A+ A-

Régi nyarak-régi szerelmek 3. rész

Út a Nagy Hegyen
(kihagyható rész annak, akit fáraszt az olvasás, bár akad benne néhány fontos információ)
A hegy - amelyet éppúgy nincs szándékomban megnevezni, mint a szereplő személyeket - létező, akárcsak e történet szereplői. A legtekintélyesebb magasságot képviselő hírességek közé tartozik nálunk, és mint általában a hegyekre, különböző irányokból vezet rá az út.
Régen, három és fél éves koromban voltam itt először. Az utolsó négyszáz méter kivételével saját lábamon tettem meg az utat, amelyen már annyiszor fel akartam menni azóta, de mindig máshogy sikerült. Azt az utolsó pár száz métert akkor Boris néni nyakában ültem végig, aki a batyuja fölé feldobott engem, mert iszonyatos vihar tört ránk a hegy utolsó szakaszán. Mindent elöntött a felhő, a ködben semmit se láttunk, de az asszonyok - négyen - tudták jól az utat, rohantak velem fölfelé, hogy védett helyre érjünk, hiszen a remete barlangja már nem volt messze szerintük, s valóban másfél perc alatt elértük a bejáratot. Emlékszem - hogy is lehetne elfelejteni - , amikor mellettünk bevágott a villám, halálra rémültünk, és kis híján megsüketültünk.
Most erre az útra vágytam.
Anikó előző nap megnyugtatott, hogy a férje-mert bizony Kartal a férje lett, ahogy az már sejthető volt - és a kisfia elvisz engem a hegyre, azonban estére kiderült, Kartal Imrének másnap szerelnie kell, mert beadta a kulcsot az egyik gép a Tsz-ben. Lógott az orrom, Imrével előző nap jártunk gombászni. Most már úgy gondoltam, inkább a Nagy Hegyre kellett volna menni, megint nem lesz semmi régi vágyakozásomból. Ennek a Nagy Hegynek semmi köze persze a Csomolungmához, de magyar viszonylatban nagy.
Anikó ekkor huncut mosollyal azt mondta, majd szerez ő nekem vezetőt, csak legyek nyugodt és feküdjek le, mert reggel fel kell kelni, hogy együnk és időben elinduljunk. Faggatásomra azt mondta, a kis Imre, aki most négy éves múlt, tudja az utat a pokolba is, lesz hát, aki vezessen.
Reggelre kiderült, még valakit kerített, mert ketten, később láttam hárman is vártak az udvaron az Imi gyereken kívül. Egy huszonöt év körüli férfi, Kartal Imre régi haverja, és azoknak két alföldi rokona, két velem kb. egyidős lány, aki szintén szeretne feljutni a hegyre. Jóska eljön velünk egész a csúcs alatti részig, mert az erdészetnél dolgozik (a többiekkel már egy hete fönn vannak), Hajnalka meg Gyöngyvér pedig jön velünk a tetőre, onnan egyébként is már csak egy jó kilométer az út.
Amikor én ezt a két lányt megláttam, úgy jártam, mint Rómeó az álarcos bálban, belém csapott a villám, elment az eszem, leírhatatlan izgalom vett rajtam erőt.
Szépek voltak, mint a napsugaras hajnal.
A szívem hevesen dobogott, éreztem, meghalok az egyikért, de nem valamikor, hanem most rögtön. Hogy melyikért, azt még nem sikerült eldöntenem, mert mind a kettő nagyon bájos jelenség volt. Nekem Hajnalka tűnt még a másiknál is szebbnek, de pompás két alföldi lány volt. Ez a hegy meg két ilyen lány egész napi útitársnak, ez már sok a jóból. A nap folyamán egyre úgy éreztem, a sors túl kegyes hozzám. Az is világos volt számomra, hogy ez nem a véletlen ajándéka, hanem a csavaros életű Szathmári Anikóé, aki diplomatikusan így adja tudtomra, változatlanul érez irántam, de az élet átírta a darabot, vadászösztöneimnek tehát eleve más irányt kell szabnom, hiszen neki férje és gyereke van. Hát persze, hogy megértettem a szándékát.
Igen. Hajni túl szép ahhoz, hogy csak nézze az ember, csakhát Gyöngyvér túl sok volt az összképben ahhoz, hogy bármi is történhessen az út során köztem és Hajni között. Aztán megnyugodtam kicsit, mert ahogy megindult a beszéd, abból kiderült, hogy még csak pár napja jöttek, és legalább egy hétig még itt vendégeskednek. Egy hét se túl sok, de akkor még van remény, egy hét alatt még történhet sok minden. Nem ez az egy nap tehát a szűkös időkeret, amikor Hajnalka szép mosolyát élvezhetem.
Se addig, se azóta nem találkoztam hasonló testvérekkel.
Ha Hajni nem lett volna, a tűzszerszámom Gyögyvér láttán egyből szikrát vetett volna, így azonban alig vettem észre ezt a szintén szemrevaló kis nőstényt. Hogy Anikó ebből sejtett-e valamit előre, nem tudtam, de később kiderült.
- Hogy bírta Hajnalka a hegyet? - kérdezte, amikor késő este átfagyva hazaértünk, és ehhez látni kellett volna a szemeit.
A válaszom csak annyi volt, hogy hosszan megcsóváltam a fejem.
Hajni már máskor is volt a faluban. Anikóval évekkel korábban barátkoztak össze egy alföldi fürdőhelyen, Hajdúszoboszlón. Sokat tudtak egymásról, bár a lányok fiatalabbak voltak ,mint ő.
Ahogy mentünk a hegyre, időnként hosszan gyönyörködtem különös szépségű alakjában és mozgásában, legszívesebben felfaltam volna szemmel, de ebből ő csak annyit vehetett észre, hogy elég gyakran időzik rajta a tekintetem, s amikor szemeink már többször is összeakadtak, sőt össze is gabalyodtak, pirosság futott végig az arcán.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.78 pont (83 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 XXIII.István 2014. 01. 31. péntek 11:49
Amennyiben nem lennének itt még - sajnos már csak jó régől és arányaiban nagyon kevesek - a "vadászéhoz" hasonló művek, akkor már csak a rinaldók és szőrősék keresnék fel ezt az oldalt!
"A57L" te tudod is, hogy mit írsz? Az összes olvashatalan sz...-ra azt írtad eddig, "nem rossz"...és ezt ugyanoda sorolod...??? Igaz, itt min is lepődök még meg?!
#10 A57L 2014. 01. 31. péntek 05:39
Nem rossz.
#9 Caligula 2010. 03. 21. vasárnap 14:29
Tiborg!Nem szószátyár az, aki gyönyörű szóvirágokból font koszorúba ágyazza a történet csokrát!
Persze nem kell agyat használni a szokásos "előkapom-leszopatom-jólmegdugom-ordít-visít" történeteken - még az is lehet, hogy sokkal jobb szexuális segédeszközök! Én szívesebben olvasok ilyeneket, a többit inkább hagynám a funkcionális analfabétáknak! Te nem az vagy úgy-e? Nálam ez a tíz pont! És nálad...?
#8 tiborg 2010. 03. 21. vasárnap 05:19
MEg egy kerdes: a nagy hegyen a barlangban kihez bujt Toni? Hajnihoz, vagy Anikohoz? mivel Aniko jelenlete kovetkezetesen ismetelt,hogy kerult oda? Csak nem o a vasorru baba?
#7 tiborg 2010. 03. 21. vasárnap 04:23
Igen szep,de szoszatyar leirasa a tortenteknek!!! Ahol egy szo eleg lenne, te hatot hasznalsz. Igy,Oregbaratom,ez a sztori viszi a palmat. Egy mondatod kilenc es fel sor !!! Nem hallotal szofuzesrol, gomdolat tagozasrol? Kulonben a sztorik kitunoek lennenek,de igy az Erdelyi irok(Nyiro, Tamasi etc..)porognek sirjukban.
#6 István 2008. 12. 31. szerda 17:23
Tartalom 10,"művészi hatás" 10 - tudod,mint a korcsolya-versenyeken!
#5 gyula 2008. 12. 31. szerda 14:13
Remek! Hihető, relaisztikus, és a magyar
nyelv erényei csillannak meg. Végre nem a
hülye sablonok szerint megírt "mélytorok"
pornó! És mennyit felidéz a fiatal korom-
ból! Nekem is volt ilyen Hajnikám, de
a popószexre először ő tanított és nem
én őt. (70-es évek.)
Ami József Atttilát illeti: Nem gondoltam
ezt a passzust sértőnek (olvassuk el
az Ódát.)
És azt tudja valaki, hogy Arany Jánosnak
tekintélyes pornográf rajzgyűjteménye volt,
melyek több darabját Zichy Mihály rajzol-
ta? Részletességben és élethűségben nem
maradt le a mostani fotóktól, amellett
olyan erotikus átszellemültség volt bennük
melyeket a mai "anyagok" 90 %-ban hiába
keresne az ember ( saját szememmel
láttam
őket ezelőtt 40 évvel.Roppant kíváncsi
lennék, hogy most hol lehetnek, mert
túlzás nélkül milliókat érhetnek...)
#4 Ati 2008. 12. 26. péntek 21:35
Tuti jó csak a József Attila végett 3-szoráltam neki.
Folytasd ugy mint az első részbe az idöseb nökkel az izgatóbb,meg a pajták padlások rejtekében.
gratula.
#3 gyuri0926 2008. 12. 11. csütörtök 07:44
In memoriam József Attila
EZT TALÁN MÉGSE KÉNE !
#2 pisti47 2008. 12. 10. szerda 16:53
Ki volt az, aki kevasebbet mert adni 10 pontnál? Hadd tépem szét.
#1 Törté-Net 2008. 12. 10. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?