A+ A-

Vágyaink szerint

Az ember képzeletében sokféle ember szerepel, kivel el tudna képzelni ilyen- olyan életszituációkat. A férfiaknál a nővérek, a rendőrnők, a pincérek, tanárnők vannak a toplista elején. A nőknél ez az egyenruhára fókuszálódik. A történet mi velem esett meg, nem egészen az ilyen képzelgések megvalósulása, de nagyon hasonló ehhez. A történet középpontjában egy dada, vagy más néven egy bölcsődei gondozó áll. Egy külvárosi bölcsődébe járt a fiam. Minden második hétvégén pénteken én mentem érte, mert úgynevezett hétvégi apuka vagyok. A miértje nem lényeges. Fiam természete nem a legjobb, így miután befejezte a bölcsődei éveket, úgy döntöttem anyagilag támogatom az intézményt. Direkt vártam meg, amíg befejezi, nehogy akarva- akaratlanul megkülönböztetett bánásmódban legyen része. Június utolsó péntekjén bementem a bölcsődébe, abban az időpontban amikor érte szoktam menni.
- Jó napot apuka. Sándor már nem jár hozzánk.
- Jó napot. Tudom, nem is azért jöttem.
- Anyukával már elrendeztünk mindent. Elvitte a ruhákat, az üzenőfüzetet.
- A bölcsődei vezetővel szeretnék beszélni.
- Megkérdezhetem, hogy milyen ügyben.
- Igen, de amikor a beszélgetésre sor kerül, reményeim szerint Önök is ott lesznek.
- Valami probléma van?
- Nincsen.
- A bölcsődei vezetőt már nem találja bent. Hétfő reggel 8.00-tól van bent.
- Köszönöm. Akkor hétfőn. Kelleme hétvégét.
- Viszont. Viszontlátásra.
A hétvégét munkával töltöttem, illetve a tárgyalási előkészületekkel. Hétfőn reggel pontban 8 órakor a bölcsődében voltam. A vezető ajtaján egy határozott "Igen" után beléptem. Az irodában egy negyven év körüli hölgy ült az íróasztala mögött. Vele még nem volt szerencsém találkozni.
- Jó reggelt! Mit tehetek Önért.
- Jó reggelt! Nagy Péter vagyok, Nagy Sándor János édesapja. A fiam két évig járt ebbe az intézménybe és a múlt héttel elballagott. Az itt léte alatt viselkedése nem mondható a legjobbnak. A csoportját vezető dadák tudásuk legjavát adva figyelték és nevelgették Őt. Ezért, most, hogy befejezte, támogatni szeretném az intézményt.
- Ez kedves Öntől. Milyen jellegű támogatásra gondolt?
- Az én szememben ennek a bölcsődének megvan mindene. De én csak pár perceket töltök itt. Anyagilag támogatnám, és mellé szabad kezet adnék annak felhasználására. Azért most, mert nem akartam, hogy emiatt a fiamat bármilyen megkülönböztetés érje.
- Mekkora összegre gondolt?
- Nem tudom mire van szüksége a bölcsődének. A munkámban ebéd, vagy vacsora közben szoktam tárgyalni. Meghívnám Önt és a fiam csoportjában lévő összes gondozónőt egy ebédre, vagy ha ez idő hiányában nem lehetséges, akkor egy vacsorára. Kérem, egyeztessen le egy időpontot és keressen ezen a számon, a héten bármikor ráérek... - azzal átnyújtottam egy névjegykártyát.
Két nappal később felhívott a vezető hölgy, és megbeszéltünk egy pénteki ebédet egy kisvendéglőben. Először tettem jótékonysági felajánlást, ezért kissé izgulva álltam a találkozás elé. A munkaruhám általában öltöny volt, így azon a napon is az volt rajtam. Nem rajongtam az ilyen öltözékért, de hozzá kellett szoknom. Tökéletesen pontosak voltak. Kellemes megjelenés üzleti eleganciával fűszerezve.
- Jó napot!
- Jó napot! - válaszolt mindenki.
- Kissé önzésből a magam nevére foglaltattam az asztalt.
Bementünk és a helyünkre kísértek minket. Nem sokkal később egy pincér lépett mellénk.
- Üdvözlöm Önöket az éttermünkben. Voltak itt már előzőleg is, vagy szeretnék, ha ismertetném az éttermünk fogyasztási rendszerét.
Én már többször voltam ott, úgy csendben várakoztam. Nem lepődtem meg, mikor többen is ismeretüket fejezték ki. Italt rendeltünk. Hatszemélyes asztalnál ültünk. Én az egyik asztalfőn, velem szemben az vezetőnő és kétoldalt a négy dadus.
- Bevallom őszintén az adakozás eddig nem volt erősségem, így nem tudom ennek a pontos menetét. A felajánlást, mint magánszemély teszem, és nem kívánom az az ezzel járó adókedvezményt igénybe venni. A pénz eljuttatásának menetében viszont segítséget fogok kérni. Szeretném, ha felvázolnák előttem, ha korlátlan anyagi háttér rendelkeznének, akkor milyen fejlesztéseket, renoválásokat, vagy bővítéseket eszközölnének ki.
- Bocsásson meg, hogy aggályosnak tűnök, de megkérdezhetem milyen forrásból rendelkezik olyan összeggel, ami fel tud ajánlani?
- Elég sűrűn találkozom az ilyen hozzám állással. Pár évvel ezelőtt volt kínálkozó lehetőség a magyar piacon, amit kihasználva el tudtam érni az anyagi függetlenséget. Nekem már majd mindenem megvan, ideje hogy gondoljak másokra is. De most nem azért vagyunk itt, hogy az üzletemről beszéljünk, arról talán egy másik alkalommal.
- Elnézést. A bölcsőde az önkormányzaton keresztül jut a szükséges anyagiakhoz. Minden évben van egy keret, amit fel tudunk használni különböző karbantartási munkálatokra. A tanintézmények összevonásával másfélszer annyi gyermeket kell gondoznunk, sőt néha plusz csoportokat is indítani kell.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.5 pont (16 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 zsuzsika 2016. 02. 25. csütörtök 08:35
Nem rossz.
#3 papi 2014. 03. 31. hétfő 06:14
Egész jó
#2 v-ir-a 2011. 12. 18. vasárnap 21:25
folytatást megérdemelt volna, nekem tetszett
#1 Törté-Net 2009. 11. 16. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?