Minden jóban van valami... 1. rész - Még jobb

Szavazás átlaga: 8.11 pont (62 szavazat)
Megjelenés: 2011. április 18.
Hossz: 18 696 karakter
Elolvasva: 1 085 alkalommal
Egy élénk ág okozhatta, amely éppen a tábla magasságában ringatózott halványzölden, sárgán és barnásan a kora őszi jövés-menésben, amikor többszöri nekifutással is ezt olvastam: HALÁLTANYA. Az ajtó fölötti hirdetőtábla színvilága szöges ellentétben állt e cégér keltette benyomással, de a betűk mellett hivalkodó, hatalmasra festett üst, s alatta az élénkpiros tűz-ábrázolás igazolni látszottak a hely szellemét. Önkéntelenül irányt változtatva, hátrafelé léptem hármat-négyet, talpam alatt recsegtek a száraz gallyak, amelyek idefelé még engedelmesen – és némán – tűrték a behatolást.
A HALÁLTANYA ajtaja végérvényesen zárva, korhadt deszkái belegyógyultak még elnyűttebb keretükbe, várva azt az időt, amikor egy hangosabb szellő játékos legyintésére, hamarjában visszapörgetve életük fonalát, végleg megadják magukat, és sietősen porrá vagy hamuvá válnak.
A csend akkorra volt, alig fért el a tisztáson. Nem messze pedig az országút, ahol leparkoltam, megmozgatni a lábaimat kiszálltam, s ahonnan szórakozottan néhány lépést tettem egy elhagyott, hepehupás úton, és ahová jobbnak láttam visszaóvatoskodni.
Még egy utolsó pillantást vetettem a kopott tanyára, s tekintetet vonzó táblájára... és eldöntöttem, hogy ezt nem fogom senkinek elmesélni. A cégtábla takarás nélkül vigyorgott: "haltanya".
Elöntött a vitézség, és mégis a lábmozgatás mellett szavaztam. Gondoltam, ha már "haltanya", akkor valami horgásztó is rejtőzik a közelben, amit megnézhetek ebben a melegbarna időben, amikor úgysem sietek, hiszen a gps szerint eddigre a reméltnél közelebb kerültem úti célomhoz.
Fittyet hányva illemre, és ügyet sem vetve a cseppet sem ijesztő, omladozó tanyára, a tisztás közepén szolid sercegéssel lehúztam a cipzáramat, és gondos célzással telibe találtam 2 tölgyfalevelet, bravúrosan leterítettem 3 makkot és egy makkhoz tartozó kupakot. A kétujjas cipzár-felhúzást nem feltűnő, de határozott kuncogás kísérte.
Két fiatal lány guggolt tőlem jobbra, egymással szemközt, térd alá letolt nadrágban, tekintetük felém irányítva. után egyszerre álltak fel, és profi hastáncos mozdulatokkal belepréselték egyöntetűen fakó feneküket az egyformán kopott nadrágjukba.
– Egészségetekre!
– Köszi, neked is!
Ezzel fel is oldódott a feszültség, már ha volt egyáltalán.

*

Egy évvel és egy hónappal később...

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 9 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.11 pont (62 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
v
vasas62
2023. december 3. 11:41
#6
Tényleg minden jó!
1
f
feherfabia
2015. június 3. 05:42
#5
Nagyon tuti!10P
1
deajk2008
2015. április 11. 10:38
#4
nem rossz, sőt elég jó folytasd... 8p
1
a
A57L
2014. január 16. 05:14
#3
Nem rossz.
1
T
Törté-Net
2011. április 18. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1