A+ A-

Tiszaparton

Nyár van, vége a vizsgaidőszaknak. Mindenki hazatolat a családhoz, és egy idő után hiányzik az a sok hülye ember körülötte. Ennek egyetlen jó csillapítója van táborozni kell! Például a vízi tábor sem rossz. Egy hétig eveztünk le a Tiszán. Eleinte voltak kemény szakaszok, de aztán elcsendesedett a Szőkeség. Szépen elértünk a boráról (is) híres kisvarosba, ahol az utolsó éjszakát töltöttük együtt. (GYK: T - vel kezdődik a neve!) Én már a második naptól figyeltem Anit. Nem alapvetően bombázó típus, kicsit nagyobb a melle az eszményinél, és az ülőgumói is gömbölyűbbek a Crawfordenal, de valami mégis vonzott hozza. Már a fő sulin is barátok voltunk, de nem mertem közeledni komolyan soha. Csak magamba szívtam azt a kisugárzást, ami áradt belőle. Vidám, barátságos, közvetlen és pajkos. Veszi a sikamlósabb poénokat is, mégis megtartja a kellő távolságot. Egyszóval: egy csoda! Ott a Tiszán egyszerűen belezúdultam de fülig a csajba.
Ahogy múltak a napok egyre erőteljesebb lett a késztetés, próbálkozgattam és nem mindig tudtam eldönteni, hogy visszautasít - e vagy csak játszik velem. A végkifejlet azonban a végére maradt. Letelepedtünk a Campingben, talán mar voltatok ott a híd mellett, árnyas, kellemes kis hely. Felvertük a sátrakat. Ezután kiéhezve nemi urbanizmusra, elindultunk a "varosba".
Hat igen, nem nagy és nem túl városi. De bort azt lehet kapni, nem is akármilyent. Nem vagyok szakértő, de a finom az finom. Így a hangulat is emelkedette vált nemileg. Boldognak, felnőttnek és elégedettnek éreztük magunkat. Megcsináltuk! Túl vagyunk rajta. Legyőztük a Nagy Folyót!
Egyszóval hepi volt a csapat, különösen egy kb. 7 - 8 fos kis mag. Kortyolgattuk a bort, nevetgéltünk, és csillogott a szemünk. Aztán végig mulattuk a visszafele vezető utat is. A hídon már énekeltünk. Igyekeztem Ani mellé sodródni. A hídon nem túl széles a járda, néha hozzá kellett érnem, hogy elengedjük a néha rosszallóan ránk néző, néha mosolygó helyieket. Pólóban az ember bőre érintkezik a másik bőrével. Nem viccelek, szinte elektromosságot éreztem közöttünk. Nem olyan elektrosztatikus, megcsípős kisülést, hanem afféle forrósító, bőrmelegítő kölcsönhatást. Nagyon kellemes volt, és valamit észrevett Ani is, mert melyen a szemembe nézett, és elbűvölően mosolygott. Aztán elkapta a tekintetet, és valami poén dobott oda valaki másnak...
De körülöttem megállt az idő...
Épp csak nem felejtettem el tovább lepegetni, de a külvilágból nem sokat érzékeltem. Elvesztem ennek a sötét szempárnak a mélységében. Meg most is magam előtt latom azt a mosolyt. Benne van minden és semmi. Pajkos, és egyszerre komoly. Azt kérdezi tőlem: Tényleg akarsz valamit tőlem? És én persze kitágult pupillával kiabálnám ezeknek a szemeknek, hogy: Persze! Az életem jobbik felét odaadnám érte, ha magam korul erezhetnem a hajad és a borod illatat, és csak hozzam tartoznál!!
De a szempár már másra mosolyog... Igaz, nem úgy, de akkor is... Kicsit összetörtem, de a bor izzott bennem tovább.
A nap további része már gyorsan eltelt, fürödtünk, napoztunk, hülyültünk aztán nekiláttunk a vacsorának. Persze tűz kell, meg bogrács, meg minden, ami hozzátartozik a tábor - feelinghez. Mire elkészült egész beesteledett, és a kis csapat is elpilledt. Úgy tíz körül már csak néha szolt valaki, csak a tüzet bámultuk mélabúsan... Mikor lesz meg szeptember...
- Figyelj Pali! Van egy kis gondom. - szólt a sátortársam, Andris.
- No?
- Nem tudnál valahol máshol aludni? - Meglepődtem. Nem voltunk már sokan a tűznél, és azok is jól ismertek egymást, de ez azért meglepett.
- Ki van napirenden? - vigyorogtam aztán rá.
Nem szólt, csak összenéztek Gabival.
- És én mégis hol aludjak?
- Talán valakinél van meg hely...
Körbenéztem. Nem kapkodott senki utánam, bár ha jobban belegondolok, nem is jutott eszembe senki, akinél volt üres hely a sátorban. Ekkor Andris Anira nézett.
- Nem szánnád meg ezt a fiút? Juli már hazament, nálad lenne hely... Naaaa..
Körülbelül mintha tűzijátékot lőttek volna fel a tábor fölé, olyan fényözön öntött el. Jézusom! Aztán ismét sötét lett minden, még az eredetinél is sötétebb. AAAA, úgysem megy bele. Az olyan ciki. Nem is mertem Anira nézni, csak bámultam mereven a tűzbe.
- Hát nem is tudom... - mondta az imádott nő mosolyogva - Szerinted úriember lenne? - nézett Andrisra.
- Biztos lehetsz benne! - mondta vigyorogva a haverom.
- Akkor meg minek? - vágott vissza Ani.
Valami nagy ünnep lehet itt, mert már megint ez a tűzijáték... hogyhogy ti nem látjátok...?
- Szerintem számíthatsz a srácra, de akkor ezt megbeszéltük - zárta le a témát Andris, és kézen fogva Gabival elvonultak.
- Legalább a fogkefémet add ide - kaptam észbe hirtelen.
Miután megszereztem a fontos zsákmányt, visszaültem a tűzhöz. Már csak Ani volt ott. A többiek elszállingóztak aludni.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.25 pont (12 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 Béla 2002. 10. 22. kedd 15:42
Sar ügy... Velem is megesett, de már akkor, mikor hazaértünk a vízitúráról busszal. A csajt a busznál várta a sráca... Én meg nem tudtam hova tenni. Ez van.
#1 Törté-Net 2002. 01. 17. csütörtök 18:00
Mi a véleményed a történetről?