A+ A-

Egy életre szóló "lidércnyomás" a cseh erdőkben

Annak a történetnek, amit most elmesélek, s amely sok évvel később, ma is gyakran rémlik fel nekem, Angéla a véletlen csinálta főszereplője, aki a történet játszódása idején még csak tizenhét évét töltötte be.
A férfiakat a nők soha nem hagyják békén, ebben Karinthynak megdöbbentően igaza van. Férfi mivoltunk azonnal fontos meghatározóvá lép elő, ha egy nő van a környezetünkben. Addig nem.
Nos Angéla senkit nem hagyott közömbösen, sokkal feltűnőbb jelenség volt annál. Bájos, eleven kis középiskolás fruska volt, úgy ötven körüli testsúllyal. Gyakran láttam az öcsémék társaságában, nem is vettem nagyon jó néven, ehhez túl megnyerő jelenség volt. Túl szép volt ahhoz, hogy az ember egy ágystatisztaként nézzen rá, erre tökéletesen megfelelnek a tucatcsajok. Mivel roppant gyakran láttam fiúk társaságában, nem tudtam másra gondolni, mint hogy könnyen kapható. Az öcsém szörnyen megharagudott rám, amikor valami tiszteletlen célzásomból kivette, mire gondolok, s ekkor kezdett igazában a lány érdekelni. Ha ezek a kamasz kölykök ennyire respektálják, akkor talán még sincs igazam.
Mikor aztán jobban megismertem, átláttam, ritka fajta, szép, feltűnő, székely felmenői révén is határozottabb jellemű, mint társai. Huncut, sokat tud a világról, olvasott, intelligens, gyorsan átlát a dolgokon, de van benne bizonyos kékharisnya beütés. Szörnyen szeret "tájékozott lenni", elég nyüzsgő természete van, és aki elfogadja, arról okvetlenül azt hiszi, hogy az illető "jó fej". Magyarán eszessége ellenére időnként vannak "libás" megnyilvánulásai, ami a fiúk szerint kellően "nőies" jelleget adott ennek a kis eleven különcnek, akiről senki nem tudta, volt - e már egyáltalán fiúval kapcsolata, mert ha lett volna, annak csak lett volna valami híre, azt viszont nem tudtuk elképzelni, hogy ez még ne történt volna meg.
Csengő, magas hangja volt, sudár, vékony termete, arányos teste és kecses mozgása, amikor ment, és a szoknyája finoman lengett a térdei körül, mi fiúk úgy hallottuk, valósággal muzsikált körülötte a levegő. Nyílt tekintetű, kedves, kicsit távolságtartó és gyanakvó volt, gyors macskaszerű mozgással, és mániája volt az akkortájt népszerű tájékozódási futás. Csillogó szemei majdnem feketék voltak, enyhe keleti metszéssel, haja pedig fiúsan rövid és egészen hollófekete. Egyébként a kirándulásra vágatta le, korábban válláig ért. Jellegzetes mosoly játszott a szája körül, s ennek furcsa állandósulása is a keletiek örökségének tűnt.
Egész megjelenése üde volt és napsugaras. Olyan felszabadultan viselkedett, mintha nem is lány lenne a fiúk között, hanem csak egy közülük, és a fiúk úgy is fogadták el. Én eleinte szolíd tekintetű kis kurvának véltem, de kiderült, olyan, amilyen a tekintete. Felvilágosult, olykor idegesítően liberális szellemű volt, s főleg olyankor morogtam, amikor sikerült anarchista felhangokat megütnie, mert eszessége ellenére nehéz volt meggyőzni hülyeségeiről, ebben mindig túlságosan merev volt. Azonban egy széplánynak sok mindent elnéznek a férfiak. Később rájöttem, a férfiak azért vonzották, mert az észjárása hasonló volt a miénkhez, és könnyebben talált magának barátokat, mint a lányok közt. Erkölcsi tekintetben nem volt liberális, és nem volt prűd se.
Telt az idő. Kiderült - meggyőződtem - az öcsémnél semmit nem akar, ezek tényleg haverok, és napirendre tértem a dolog felett azzal, hogy ha az öcsém helyében lennék, én már beleestem volna a bűnbe a csajjal együtt, de ha nekik ez jó, nekem jó. Én tíz évvel voltam idősebb náluk, meg az öcsém két nagyon rendes haverjánál, akikkel nyaranta - de egy - egy napra év közben is - autóba tettük magunkat, és irány a hegyek. Az kötött össze bennünket főleg, hogy imádtuk a hegyeket. Csak hegyek, semmi sziklamászás.
Ezeken az utakon voltak velünk lányok, mégpedig a fiúkák osztálytársai közül, de nő és férfi egy kategória volt. A pénz és a szex nagyon gyorsan meg tudja mérgezni az emberi kapcsolatokat, és mi ezt soha nem akartuk kockáztatni, nem is lett vége soha, csak a házastársi kapcsolatok tettek be a mi kirándulásainknak jóval később. Volt úgy, hogy együttjárók voltak velünk, de azok úgy viselkedtek, mintha csupán haveri kapcsolat lenne köztük, és ez így volt jó.
Akkor nyáron úgy alakultak a dolgok, hogy csehországi útra mentünk vagy tíz napra, az öcsém és két haverja, ötödiknek pedig Angéla csatlakozott. Érettségi előtt voltak, Angélának az elmúlt évben még hangsúlyozottabban nőiessé váltak amúgy is kellemes, csak kicsit szikár kontúrjai. Örültem, hogy ő jön, és hogy tíz napig legeltetgethetem a szemem, mert egy szép nőt mindig jól esik már pusztán nézni is, sőt sokszor ez nagyobb gyönyörűség, mint ami ezt követheti.
Főleg a melle és a szája vált teltebbé. A melle így egy izgalmas kvázi - deszkából az apróbb fajta alma kategóriájába váltott át, a szája pedig le sem írható szavakkal.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.84 pont (102 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 cscsu50
2019. 05. 12. vasárnap 13:45
egész jó Válaszolok rá!
#11 vakon54
2017. 05. 13. szombat 13:28
vadász47 Jooó. Válaszolok rá!
#10 Ulysses
2017. 04. 3. hétfő 07:07
Azért ez nem mindennapi történet! Kata már leírta, miért jó ez az írás. Válaszolok rá!
#9 papi
2013. 11. 30. szombat 13:39
Jól sikerült történet Válaszolok rá!
#8 A57L
2013. 10. 14. hétfő 04:28
Nagyon jó. Válaszolok rá!
#7 AmandaD
2010. 03. 30. kedd 20:28
Jó volt nagyon. És Vadász tudod mi a fura? Hogy ez egy teljesen valós sztori. Ha bepörögnek a körülbelül egy hullámhosszon élő-égő emberek, akkor pontosan ilyen, megmagyarázhatatlannak tűnő, dolgok történhetnek. Sohasem jöhetett volna össze ez az ötös, csak így, csak akkor, és csak ott.
Kösz a sztorit. Válaszolok rá!
#6 Kata
2010. 03. 27. szombat 22:52
Vadász! Úgy vélem te vagy a csúcs! Nem fordítás, s amúgy egyébként is eredeti. Olvasmányos, olvasható, történet, forma és helyesírás - szóval minden a helyén! Válaszolok rá!
#5 pisti47
2009. 08. 7. péntek 05:17
Ezért szép az élet, ilyen epizódoktól és nagyon szépen írtad meg. Válaszolok rá!
#4 sihupapa
2008. 12. 4. csütörtök 01:09
szuper Válaszolok rá!
#3 Remete
2008. 09. 4. csütörtök 17:23
Ez csodálatos. Köszi Vadász! Válaszolok rá!
#2 Csabi
2008. 09. 4. csütörtök 11:16
Naddon jó,

a rejtöi humor sem rossz, néha kicsit
sok van belöle.Kár hogy nem sikerült
a happy end , de az élet már csak
ilyen. Válaszolok rá!
#1 Törté-Net
2008. 09. 4. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről? Válaszolok rá!