A+ A-

A lány és a robotja 1. fejezet - 1. rész

Fordítás
Eredeti cím: A Girl and Her Robot
Eredeti író: Sakka
A Galaktika 3100. évében, mikor kitört a Harmadik Háború a Galaktikus Birodalom és a Külső Világok Koalíciója között, a Galaktikus Felderítő Szolgálatot mozgósították, hogy támogassa a Galaktikus Flottát. Bár a Felderítő Szolgálatnak csupán pár épkézláb hadihajója volt, kopott űrbárkái számos támogató és kísérő feladatot kaptak, amelyhez újoncok tömegei adták az élőanyagot. Galina Barding, a szőke, idén harminckét éves pilóta már tizennégy évet húzott le a szolgálatban és ami még érdekesebb, békeidőben. A helyzet az, hogy a Felderítő Szolgálat mennyország volt azoknak a lázadóknak és egyéni gondolkodásúaknak, akikre a Flottának nincs ideje.
Mostanában a Szolgálat osztozott a kopaszokon a Flottával, így a Boróka Bázison, a felderítők egyik hírhedt búvóhelyén való landoláskor kénytelen volt szembesülni azzal, hogy ő is megkapta élete első űrtanoncát. Annyira megszokta már, hogy egyedül irányítja százméteres, karcsú postafutárját, a Gazellát, hogy biztos volt benne, egy állandó legénységi állományú csak összezavarná a dolgokat. Ahogy lesétált a teherrámpán, hogy meglássa végre, kit sóztak rá, megdöbbent, hogy az újonc milyen fiatal - milyen fiatal és milyen jókötésű.
A neve Clovis Arbuckle volt, fiatal srác rövid, de hullámos fekete hajjal, álmodozó szemekkel - és egy gravilabda játékos testével. Magas, széles vállú, hatalmas bicepszein feszült a fehér kincstári póló. Nemrég került ki a Felderítő-tanfolyamról, alig múlt tizenkilenc, és ahogy Galina szinte előre sejtette, valószínűleg a legnaivabb újonc azok közül, akit valaha is volt szerencséje megismerni.
- Hát... jó nagyra nőnek a bolygón, ahonnan jössz - mondta Galina bizonytalanul.
- Ööö... köszönöm asszonyom, kapitány - jött a bizonytalan felelet.
- Valahogy... ismerős nekem a neved... Arbuckle. Csak nem rokona Milton Arbuckle-nak a feltalálónak?
- De igen asszonyom. A fia vagyok, asszonyom. - Galina megdöbbent.
- Komolyan... ? Mi a fenét keresel akkor a felderítőknél?
- Miért, mi a baj a felderítőkkel?
- Hát... csak gondoltam, hogy pár szálat megmozgatva akár a Flottához is kerülhettél volna. Tudod, a felderítők elég hangyás népség.
- Tényleg??
- Hát ja... akad egypár... - válaszolta Galina, és jobbnak látta nem megemlíteni azokat a hipertéri orgiákat, amelyeken részt vett, vagy a galaktiholt, amit egyesek egyenesen a hajtóműből pároltak le. - ... aki nem százas.
- Jelentem, a toborzótiszt úr azt mondta, hogy a Felderítő Szolgálat lehetőséget ad majd nekem, hogy új dolgokat tanuljak meg, egy kihívást jelentő és egyszersmind érdemes közegben, asszonyom.
Szegény gyerek - gondolta Galina - hülye, mint egy postaláda. Mint egy atletikus, nagyon jóképű postaláda. Vajon hajlandó lenne...
- Barding kapitány... ?
- Ó, ó... csak elgondolkodtam valamin. Tudod kezelni az impulzus-ágyút?
- Igenis, asszonyom.
- Nagyszerű, akkor tied a felső torony. Ahogy a fedélzeten van a cuccod, mehetünk is, pár órán belül már a hipertérben leszünk. Akkor majd lesz időnk egy kicsit jobban összeismerkedni.
****
Felderítők közt Galina mindig lazán öltözött, és ha srácok is jelen voltak, előszeretettel mutogatta formás lábait magas talpú szandálokban és sortban, megfejelve egy bikini-felsővel, vagy egy kivágott, formás melleit kihangsúlyozó pólóval. De Clovis mégiscsak más volt, nem akarta elijeszteni, így felvette a gyűlölt szürkéskék uniformist és igyekezett tőle a legkevésbé látványosan, fokozatosan megszabadulni az első, tíz napig tartó hipertér-ugrás alatt.
Mire elérték a Gamelan-nál állomásozó hadiflottát, felszedve a parancsnokságnak szóló rutin üzeneteket, Galina egy szexi rövid rakott szoknyára, egy lazán gombolt egyenruha-zubbonyra és pántos tűsarkú szandálra kurtította a ruházatát. Tudta, hogy jól néz ki, időről-időre elkapta Clovis pillantását, amint a lábát vagy a hátsóját bámulja, miközben lehajol valamiért. Ettől eltekintve a srác hibátlan "akadémiai" viselkedést tanúsított.
- Tehát, Clovis - tért a tárgyra egyik vacsorát követően - ugye van barátnőd?
- Ó, nem, dehogy.
- Esetleg egy barát? - találgatott tovább.
- Öööö, nem, nem. Én tényleg szeretem a lányokat. - hát ez nem volt túl meggyőző.
- Jaj, hagyd már, csak ugrattalak - mondta Galina, felemelkedve a székből és megkerülte az asztalt, Clovis mellé állva. - Mit gondolsz rólam?
- Nos... nos...
- Nézd, én igazán nem akarok semmit erőltetni - suttogta Galina a fülébe - de nincs sok szórakozás egy ilyen hajón... és ugye tudod, hogy nagy kár lenne, ha te és én nem kefélnénk egy jót?
Clovis kényelmetlenül fészkelődött és Galina örömmel vette észre, hogy merevedése van.
- Kapitány... - suttogta elhalóan - biztos, hogy ez helyes?
- Hát persze, hogy az. - rángatta fel a húzódozót a nő, elfoglalva a székét. - Na lássuk, mid van.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.88 pont (58 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 Andreas6 2017. 09. 3. vasárnap 06:31
Hangulatos, tetszett. Nekem is kellene egy ilyen robot, nőnemű kiadásban.
#4 listike 2013. 12. 6. péntek 19:29
Nagyon tetszik.
#3 A57L 2013. 11. 8. péntek 04:40
Nem rossz.
#2 sihupapi 2010. 06. 25. péntek 04:01
remélem a folytatás is ilyen jó lesz.
#1 Törté-Net 2010. 06. 25. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?