A+ A-

A vadász - Egy új élet kezdete

Veronika némán ült a vonat puha ülésén és az ablakon keresztül bámulta a hófödtetájat és a lágyan hulló hópihéket. A gőzmozdony hangosan sípolva és pöfékelve húzta maga után a kocsikat. A fiatal lányt megnyugtatta a gyönyörű hegyek látványa a horizonton. Óvatosan utastársára pillantott. A kabinban utazó másik lány nagyjából annyi idős volt, mint Veronika. Ám haja barna volt és a háta közepéig ért eltérően Veronika szőke vállig érő hajától. Valamivel magasabb is volt nála és arca azt sugallta, hogy jóval tapasztaltabb is. Csak az járt a lány agyában hogy hogyan ismerte meg Victoriát ezt a gyönyörű lányt. Még minidig tisztán látta maga előtt az eseményeket pedig annak már majdnem egy éve volt, hogy azok megtörténtek.
Az elmúlt tavasz derekán a London Hírlap szerkesztője magához hivatta az akkor huszonöt éves riporter lányt. Veronika alig pár hónapja dolgozott még akkor a férfinak. Amikor apja meghalt kénytelen volt abbahagyni az egyetemet, hogy eltartsa magát és beteges édesanyját. Ezért állást keresett, mint riporter és fotós. Ám tapasztalatlansága miatt sehol sem alkalmazták. Pár képe megjelent néhány újságban és néha cikkek írására is felkérték, de az ezért kapott pénz még arra sem volt elég, hogy megtömhessék a hasukat. Aztán jött a tél és az édesanyja tüdőgyulladást kapott. Ám ekkor felcsillant egy reménysugár a fiatal lány előtt. London legolvasottabb lapjának szerkesztője Mr. Harly felfigyel a fiatal skót lány képeire és cikkeire és felvette riporternek. Hamarosan dúskáltak a pénzben ám a lesoványodott édesanyának már túl késő volt. Egy hideg és sötét decemberi napon öröklétre szenderült. Veronika ezután minden erejét a munkájába fektette. Elvesztette a barátait, a családját, mindenkijét. Csak a munkája maradt.
- Nos Mrs. O'Dell! - kezdte Mr. Harly. - Lenne itt önnek egy különleges megbízás.
- Mégpedig? - kérdezte a lány kíváncsian.
- Hallott már az idei basingstokei vadászaton történtekről?
- Nem... Miért? - csodálkozott a lány. Ez lenne az a különleges megbízás? A királyi vadászatokon sohasem történik semmi érdekes.
Mr. Harly elérakott egy példányt az egyik rivális lap előző napi számából.
- Olvassa el ezt a cikket! - bökött a férfi egy hosszú tudósításra.
A cikkben az állt hogy az idein basingstokei vadászat során II. Vilmos királyt megtámadta egy hatalmas medve. Az uralkodót olyan váratlanul érte a támadás hogy nem tudott védekezni. Már-már mindenki azt hitte, hogy a királynak vége, amikor egy lövés rázta meg a környéket és a medve összeesett, mielőtt rávethette volna magát a rémült királyra. Őfelsége II. Vilmos Anglia királyának életét egy titokzatos fekete hajú nő mentette meg egy fura alig arasznyi méretű puskával. A nőről csak annyit sikerült megtudniuk a rivális lap dolgozóinak, hogy Victoria Hallnak hívják.
- Itt megáll a Hírmondó tudománya. - jelentette ki a férfi, amikor Veronika letette az újságot. - De mi tovább jutottunk. - mondta büszkén. - Kiderítettük hogy a hölgy egy windsori bérházban lakik. Az ön feladata, az hogy minden mást kiderítsen róla. Őfelsége hatalmas összeget kínált fel annak a lapnak, amelyik először kiderít mindent erről a nőről.
- És hogy jövök én a képbe? - kérdezte meglepetten Veronika.
- Önt találtam a legmegfelelőbbnek a feladatra. - felelte a férfi. - Beszéljen meg találkozót a hölggyel és derítsen ki róla mindent, amit csak lehet.
Veronika rögtön felhívta a titokzatos Victoria Hallt a szerkesztőségből. A nő nagy nehezen ráállt, arra hogy találkozzanak. Másnap kora délután az Essex kávézóban.
A fiatal lány nem igazán tudta mire számítson. Igazából semmit sem tudott erről a nőről. Azt se hogy mennyi idős. Lehetett húsz, de akár hetven is. Lehetett kedves, figyelmes de goromba is. Félelemmel a szívében lépett be az Essex kávézóba. Mivel még a nő nem ért oda kért egy asztalt és megkérte az egyik pincért, hogy ha Victoria megjön vezesse oda az asztalához.
Már egy félórája várakozott. Már azt hitte, hogy a nő átverte és esze ágában sincs találkozni vele, amikor a pincér egy fiatal hölgyet vezetett oda az asztalhoz.
- Üdvözlöm Victoria Hall, vagyok. - nyújtotta a kezét a nő.
- Üdvözlöm... Veronika O'Dell! - mondta Veronika. Felállt és kezet fogott a nővel. Lassan végignézte a gyönyörű vékony nőt. Alig lehetett idősebb nála. Karcsú volt és kihívó. Fehér kosztümje ki volt vágva egészen a combjáig és látni engedte hosszú lábait. A kivágott ruha ezen felül alig takarta el formás melleit. Arca vékony volt és fiatalos. Egyenes barna haja a háta közepéig lógott le. Veronika meglepődött látva a nő öltözetét. Ő soha nem venne föl ilyet gondolta. Közben látta hogy Victoria is nagyban méregeti őt. Fekete bőrkabátját, festetlen arcát és vállig érő hullámos szőke haját.
- Talán... üljünk le! - mondta bizonytalanul.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.29 pont (31 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 sunyilo 2018. 04. 8. vasárnap 12:42
Lehet még belőle akár jó is, egyelőre vontatott, szex meg szinte nincs is benne...
#6 listike 2014. 12. 7. vasárnap 12:20
Ygy, hogy nem folytattad, értelmetlen. 1pont.
#5 A57L 2013. 12. 14. szombat 06:05
Elmegy.
#4 Ubesz 2008. 12. 29. hétfő 14:56
Sci-fi erotikus regény olyan ritka, ne kedvtelenitéstek el! ha egy kicsit igényesebb lesz a szöveg tök jó is lehet!
#3 sihupapa 2008. 12. 23. kedd 20:25
majd meg látjuk mi sülki belöle
#2 pisti47 2008. 12. 23. kedd 03:52
Nagyon zavaros és rengeteg tévesztéssel egy zagyvaság. Szerintem egy nyolcadikos irománya. Kár.
#1 Törté-Net 2008. 12. 23. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?