A+ A-

Pornósztár volt őnagysága

Fordítás
Eredeti író: L. di Sartore
Nagyon szép. Anita még ma is nagyon szép, pedig jó pár évvel túl van már a harmincon. Akkoriban, a hetvenes évek elején, amikor elfelejtett hazajönni Svédországból, emlékszem: ő volt a nők között a legszebb a tervezőintézetben, amelynek titkárnői asztalát cserélte fel édesanyja Malmőben élő testvérének kegyelemkenyerével.
Mondom is neki, ahogy itt ül velem szemben a szálló teraszán, hogy úgy látszik: szerethetik az istenek, mert nem fog rajta az idő.
Világos mosoly:
- Köszönöm. Pedig ördög látja lelkem, nem volt nekem könnyű az élet. Hiszen tudod: pornósztár, illetve sztárocska voltam Koppenhágában. Az pedig egyáltalán nem tartozik a könnyűségek közé...
Sejtem. És rövidesen meg is tudom. Hiszen azért ültünk össze, hogy meséljen.
Nem kell sokáig várnom, Martinit kér, szárazat, belekóstol, aztán - in medias res - a közepén kezdi őnagysága.
Közreadom úgy - helyenként csupán apró változtatásokkal - , ahogy elmesélte volt.
Tessék.
1.
Miért maradtam kint? Nem tudnám pontosan definiálni. Volt abban egy adag szerelmi csalódás - ágyban találtam a fiúmat egy húszforintos, riherongy cafkával, aki éppenséggel lelkesen franciázott, amikor rájuk nyitottam - , egy jókora adag hiúság, egy adag itthoni létbizonytalansági érzés, egy adag kalandvágy, vagyis aláhúzva és összeadva, ez volt nekem megírva valahol. Svédország. Malmö.
Egyébként is roppant váratlanul jött az egész. Tudod, hogy titkárnő voltam a tervezőintézetben, egy bizonyos Grünwaldszky nevű osztályvezető első számú beosztottja. És had'mondjam meg mindjárt: első számú szeretője is. Grünwaldszky egyáltalán nem volt szép férfi, nem formaművész tervezte, alacsony volt, szemüveges, kopaszodott - amit úgy próbált eltüntetni, hogy visszafelé, a feje tetejére fésülte a haját - és enyhe kappanhájat növesztett, amit egy állandó jellegű mellénnyel kívánt eltakarni.
Hogy ennek ellenére miért feküdtem le vele? Ha jól visszagondolok, azt hiszem, két dolog miatt. Az egyik ugye Jocó, az a bizonyos fiúm, aki miután állandóan hűséget esküdözött nekem, összejött azzal a franciázós cafkával, ami aztán persze pocsékul megtépázta az önbizalmam. S mit csinál ilyenkor egy nő? Mindenáron tromfolni akar. Nos, tromfnak ott volt Grünwaldszky, igaz, hogy nem állhatott volna Jocó mellé, de kedves volt és figyelmes, és úgy bámulta egyre nyíltabban a cicijeimet, hogy a kezdeti zavar után a végén már kifejezetten izgatni kezdett.
Meg kell mondanom, hogy a - férfiak szerint és elfogulatlanul szerintem is - gyönyörű cicijeim voltak: áramvonalasak, kemények és szemtelenül kihívóak. Anyai örökség, ő hagyta rám génjeiben a gömbölyű formás fenekem és hosszú, fekete hajam is. Ugyanannyira mutatós volt anyám, hogy így kérte meg második férje, bizonyos Krajcsovics úr hatvannyolcban:
- Lídia, magának van a legszebb segge Kispesten, legyen a feleségem.
A másik ok, amiért összejött a lieson: azt mesélte a fáma az intézetben, hogy rengeteg nője van. De vajon miért? Nem volt egy bonviván, nem is volt gavallér, és meglehetősen foghegyről is tárgyalt a nőkkel, mi hát akkor az a vonzerő, ami fenntartotta ezt a mini háremet körötte?
- Biztos jókora mágnese van... - közölte röhincsélve Mara, a személyzetiről a büfében, ahol nemegyszer szóba került közöttünk, nők között főnököm titokzatos csábereje. - Én a helyedben, elvtárskám, kipróbálnám...
Na ez az. Nem lennék őszinte, ha letagadnám, hogy az utóbbi időben egyszer - kétszer már nekem is eszembe jutott. A tromf, a kíváncsiság, meg hogy mostanában egyre inkább erotikus álmok környékeztek, predesztinálhattak arra, ami aztán történt.
Egyik délután - Grünwaldszky tervegyeztetésen volt a nagyfőnöknél - cseng a telefon, és az egyik háremhölgy jelentkezik. Fifinek hívták, a hangja is olyan fifis volt, vékony és csicsergő, s közölte, egy üzenetet szeretne átadni az osztályvezető úrnak, miszerint amit mára megbeszéltek, az nem aktuális. A számon volt, hogy megkérdezzem: netán néminemű forgalmi akadály vagy egy másik pasas az ok, de aztán jól nevelt titkárnő lévén csak annyit mondtam: rendben, átadom.
Jön Grünwaldszky, tudatom vele az értesítést, nem szól semmit, köszönetet morog és bemegy a szobájába. Kisvártatva azonban visszajön és kérdi, hogy tudnék - e ma egy kicsit tovább maradni, mert reggelre egy koncepciót kell letennie az asztalra, és szeretné lediktálni. És nézi, nézi a cicim. Mint egy fétisista.
Ócska trükk ez a diktálás, gondoltam, mivel több mint hat hónapja vagyok a cégnél, de eddig még sohasem akart munkaidő után foglalkoztatni, de belemegyek:
- Rendben. És meddig?
- Meddig ér rá, Anita?
Feladtam neki a labdát:
- Mára nincs programom.
Lestoppolta:
- Ez igazán nagyszerű...
Fél ötkor, vége lévén a munkaidőnek, bevitette velem az írógépet a szobájába, nyitva hagyatta az ajtót, bogarászott egy darabig az asztalán papírszeletek után, majd azt kérdezte:
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.75 pont (40 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 Andreas6 2017. 12. 24. vasárnap 07:20
A videót én is láttam. Közelébe nem ér a könyvnek. Tényleg, mennyi munkába került bemásolni?
#5 vakon53 2016. 03. 19. szombat 14:22
A Videót énis láttam.
#4 Pontifex 2010. 12. 7. kedd 00:06
Videó is készült belőle, hasonló címmel!
#3 Wakundok 2010. 12. 6. hétfő 12:31
Végül is ha nem sértene szerzői jogokat, meg minden hasonlót, akkor jó lenne egy "könyvek" topic is. Legalább meglennének a fiatalságom könyvei.
#2 BalGa 2010. 12. 6. hétfő 05:19
Pénteken A nagy francia ágy, ma a Pornósztár volt... hmmm... jó ez így?

hivatkozás: http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?ID=11274

A könyv címe: Pornósztár volt őnagysága
L. di Sartore (Szerző)
Sándor Dénes (Szerkesztő)
Kiadó: Mi Világunk
A kiadás éve: 1989
Sorozatcím: Erotikus Könyvek
Kötetsorszám: 1
ISBN-szám: 963-322-909-x
#1 Törté-Net 2010. 12. 6. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?