A+ A-

A tanulság

Az idegeim pattanásig feszültek, a tegnap esti veszekedés a feleségemmel, minden eddigit felülmúlt. Évekig mi voltunk az álompár, nem csak a kívülállók szerint, de a mi magunk szemében is. Már több mint fél éve anyósom súlyos, visszafordíthatatlan betegségbe esett. A párom hazaköltözött, hogy ápolja. Közel hat-hétig tartott az agóniája. Anyósom halála után feleségem megváltozott, egyre többször utasította el a közeledésemet és/vagy rendezett féltékenységi jelenetet. Isten tanúm, semmi okot nem adtam rá, soha nem csaltam meg. Igaz sokat nem voltam otthon, de egy multinacionális cég egyik menedzsereként nagyon sok időt kellett a munkahelyen tölteni, és sokat kellett külföldre is járni. Most is egy közép európai szintű értekezlet-összekovácsolási gyakorlatra kellett mennem, szerencsére csak a Balaton partjára. A tegnap esti vitán rágódtam és azon, hogy már megint haraggal váltunk el egymástól. Éreztem valahogy változtatni kell, de nem tudtam hogyan.
Ez az érzés az egész napomra rányomta a bélyegét. Nem nagyon tudtam a kollégák beszélgetésébe sem bekapcsolódni, félrevonultam a szünetekben és bámultam ki a fejemből.
Este ültetéses állófogadás és bál volt a szálloda éttermében. Gondoltam gyorsan eszek valamit és felvonulok a szobámba. De előtte felhívtam a páromat, hogy beszéljünk. Kár volt, a tegnap esti veszekedést kezdte el megint, biztos megcsalom, mert én csak azért járok el otthonról. Az egész napos nyugtató gyakorlatok egy pillanat alatt a semmibe foszlottak. Dühösen mentem az étterembe ahol már javában vacsoráztak. Az ismerősök már mind olyan asztaloknál ültek ahol nem volt hely. Ezért gyors ötlettől vezérelve olyan asztalt céloztam meg ahol több hely volt és csak nők ültek. Bevált a gondolat, örömmel vették a férfitársaságot.
Az asztalra kikészített borból gyorsan fogyott, főleg miattam, mert úgy döntöttem borba fojtom a bánatom. A vacsora végére éreztem van a fejem alatt. Ekkorra jöttek meg a zenészek. Két fiú és egy lány, az egyik szintetizátorozott, a másik fúvós hangszeren játszott, klarinét szaxofon, trombita, mihez mi kellett, a lány pedig énekelt és hegedült meg a gitárt pengette vagy ritmushangszert kezelt. Nagyon ügyesek voltak pillanatok alatt óriási hangulatot csináltak.
Egyszerre észrevettem, a másik asztalnál ülő férfiak szeme mind mögém tekint. Hát volt mit. A nagyfőnök tolmácsnője jött, és a mi asztalunkhoz ült le. Micsoda nő! Olyan harminc körüli, vörös, hosszú hajú, a fehér bőre árulkodott a hajszín természetes vörös színéről, és a fehér blúz alá csatolt széles öv kiemelte karcsúságát és nagynak mondható kebleit, a szűk fekete nadrág pedig a hosszú combjait emelte ki. Csak pár falatot evett, majd bort kért, ezen apropóból beszélgetésbe kezdtem vele, szertartásosan bemutatkoztam. Ő is, (Edit a neve) és azonnal tegezésre váltott. A nagyfőnök felmentette a munka alól, mert korára való tekintettel egyedül vacsorázott és hamar lefeküdt. Szakmai és magánéleti dolgokról beszélgetünk egész sokáig. Aztán majdnem kijózanodtam, mert meglepődve vettem észre, hogy milyen sokat tud rólam és ez felkeltette az érdeklődésemet. Amikor a hangulat emelésére a zenekar „vonatosat” kezdett játszani, és hamarosan bennünket is berángattak a „vonatba”. Edit hamarabb felállt, így két szárazföldi bálna keveredett kettőnk közé, szerencsére hamar kifulladtak így már én szorongattam asztaltársam karcsú derekát. A közkívánatra klasszikus táncok következtek, keringő, rumba, tangó stb. A középiskolában tagja voltam a táncszakkörnek, így nem jöttem zavarba és gyorsan felkértem Editet. Ideális táncpartner volt, megérezte, tudom mit csinálok, és hagyta magát vezetni. Csodálatosat táncoltunk, úgy éreztem magam mintha nem is a földön, hanem a felhők között lejtenénk. Valami hasonlót érezhetett Edit is, mert kitágult pupillákkal nézett a szemembe, oly igézően, hogy majd elvétettem a lépést. Úgy éreztem, hogy ha azt mondom neki a táncparkett közepén - tedd szét a lábad itt megduglak - simán megteszi. De fordítva is igaz lett volna, nekem is teljesen elszállt az agyam, és csak néztem azokat a zöld macskaszemeket.
Igyunk egyet, szólt, és az asztalhoz vonszolt. Meglepetésünkre az asztalra kikészített bor már mind elfogyott, így csak ásványvíz maradt, azt pusztítottuk.
Ahogy ránéztem, éreztem, az agyamban elpattan egy húr, és a magamnak felállított erkölcsi norma mint egy elhasznált ing a földre hull. Eszembe jutottak a feleségem féltékenységi rohamai, eldöntöttem, akkor legalább okot adok a féltékenységre és megpróbálom ezt a vörös nőstényt megkapni.
- Nekem van még a szobámban egy kis dugi pia, igaz nem bor, hanem vodka. Ha kedved van hozzá, fenn a szobámban ihatunk még egyet. Tettem fel neki a szerintem egyértelmű ajánlatot. Évek óta hurcolok magammal fél liter vodkát hasfájásra, altatónak, de még soha nem kellett, de most megbontom.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.39 pont (31 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 A57L 2014. 05. 24. szombat 05:46
Nem rossz történet.
#6 papi 2014. 05. 6. kedd 05:06
Egész jó
#5 v-ir-a 2012. 05. 21. hétfő 21:01
tetszett
#4 gyuri0926 2012. 05. 17. csütörtök 07:09
Ültetéses állófogadás volt a legjobb benne
#3 genius33 2012. 05. 17. csütörtök 06:34
Az smile
#2 sikamika 2012. 05. 17. csütörtök 03:31
hmmm érdekes tanulság . ..
#1 Törté-Net 2012. 05. 17. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?