A+ A-

Karácsonyi ajándék

Minden évben eljön ez a csodálatos időszak, amikor a felnőttek is egy kicsit gyerekké válnak, és izgatottan várják, vajon milyen meglepetést kapnak szeretteiktől. Sokszor egy apró, szívből szóló mondat, vagy tett sokkal többet ér, mint egy tárgy.
December 23. volt. Kint nagy pelyhekben hullott a hó, vakító fehérség lepte el az egész tájat. Idén a karácsonyt egyedül egy kis kunyhóban töltöttem az Alpok hegységében. Épp egy hónapja, hogy szakítottam Zolival. Rengeteg átsírt éjszakán voltam már túl, és úgy gondoltam, jót tenne nekem egy kis kikapcsolódás, még akkor is, ha egyedül leszek. A barátnőim felajánlották, hogy nyugodtan töltsem velük a karácsonyt, de hát nekik mind volt barátjuk vagy férjük. Nem bírtam volna elviselni, ha ők összebújnának a forró kályha előtt, és én pedig egyedül állnék ott és nézném őket azzal az erőltetett mosollyal, ami az arcomra fagyna. Így tehát ezt a megoldást láttam a legjobbnak.
Mivel a hegy tetején laktam, ezért béreltem egy nagy terepjárót, amivel a hegyen föl-le tudok majd közlekedni. Beültem tehát a kocsiba, gondoltam, szétnézek a kis városban a hegy lábánál. Kezdett sötétedni. Már vagy egy fél órája vezettem, amikor egyszer csak leállt a kocsi. Próbáltam újra beindítani, de semmi. Meg se nyekkent. Azt hittem ott kapok szívrohamot! Próbáltam előkaparni a mobilomat a táskámból, de térerő persze nulla.
Legalább egy fél órán át ott fagyoskodtam, abban reménykedve, hogy hátha valaki erre felé jár. Már félig lefagytak a lábujjaim, mikor autó búgását hallottam. Először azt hittem, hogy csak álmodom. De aztán megláttam a reflektor erős fényeit, amelyek erősen a szemembe világítottak. Odarohantam a félig megfagyott lábujjaimmal a közeledő autóhoz, hogy segítséget kérjek. Az persze rögtön észrevett és leállt, hogy segíteni próbáljon. Egy férfi szállt ki a kocsiból. Odalépett hozzám. Először féltem, hogy egy osztrák lesz az, és nem értek majd egy szót se abból, amit mond.
- Jó estét! Látom kis probléma adódott - meglepődve hallottam egy magyar nyelven beszélő férfihangot.
- Mi az hogy "kis probléma"? - förmedtem rá a férfira, aki egész helyesnek tűnt.
- Megtenné, hogy nem ordít velem? A feleségemre emlékeztet..
Oh. Szóval felesége van.
- Mármint a VOLT feleségemre-tette a hangsúlyt a volt-ra.
Ez az!
- Sajnálom, csak már legalább egy fél órája itt állok ebben a dermesztő fagyban. Megnézné, hogy mi történhetett? Egyszer csak leállt itt a semmi közepén.
A helyes idegen szó nélkül odament a kocsimhoz, megnézte alaposan minden egyes szegletét az autónak. Végül kuncogva odafordult hozzám, és csak annyit mondott:
- Kifogyott a benzin.
Dermedten néztem a férfira, nem értettem miért nevet ezen?
- Mi olyan hű de vicces ezen?
- Tipikus szőke..
Azt hittem ott helyben szétrobbanok. Még csak nem is voltam szőke. A hajam jól láthatóan barna színű.
- Ezt meg hogy érti? Arra céloz, hogy buta lennék, csak azért, mert nem ellenőriztem le, hogy van-e elég benzin a tartályban? Erre akar célozni?
- Pontosan.
- Najó, köszönöm a segítségét, most tovább is hajthat!
- Ahogy gondolja..
A férfi elindult a saját autója felé, beszállt, már csukta volna be az ajtót, amikor ráförmedtem:
- Tényleg itt akar hagyni, hogy itt fagyjak meg?
- Maga mondta, hogy hajthatok is tovább.
- És maga ezt komolyan vette? Akkor ki itt a szőke?
Jobban megnéztem magamnak a bunkó idegent. Magas, szőke(..) haj, a sötét miatt nem láttam pontosan, milyen a szeme színe. Azt viszont pontosan láttam, hogy milyen édesen nevet. Az a kis gonoszság a kacajában valamit megindított bennem.
- Szálljon be!
Szótlanul beszálltam mellé a kocsijába, az én bérelt autómat pedig ott kellett hagyni. Arra nem is gondoltam, hogyan fogom ezt megmagyarázni a nőnek, akitől béreltem. De jelen pillanatban máson járt az eszem. Nem tudtam, mi a neve a bunkó őrangyalomnak.
- Hogy hívják?
- Mi lenne, ha tegeződnénk?
- Oké. Hogy hívnak?
- Daninak. Téged?
Niki.
Azon morfondíroztam, hogy hogyan köszönhetném meg neki ezt a tettet, de csak annyi jött ki a számon hogy..
- Kösz..
- Nincs mit - válaszolt hasonló rideg hangon, mint előbb én.
Annyira hülyén éreztem magam, mint még soha. Mi az hogy "kösz"? Ez a férfi, akármilyen bunkó, akármilyen helyes és akármennyire ráugranék most, egy hónap szexmentesség után, akkor is megmentette az életemet. Talán kicsit többet érdemelne, mint egy száraz "kösz"-t. Próbáltam megemberelni magam, és jót kihozni ebből a béna helyzetből, amit teremtettem.
- Figyelj, sajnálom, hogy bunkó voltam. Rengeteget köszönhetek neked, tényleg. Csak hát..annyira meglepődtem, hogy pont egy magyar jött a segítségemre, mintha csak egy őrangyal lennél.
Na jó, ez meg már túl sok volt. Azt hittem ott süllyedek el az anyós ülésen. De szerencsére a férfi nem lovagolt az "őrangyalos"dumán, és tovább lépett.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.38 pont (24 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 Andreas6 2017. 11. 4. szombat 06:19
Nekem is tetszett.
#5 vakon53 2016. 03. 23. szerda 16:18
Igazavan Kelyhecskének.
#4 listike 2014. 09. 23. kedd 17:03
Szép írás.
#3 A57L 2014. 08. 21. csütörtök 19:16
Érdekes írás.
#2 kelyhecske 2010. 06. 16. szerda 23:03
nekem tetszett
#1 Törté-Net 2009. 12. 1. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?