rekedtes hang, nyugodtan, színtelenül.
Moccanni sem bírtam, a páni félelem szinte minden erőmet kiszívta. Bénán tűrtem, hogy Leó magával vonszoljon, miközben csak arra tudtam gondolni, hogy jaj istenem, a gyerekeknek bántódásuk ne essék.
A konyhában két férfi volt, akik a legkevésbé sem tűntek a férjem munkatársainak. Mindketten sötét ruhát viseltek. Egyikük, egy kétméteres hústorony, akinek bikanyaka és teljesen tar koponyája volt, szelíd és bamba tekintettel meredt rám, a fiókos szekrénynek támaszkodott. A másik, alacsonyabb, borostás fickó, egy nyitott szerszámtáska mellett állt, melyből egy pajszer vége kandikált ki.
- Kik maguk? És hogy jutottak be a házba? – kérdeztem. Azok ketten nem válaszoltak, csak jelentőségteljesen biccentettek a felfeszített bejárati ajtó felé. Minden más magyarázat szükségtelen volt. - A férjem bármelyik pillanatban hazaérhet – folytattam az ijedtségtől elfúló hangon.
- Nem tudom, mikor jön haza a férjed, tündérkém, de nem is érdekel – mondta a rekedt hang tulajdonosa, az alacsonyabb fickó, akit a társa Főnöknek szólított. A vállamnál fogva lenyomott az egyik székre úgy, hogy az arcom a derékszíjával került egy magasságba.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.45 pont (51 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 Pavlov 2016. 10. 16. vasárnap 10:17
Egész jó! Remélem, írsz még ilyeneket!
#11 sikamika 2016. 09. 17. szombat 18:38
jo lett.
#10 sunyilo 2016. 09. 6. kedd 22:31
Naggyon lyó.
#9 vakon53 2016. 09. 6. kedd 12:26
Író, netörődjél a pár fikázóval ha lehet folytassad! 10 pont.
#8 deajk2008 2016. 09. 6. kedd 11:21
Nagyon jó lett és folytasd!!
#7 gyuri0926 2016. 09. 6. kedd 08:40
Egy férj aki beléptető rendszereket telepít , nem védi saját lakását , biztonsági rendszerrel , hülyeség az egész úgy ahogy van .
#6 veteran 2016. 09. 6. kedd 08:16
Pizsamát felvenni ment ,de közben elkapta a betörő.
A konyhában még is letépik róla, és a köntöst is.
zavaros,nem élvezhető.
#5 cscsu50 2016. 09. 6. kedd 08:13
Durva.Nem tetszett.
#4 hairy_pussy 2016. 09. 6. kedd 07:52
Ez így sose történt meg. Durva írás. Nem tetszett
#3 zsuzsika 2016. 09. 6. kedd 07:17
Durva.Nem tetszett.
#2 A57L 2016. 09. 6. kedd 04:48
Kemény,de jó írás.
#1 Törté-Net 2016. 09. 6. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?