A+ A-

Szégyenlős Tini 2. rész

Az álmos őszi délutánon a családi házak között megállt a busz, és három fáradt gimnazista lány szált le róla. Pár perc néma séta után megérkeztek. Ildi előre lépett, és kinyitotta a kertajtót barátnőinek.
- Szia Anya! - kiabált be, majd mutatta az utat a többieknek a házba. - Szervusztok, szia Ilcsi - Üdvözölte őket a megszólított.
- Andi és Juci is eljött velem, nem baj?
a lányok köszöntek:
- Csókolom!
- Sziasztok, igyatok egy kis üditőt.
- Köszönjük!
- Legyetek halkak, az ikrek alszanak - kérte őket Ildi anyukája.
A lányok felsiettek Ildi szobájába, és lepihentek. Némi csönd után, felélénkültek, és nekiláttak megbeszélni a nap történéseit, viccelődni. Törökülésben körbe ültek a földön, és kártyáztak egy darabig, de az ilyesmi ilyenkor már fárasztó, ezért hamar visszamásztak Ildi ágyára, és tovább beszélgettek (a szájmozgatás a legkevésbé fárasztó). A rossz hírek terjesztésében Juci vitte a prímet, és gyakran egész alpári szavakat használt, ami néha sértette Ildi fülét. Juci szeretett a legvagányabb csaj szerepében tetszelegni, persze messze volt attól, ami komoly lázadásnak számított volna, de a szavak szintjén könnyű hősnek lenni. Andi sokkal szendébb volt, de mindig felbátorította Juci viselkedése, és titkon csodálta is érte.
Ildi gyümölcsöt kínált barátnőinek, Juci pedig rögtön elsütött egy gyenge poént az asztalon lévő banánokról. Ildi már régebb óta szakított a barátjával, és Juci azonnal meggyanúsította, hogy nem csak étkezési célból tartja a hosszúkás gyümölcsöket a szobájában. Felvett egyet az asztalról, és kaján vigyorral megsimogatta, mintha "azt" tartaná a kezében.
- Vald be, felpróbáltad már az egyiket! - mondta Juci Ildinek, tettetett vádló tekintettel. Andi alig bírta visszatartani a hahotázást, annyira komikus volt vagány barátnője, miközben banánnal a kezében mutogatott.
- Te tiszta hülye vagy! - válaszolt Ildi sértődötten, és fülig elvörösödött, látszott rajta, hogy komolyan vette a dolgot. Jucinak elkerekedett a szeme, egy pillanatra kiesett a szerepéből.
- Te tényleg felpróbáltad már, mi? - Andi erőlködve kuncogott, még nagyobb zavarba hozva ezzel Ildit, aki nem szólt rá semmit. Juci közben körbejárta az asztalt, és képzeletbeli szemüvegét megigazítva "tudományosan" megvizsgálta egyenként a gyümölcsöket.
- Ezzel csináltad? Vagy talán ezzel? - kérdezte vigyorogva.
- Azt már megettem...
- Te Tényleg kipróbáltad? - Ezt Andi kérdezte, olyan hangosan, hogy Ildi ijedten lecsitítette, nehogy fölébredjenek a kisöccsei.
- Ne mond, hogy te mindig kisangyal vagy! - Támadt vissza Ildi, aki dühös volt, hogy hagyta magát Juci által csőbe húzni. Andi elpirult egy kicsit, az öltözőben akkor Ildi cseverésző hangját is hallotta, és visszatérő félelme volt, hogy talán a barátnői tudnak róla, hogy akkor mit művelt magával.
De most nem ő volt a főszereplő. Jucit pedig már nem lehetett lerázni, azonal Ildinek szegezte azt a kérdést, ami tőle ilyenkor várható volt:
- Milyen volt? Hogy csináltad? Mesélj - Egyre közelebb jött, és suttogva kezdett beszélni, mintha valami nagy titkot készülnének a lányok egymással megosztani.
- Nem nagy dolog az egész - Ildi még próbálta lerázni őket, és reménykedett hogy Juci talál egy másik áldozatot magának. Andi nehezen tért magához a meglepetéstől, Ildi számára a mintaleányzó volt, aki szinte anyukája az öccseinek, felelősségteljes, sosem tenne őrültségeket, mint Juci. Őt is legyőzte a kíváncsiság, és önkéntelenül megkérdezte:
- Nem volt túl nagy? - majd el is pirult megint. Juci is tovább faggatta:
- Áruld el a technikádat - kacsintott - el lehet jutni ezzel a csúcsra? - és kérdően feltartott egy banánt a levegőbe.
Ildi erre már nevetésben tört ki, képtelen helyzet volt az egész, és valahogy megkönnyebbült, hogy kinevethette magát, máris könnyedebben látta a saját helyzetét. Elvégre bizonyíték nincs rá, a barátnői legföljebb gyanakodnak, és el lehet altatni a gyanút, ha rájátszik a dologra.
- Pedig jó ám, sőt, kettővel egyszerre király, ugye te is tudod milyen? - kérdezett vissza Jucinak, de amaz nem hagyta magát ilyen könnyen lerázni.
- Sosem csináltam ilyet, nem mintha nem gondoltam volna rá, de hogy te... nem hittem volna, hogy Ildi ilyen vagány csajszi! - a "vagány csajszi" megint elvörösödött, ez a taktika bizony nem jött be.
- Hagyd már békén, ez az ő magánügye! - Andi szokatlan önállóságot mutatva rászólt Jucira, látszott rajta hogy komolyan beszél. Juci meglepődve elhallgatott, Ildi pedig fellélegzett, de egyben bosszakodott is. Azzal hogy így ér véget a beszélgetés, felér egy beismerő vallomással.
********
Két héttel korábban, Juci egy hétköznap délelőtt épp végzett a zuhanyozással, és fürdőköpenyben, törülközőbe csavart vizes hajjal kilépett a fürdőszobából. Tanévkezdés után nem sokkal lett beteg, és ekkor már ugyan jól érezte magát, de még otthon maradhatott.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.25 pont (24 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 vakon53 2016. 04. 2. szombat 09:25
Enneksincsen további folytatása.
#2 A57L 2014. 04. 7. hétfő 07:48
Ez már jobb.
#1 Törté-Net 2007. 06. 11. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?