A+ A-

Az első közös Valentin nap 1. rész

Ez a reggel is úgy indult, ahogy szokott...
A konyhából kihallatszó apró zörejekre, a kávéfőző hangjára, és a lépteim zajára, majd a szemeidre adott csókjaim hatására ébredeztél...
A habos kávé illata ma egy kicsit más volt, keveredett a fahéj illatával, amit a habra szórtam, és úgy vittem tálcán az ágyunkhoz Neked.
Mikor szinte még félálomban a csészéért nyúltál, megláttál a tálcán egy szál vörös rózsát.
- Ezt vajon honnan szerezte ilyen korán reggel? - merült fel Benned a kérdés, de el is hessegetted, mert jól esett ez a kis figyelmesség és átadtad Magad a frissen főzött kávé zamatának és illatának!
- Vajon hogyan folytatódik? - ötlött fel Benned, - Hiszen, ma Valentin nap van!
A reggel többi része a szokásosan telt, közös gyors reggeli, beszélgetés, apró csókok, simogatások... öltözés, készülés a munkába induláshoz, mindez már-már rutinszerűen, de érzeted valami azért vibrál a levegőben. De nem tudtad mi lehet az, hiszen a mai nap is, mint az eddigiek a közös életünk során, éppen ilyen szépen, nyugalomban kezdődtek.
Elérkezett az idő, indultunk a "munkába"... Felsegítettem a kabátod, a szokott mozdulatokkal, nyitottam előtted az ajtót, majd gyorsan bezártam, és előresiettem a kocsihoz, hogy nyithassam Neked, az autó ajtaját! Az utat a városig végigbeszélgettük, és megbeszéltük mit főzzünk közösen este, előtte elmegyünk majd bevásárolni és a többi szokott dolog volt a téma.
- Talán elfelejtette? - motoszkált az agyadban.
A munkahelyed előtt hosszabb csókot váltottunk köszönésképpen, és elköszöntünk:
- Szeretlek! Viszlát, délután!
Kicsit rosszul esett Neked hogy annyit sem mondtam, "Boldog Valentin napot!" nekem pedig ugyanez okozott egy kis fájdalmat, hogy nem mondhattam, hiszen ez is a mai nap, a terv része volt, aminek megvalósításán a tudtod nélkül már napok óta serényen dolgoztam!
Benn a munkahelyen a szokásos napi robotot, fél 11 körül egy telefon törte meg, a portáról hívtak, hogy küldeményed érkezett. Kicsit kelletlenül indultál le, mert vajon ki a fenének jut eszébe a munkahelyedre küldeni bármit is? Amikor leértél megdöbbenve láttad, hogy egy futár fiú alig látszik ki egy hatalmas virágcsokor mögül!
- Hölgyem, ezt Önnek küldték! Van hozzá kísérő levél is!
Érdeklődve néztél a díszes borítékra, de nem látszott rajta a feladó neve, aláírtad az ilyenkor szokásos papírokat, és felvitted az emeletre a csokrot, kerestél egy vázát, hogy a virágot vízbe tedd, majd az asztalodhoz ülve kíváncsian nyitottad ki a borítékot! Örömmel vegyes megdöbbenés ült ki az arcodra, ahogyan elolvastad az üdvözlő kártyán a következő sorokat:
"Drága Szerelmem!
Sajnos nem tudok ma érted menni, mert a kedvenc főnököm, éppen ma 16 órára hívott össze, azonnali rendkívüli értekezletet! Kérlek, ne haragudj, hogy reggel nem mondtam Neked: ' BOLDOG VALENTIN NAPOT EGYETLENEM' ezért szeretnélek ezzel a csokorral kárpótolni!
Szeretlek!
Tamás
Ui. A bevásárlást én elintézem! Otthon találkozunk az értekezlet után!"
- Na, most lőttek a közös főzésnek! Mehetek egyedül haza a buszon!
Elkedvetlenedtél, talán kicsit ideges is lettél, hogy miért ilyen velünk a sors...
És folytattad a munkád... de az órán nagyon haladt előre a kismutató!
A sok hülye papír, mind-mind csak az időt lassította, de szépen elcsorogtak a mutatók a munkaidő végéig és Te kedveszegetten indultál a buszállomás felé!
A busz úton hazafelé azon gondolkodtál, mindezek ellenére mivel várj, mivel lepj meg engem a hazaérkezésem után. Ahogy a busz begördült a megállóba, rossz volt látnod, ahogyan néhány nőt ott várt a férje, a párja, mint ahogy én is szoktalak várni Téged, amikor nem együtt jövünk haza! Kissé lehajtott fejjel, szívedben némi szomorúsággal indultál a kapunk felé! De amikor beléptél a kapun, ott várt az első meglepetés...
A kaputól a bejárati ajtóig, mindkét oldalon, félméterenként egy-egy apró piros kis mécses égett! Amikor az ajtót kinyitottad, és a lakásba léptél, az előszoba padlóján sok-sok vörös rózsasziromból kirakott szívet láttál meg, a közepén egy olyan borítékkal, mint amit a virágokhoz kaptál! A kabátodat le sem vetve guggoltál le a levélkéért, és közben meghallottad a fürdőszobából kiszűrődő lágy zeneszót, és megérezted a sülő hús illatát, ami keveredett a nappaliban égő sejtelmes félhomályt adó illatgyertyák illatával! Felálltál, kibontottad a borítékot és benne ezt olvastad:
- DRÁGA HÖLGYEM! KÉREM ÖNT, A KABÁTJA LEVETÉSE UTÁN FÁRADJON A FÜRDŐSZOBÁBA, AHOL KELLEMES FORRÓ FÜRDŐ, ÉS TELJES KISZOLGÁLÁS VÁRJA!
Kicsit meglepődtél, de belementél a játékba. Kabát a fogasra, csizma a helyére, de nem találtad a papucsod... Mindegy mezítláb indultál el hogy megtedd azt a pár lépést, és ekkor láttad meg, hogy a fürdőszobához vezető út is rózsaszirmokkal van behintve! Kinyitottad a fürdő ajtaját és szinte káprázott a szemed a sok-sok gyertya fényétől! Halk zene szólt benn, talán Cohen mély basszusa,(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7 pont (22 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 v-ir-a
2012. 02. 26. vasárnap 22:25
szép, izgató, szenvedélyes...nekem ennél több nem kell, hogy 10 pontot adjak smile Válaszolok rá!
#2 Rinaldo
2012. 02. 23. csütörtök 09:13
Nagyon jó és meghato történet. Válaszolok rá!
#1 Törté-Net
2012. 02. 23. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről? Válaszolok rá!