A+ A-

Tanyasi csirke 1. rész

Aznap nagyon összevesztem anyámmal. Először csak a szokásos témákkal jött: miért ülök ennyit a gép előtt, ne vonuljak félre, menjek el a barátaimmal valahová, itt a nyár, ilyenkor a normális lányok a strandon vannak én, pedig még mindig olyan fehér vagyok, mint egy kriptaszökevény. Ahelyett, hogy befogtam volna a számat, megjegyeztem, hogy én nem a facen lógok, mint az osztálytársaim, hanem programokat próbálok írni, a strand a zsúfolt és unalmas, ráadásul bőrrákot kaphatok a túl sok napozástól, és különben is, biztos tudja, mint jelentenek az olyan hosszú és bonyolult szavak, mint a „kriptaszökevény”? Ez utóbbit talán nem kellett volna. Most már belátom, hibáztam, anyámat nem az eszéért vették feleségül, így aztán ordított egy nagyot, pofonvágott és jól becsapta az ajtót. Este a vacsoránál robbant a bomba, bejelentette, hogy három hétre leküldenek falura Miska bácsihoz, hogy „kiszelőztessem a fejem” meg „pihenjek egy kicsit a jó falusi levegőn”. Én persze tiltakoztam, de ezúttal apám is mellé állt - képzelem milyen ajánlatokkal sikerült a maga oldalára állítania - így látszólag igen mondtam.
Miska bácsi, anyám féltestvére, aki évente egyszer-kétszer feljön Pestre, egy vagy két véres papírba csomagolt tyúkkal, amit ajándékba kapunk - ezeket, aztán ahogy elmegy, kidobjuk, mert apám szerint nem higiénikusak - nagy hálásan elfogadja azt a 10 - 20.000 forintot, amit anyámtól kap, majd elhúzza a csíkot. Állítólag egy tanyán él valahol a keleti határ mellett, de eddig még soha nem voltunk nála.
A következő napokban, titokban mindent bevetettem, hogy rábírjam apámat: változtassa meg a döntését. Óriási meglepetésemre nem sikerült. Miska bácsi meg kijelentette, hogy mennyire örül, hogy vendégül láthat, és ha már jövök megkért, vásároljunk be neki ezt-azt Pesten. Megmondta, hol kell leszállnom a vonatról, ő pedig a peronon fog várni, „hiszen olyan rég nem látott”. És eljött az indulás napja. Anyán kárörvendve feltúrta a táskámat, és nemcsak a laptopomat, hanem még a könyveimet is kihajította. Utáltam érte. Furcsa, hogy két ember, akiket a legszorosabb vérségi kapcsolat fűz össze, akik annyira hasonlítanak egymásra, mint két tojás - ezt az ismerőseink mondják - ennyire nem értik meg a másikat. Persze ha nem csak anyám testét, hanem az agyát is öröklöm, lehet, hogy a legjobb barátnők lennénk. Így meg ... hol én, hol ő nyer a kettőnk közt pár éve folyó párviadalban.
A vonat megállt. Nagy nehezen kinyitottam az ajtót, és lehajigáltam a csomagjaimat, majd én is leugrottam volna, de két erős kéz megmarkolta a derekamat és leemelt. - Szia Vivi - mondta, majd megölelt és egy cuppanós puszit, nyomot az arcomra. - Megnőttél, igazi nagylány lett belőled. És egyre jobban hasonlítasz Erikára. Neki is ilyen hamiskás tekintette volt. Gyere itt a kocsim. Indulhatunk is ha akarod.
- Aha - nyögtem és megpróbáltam diszkréten megtörölni az arcomat. Jó félóráig tartott az út, a régi Dácia úgy zötyögött, mint egy kövekkel teli konzervdoboz. A kavargó por miatt az ablakokat sem ereszthettem le így lassan a 40 C fokot is elérte e a benti hőmérséklet. De sebaj. Cserébe megtudtam, hogy nemsokára találkozni fogok Annuskával, a házvezetőnőjével - kacsintás - meg a lányával Eszmivel (hivatalosan Esmeralda), akivel biztos én is jól meg fogom érteni magam - újabb kacsintás.
A friss vidéki levegő a port és az istálló felöl áradó trágyaszagot jelentette számomra. Azután megjelent Annuska és a keblére ölelt. Úgy látszik itt vidéken ez a szokás. Én nem tudtam viszonozni, egyrészt, azért mert nem akartam, másrészt, mert olyan széles volt, hogy nem biztos, hogy áttértem volna. Keblére ... még a mellek sem illenek arra a két hatalmas valamire, melyek széles testét uralták. Miközben Miska elindult a ház felé a csomagjaimmal megjelent Eszmi is. Anyával ellentétben szép lány volt. Magas, nyúlánk termetű, de megfelelően párnázott - ahogy ezt egyik osztálytársam állította a hátam mögött rólam. Már vártam, hogy átöleljen, de ő csak megfogta a kezemet megpuszilt - és nem az arcomat, mint nagybátyám.
A szobámba kellemes hűvös és kellemetlen dohszag fogadott. Miska bácsi letette a bőröndömet, megfenyegetett, hogy nagyon megver, ha még egyszer bácsinak merem szólítani, majd „játékosan” megpaskolta a fenekemet és magunkra hagyott bennünket.
- És most? - kérdezte Eszmi. - Mit fogunk csinálni?
- Mi? - akartam kérdezni, de visszafogtam magam - Kipakolok, utána szeretnék lemosdani. Hol van itt a fürdőszoba?
- Kint az udvarba - nevetett. - Gyere, megmutatom! - kiáltotta, majd félrehúzta a függönyt és kimászott az ablakon. - Így gyorsabb.
A tanyasi WC borzalmairól az elmúlt évszázadokban már sok kötetet teleírtak, így inkább nem részletezem. A tussoló egy állványra helyezett rozsdás fémhordó volt. - Nyáron itt szoktunk mosakodni. Az útról nem látnak idáig.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.15 pont (91 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#14 papi 2015. 12. 9. szerda 08:48
Egész jó
#13 Monn 2015. 01. 4. vasárnap 19:45
Jó.
#12 listike 2015. 01. 2. péntek 09:49
Jó kezdet, légyszíves folytatsd. 10pont.
#11 hairy_pussy 2015. 01. 2. péntek 07:11
hű de nagyon jó!!!
Folytasd!!!
smile
#10 sanyi0227 2014. 12. 30. kedd 19:25
Remélem nem akarod itt abba hagyni
#9 angizso 2014. 12. 30. kedd 13:35
Remélem lesz folytatás!!!!
#8 81pigman 2014. 12. 30. kedd 09:49
ígéretes.
#7 zsuzsika 2014. 12. 30. kedd 08:43
Közepes.
#6 A57L 2014. 12. 30. kedd 08:33
Közepes írás.
#5 Andreas6 2014. 12. 30. kedd 07:50
Kezdetnek nem gyenge, de folytatást igényel.
#4 Rinaldo 2014. 12. 30. kedd 07:50
Jó.
#3 feherfabia 2014. 12. 30. kedd 05:48
6P
#2 veteran 2014. 12. 30. kedd 04:39
Kezdetnek is gyenge.
#1 Törté-Net 2014. 12. 30. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?