A+ A-

Cola Light

Már tíz perce csak az órámra pillantgattam, alig győztem kivárni, hogy végre elérkezzék az áhított két óra és én lerázva igáimat átadhassam magam egy kellemes délutáni sziesztának. Egy kávé, egy joint és egy szórakoztató újság. Ez volt minden kívánságom de akkor már úgy hajszoltam ezt az idilli víziót ahogy egy fuldokló kapálódzik a mentőövért. Azokban a napokban köszöntöttek be az első forró nyári napok, így egyre gyakrabban nyílta alkalmam kiköltözni teraszra. Ezidőtájt egyik legkedvesebb tevékenységemmé vált itt múlatni az időt.
Hazaérvén az előkészületeket gyorsan megtéve már ki is telepedtem kedvenc karosszékembe. Kényelmesen elhelyezkedtem a kék vászonnal borított fémtákolmányon, a lábamat pedig párnával felpolcolva, a szemközti széken pihentettem, így érve el a lehető legtökéletesebb kényelmet, amit egy földi halandó, egy álmos csütörtök délután elérhet. A hétköznapok sivatagában olyan oázisok ezek, amelyektől bűn megfosztani magunkat. Mind nagyobb magasságokba emeli ezt az érzést a kora nyári délután balzsamos levegője és az érkező meleg évszak derűs optimizmusa. Végső beteljesülésként, elégedetten mosolyogva nyúltam cigarettámért, amikor angyali hang simogatta meg vájt fülemet. Nem csalt meg hű lokátorom, tini-csicsergés trillái szálltak felém. Mézédes ambrózia csörgedezett végig hallójárataimon, hogy aztán az agyamba gyűrűzve átjárja az egész testemet.
Kipillantva felfedeztem a park irányából érkező két lányt. Vidáman beszélgetve közelítettek a ház felé. Rögtön feltűnt, hogy egyenruhát vagy valamilyen uniformis-félét viselnek, ahogy közelebb értek már kivehető volt a cég neve is: Coca-cola.
A vállalat jó ízléssel megáldott kreatív csapata úgy látszik nem spórt sem a pénzel sem idővel, a lányok a jó időnek köszönhetően az ilyenkor szokásos, falatnyi szerelésükben mutatták meg magukat, így dobva még egy lapát szenet a közelgő nyár érkező mozdonyának kazánjába. Mind a két tündérke az új cola-light metálszürke színében csillogó szűk toppot viselt, aminek mellrészén dőlt, piros, betűkkel a termék neve díszelgett. Rövid miniszoknyájuk látni engedte frissen lebarnult combjukat. Lábukat neonlila ill. zöld vietnami papucsba bujtatták és egy piros hűtőtáskát cipeltek.
Miután eltűntek a sarkon, még teljesebb elégedettséggel dőltem hátra, nyugtázva magamban, hogy Isten létezik.
Néhány pillanat elteltével épp rágyújtani készültem, mikor az éles csengőszóra kezem megdermedt a mozdulatban. Első érzésem a kínzó fájdalom volt, amilyért valaki egy másodperc alatt csírájában eltiporja mesterien felépített és a felsőbb hatalmak által megtámogatott sziesztámat. Átfutott az agyamon, hogy nem nyitom ki, de végül mégis feltápászkodtam. Úgy gondoltam, ha most elküldöm az illetőt még mindig jobban járok mintha később esetleg visszatérne. Bementem hát a teraszról, a nappalin át az előszobába, hogy ajtót nyissak; a visszatérés céljának minden eszközt alávetve.
Az ajtót kinyitva olyan látvány tárult a szemem elé, amelynek forgószele minden olyan épp férfiban mély maradandó nyomot hagy, aki szembetalálja magát két egyenruhás tinilánnyal a saját küszöbén. Egy széles mosoly megeresztve köszöntem nekik, ők pedig vihorászva belevágtak a mondókájukba. Meg kell valljam, nem igazán figyeltem, ha jól emlékszem valamiféle nyereményjáték részleteit magyarázták. Sokkal inkább legeltettem szemeimet újdonsült barátnőim domború lankáin. A magasabbik, barna hajú, úgy tűnik visszafogottabb, a szőke viszi a szót. Ő inkább csak mosolyog. Barna, vállközépig érő haját napszemüveggel tűzte hátra, csinos kis orra környékén pedig néhány szeplő jelzi a érkező nyár sugarait. Őzikeszeme közvetlenséget és jó hangulatot tükröz. Az a fajta lány és abban a korban, akinek egy ilyen tavaszi délután legalább akkora ajándék mint nekem.
Annaként mutatkozott be, szőke barátnőjét pedig Zsófinak hívták. Ő valamivel hivalkodóbb, kicsit megjátszotta magát és folyton a játék részleteivel nyaggatott. De igaz, hogy volt mire játszania. Tökéletes alakkal áldotta meg a sors. Enyhén széles csípőjét, telt melleit csak még jobban kiemelte az uniformis. Tökéletes köldöke vörös posztóként táncolt a szemem előtt. Szerencsére nem viselt pircinget, bűn lett volna ékszerrel elcsúfítani ezt a természetes ékszert. Rövid, lazán kócos, szőke fürtökkel ölelt angyalarcából sugárzott a báj. Száz lányból alig ha egy ilyen szép akad. Ezt ő is jól tudta, akárcsak azt, hogy ezekben az években minden megkaphat, amit csak akar. A viselkedésében tisztán látszott a magabiztosságnak az a fajtája, amely csak keveseknek adatik meg. Ez olyan mélyről fakad és olyan természetes erővel uralkodik a személyiségen, hogy az illető észre sem veszi. Számár természetes az, ami másnak csak ritka kiváltság: az állandó, osztatlan figyelem. Megszokta már, hogy mindig a társaság középpontjában van, még akkor is ha nem tesz érte semmit, csupán mosolyog vagy egy kólát iszik.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.77 pont (31 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 Andreas6 2017. 07. 22. szombat 15:58
Azért nem ártott volna elolvasni beküldés előtt! Tele van bosszantó elírásokkal, nem sokból állt volna kijavítani. Amúgy bevezetőnek elég jó.
#7 vakon53 2016. 03. 21. hétfő 15:51
Folytazsd!
#6 Törté-Net 2010. 03. 19. péntek 01:23
Nem a tartalommal volt gond, hanem a stilussal, kedves Kata.
#5 Kata 2010. 03. 19. péntek 01:12
Látom nem tetszett a felszólalás a drog népszerűsítése ellen! Bravó Történet!!!
#4 Ubesz 2010. 03. 18. csütörtök 16:35
Ez igen. Láthatóan rendkívül művelt de legalábbis olvasott szerzővel állunk szemben igazából még sose szavaztam úgy hogy nem olvastam végig de itt a story felénél rányomtam a tízesre de csak akkor érzem majd jogosnak ha a szép szóvirágok után ki lesz fejtve az "akció" is :) Ilyenekkel lehet emelni az oldal színvonalát! Good job man!
#3 artfet 2010. 03. 18. csütörtök 08:30
hhhhhhhhhúúúúúúúúúúúúúúúúú
folytatást kérek szépen:)
#2 pisti47 2010. 03. 18. csütörtök 04:11
Nagggyon jó.
#1 Törté-Net 2010. 03. 18. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?