A+ A-

Apróság

A történetek kedvelt szófordulata, hogy bocs, a hosszú bevezetőért, és az is, hogy amit leírok, megtörtént eset. Mindkettőhöz csatlakozom. Akkora horrorra azért ne számítsatok. Velem tizedannyi, századannyi se történt, mint a Nagy dobás főhősnőjével, ezért is tettem már túl magam rajta annyira, hogy most le tudom írni nektek. Viszont ahhoz elég volt, hogy talán egy picit sejtsem, mit érezhetnek az igazi komoly áldozatok. 12 éves voltam, de szerettem azt mondani, hogy már 13 vagyok. És egyébként is, rendelkeztem az összes olyan tulajdonsággal, aminek alapján az ekkora lányokat kis hülyének szokás titulálni. Elölről-hátra hátulról-előre ismertem Miriam Stoppad: Tinilányok könyve című remekművét, a szexről szóló részeket pedig még a mai napig is tudom fejből. Rengeteget ábrándoztam fiúkról, szerelemről, és egyszer már titokban elmentem kifestett szemmel a közértig meg vissza. A nyár utolsó két hetében a rokonságból néhány család közösen kibérelt egy parasztházat egy kis faluban.
Szép volt a környék, nagyokat kirándultunk. Az erdő közvetlenül a ház mögött kezdődött, igazi mesebeli tájon érezhettük magunkat. Mintha egy képeslap közepén töltöttünk volna el két hetet. Többen is voltunk gyerekek (hű de dühös lettem volna, ha valaki gyereknek mer titulálni!), nagyon jól elvoltunk. Annyira jó volt, hogy egyre többször felejtettem el, hogy nekem igazából most fölényes, unott arcot kellene vágnom. A hétvégére az volt a terv, hogy elmegyünk a közeli városba strandolni, és hogy ne kelljen korán visszaindulni, ott is alszunk. Belőlem előbújt a kamasz, kijelentettem, hogy márpedig én nem megyek sehova, de ne féltsenek, jól elleszek egyedül a házban, nagy vagyok már. Rám hagyták, maradhattam. Erre (bánatomra) a bátyám, és az egyik unokanővérem is úgy döntött, marad. A szombat úgy eltelt, mintha mi sem történt volna. Tényleg jól elvoltunk, fölmásztunk a hegyre, kártyáztunk, melegítettünk magunknak ebédet, és élveztük az önálló, felügyelet nélküli emberek életét.
Délután én úgy döntöttem, most már elég a nagy társaságból. Hanyagul csak annyit mondtam, hogy elmentem sétálni, sziasztok. Nem is vártam meg, milyen arcot vágtak. Csini voltam, illetve annak gondoltam magam épp. Tornacipő volt rajtam, egy akkoriban - szerintem - menőnek számító biciklisgatya, meg egy póló, amit nagylányosság kedvéért csomóra kötöttem a cicim alatt. Nem volt határozott célom, azt gondoltam, megyek egy kicsit a főúton, aztán majd valahol lefordulok a turistaútra, és egy kirándulok egyet az erdőben egyedül. Azóta rengeteget rágódtam már magamban ezen, és igenis biztos vagyok benne, hogy tényleg csak sétálni akartam, és tényleg egyedül. Nem ismerkedőtúráról volt szó, annak ellenére sem, hogy az akkori fogalmaim szerint csinos és szexis akartam lenni. Mentem a főúton, már kezdett szürkületre fordulni a délután, gondolkodtam, merre tovább. Épp az fordult meg a fejemben, hogy ez kezd uncsi lenni, és talán lassan vissza kéne fordulni, amikor egy jó erőst ütést éreztem a fenekemen idétlen röhögés kíséretében. Egy focilabdával találtak el. Egy csapat nálam két-három-négy évvel idősebb fiú jött mögöttem, és szemmel láthatóan jókedvük volt. Persze, eljöttem a falu végén lévő focipálya mellett, biztos onnan jönnek ők is.
Gyorsan olyan megvetőre igazítottam az arcvonásaimat, amilyenre csak tudtam, végigmértem őket, aztán visszafordultam, és mentem tovább. Hű, most mi lesz! Csak mentem. Jó messze voltunk már a falutól, de azért még fél óra séta legalább kellett volna a következő településig. Egyre távolabbról, aztán már egyáltalán nem hallottam a beszélgetést, de nem mertem megfordulni. Óvatosan visszanéztem, hogy jönnek-e még utánam, de nagyon megbántam. Mert egyikőjük bizony jött.
- Hé, várj már meg! Bocs a labdáért, véletlen volt!
- Aha, hello. - Sokkal inkább volt ez valami mormogás, mint értelmes köszönés, de megálltam és megvártam.
- Béla vagyok, itt lakom. Tegnap volt egy buli nálunk, hogyhogy nem jöttél át?
- (Úristen, hogy hívhatnak valakit Bélának? Még jó, hogy nem Aladár, vagy ilyesmi..) Nem tudtam, hogy buli van, meg nem is ismerek itt senkit.
- Na, mostmár engem ismersz. Megmondod, hány éves vagy?
- 13 múltam (!).
- Én 17 vagyok.
Persze a srác kíváncsi volt, meddig sétálok, merre megyek, és erre nem nagyon tudtam válaszolni. Aztán azt mondta, hogy menjek el vele, épültek szép házak a hegyoldalban, megmutatja, de én inkább vissza akartam fordulni. Visszafordultunk. Akkor már egyre többször próbált meg átkarolni, én meg egyre sikertelenebbül próbáltam hárítani. És akkor kérdezett egy furcsát.
- Na, mondd meg gyorsan, milyen dezodort használsz!
- Minek?
- Mondd csak meg! Mondtam valamit, természetesen nem azt, amit tényleg használtam, azt nem tartottam elég menőnek.
- Jó, veszek neked egyet holnap. Van barátod?
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.46 pont (24 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 Andreas6 2017. 07. 14. péntek 13:36
Ennyire azért nem kellene ledorongolni. Sokkal rosszabb írások vannak itt tucatjával!
#5 A57L 2014. 06. 3. kedd 05:09
Nekem nem tetszett.
#4 papi 2013. 05. 20. hétfő 06:57
Se füle se farka,gyenge a fogalmazás és a sztori is.
#3 pamaci 2010. 07. 14. szerda 05:27
Nem érdemes szavazni...
Azért jó lenne, ha az admin-ok közül valaki elolvasná, mielőtt felkerül. Lehet (valószínű) hogy egy jó sztori helyét foglalja el!
#2 Marcsa 2010. 07. 14. szerda 01:31
Hol van itt a történet? Szavazat:0 (nulla)
#1 Törté-Net 2010. 07. 14. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?