A+ A-

Éjszaka Velencében

A velencei éjszakák mindig egészen különböznek a vizen épült város nappalaitól.
Egy barokk székecskén ülök és az arcomat pirosítom a régi, nagy, aranyos keretbe csiszolt velencei tükör előtt. A nyitott ablakon keresztül nem hallatszik már a városnéző turistacsordák zsivaja és nyüzsgése, elcsitult a világ összes nyelvének rokkája, megszűnt az idegenvezetők mindent túlharsogó hangja, amint azt magyarázzák, hogy éppen itt, ennek a palotának a második emeletén fogták el Giacomo Casanovát, amikor éppen egy dózse fogadott lányával szerelmeskedett. A velencei éjszakában másmilyen hangok moraja áramlik: szerelmesek halk hívogatásai, a házasságtörések titkolt érzékiségével és a nyár izgató melegével elegyedve.
Készen állok egy éjszakai kalandra. Csak még egy csepp kellemes illat a súlyos kristályüvegcséből a hónaljam alá, a melleim és a combjaim közé. Valamint a lenge piros ruha, amelyet meztelen testemre húzok és amelyet csupán két vállpánt tart.
Enrico cigarettázik és iszogat a hátam mögött. Időnként rátekintek a tükörben. Az imént adott csókoktól még nedvesen, a sliccéből kiáll ágaskodó hímtagja. Engem figyel, hogyan készülődöm és öltözködöm. Meg van elégedve a látottakkal. Feláll és odajön hozzám.
- Csak egy valami hiányzik rólad, Jana - és a csavaros diófaszekrényből egy japán dobozt vesz elő. Turkál benne, majd egy aranykapcsos, rózsaszínű muránói tejüvegből készült nehéz nyakékkel lép hozzám.
- Ezt a nyakéket akkor viselte az őseim közül egy nő, amikor Casanovával szerelmeskedett - mondja, és a nyakamba akasztja.
El vagyok büvölve. Gyönyörű, régi munka, amelynek ma már felbecsülhetetlen értéke van. Enrico a hátamhoz simul. Hátsó felemen megérzem felálló hímtagját, éppen a fenekem két félgömbje között. Nem mozdítja. Éppen csak tartja ott és úgy élvez ebben a nyugalmas érintésben, akárcsak én.
- Gyere, ideje mennünk - mondja egyszerűen, és kézenfogva vezet ki a régi szobákból, le a márványlépcsőn. Nem a térre jutunk ki, hanem a másikoldalon egy olyan velencei csatornára, amelyen egyetlen hullám nélkül tündököl a víz. Az ósdi fagerendákhoz kötözött nagy motorcsónakhoz vezet. Lehet, hogy Casanova is éppen éppen ezekhez az oszlopokhoz kötötte ki annak idején a gondoláját.
Ma este Enrico maga vezeti a csónakot. A sofőrnek szabad estét adott. Okkal.
Ellökjük magunkat a parttól, elindulunk a hullámok az ősi paloták kockaköveit verdesik. Két- három kanyar után már a Canal Grandén vagyunk, éppen a gyönyörű Ponte di rialto, a Sóhajok hídja alatt, amely most elhagyatott és üres, pedig nappal szinte ki sem látszik az őt megszálló turisták fürtjei alól. Enrico ügyesen átsiklik a rengeteg csónak között és gyorsít. Már a csatorna kijáratánál járunk, a vámépület és a barokk stílusú Santa Maria della Salute mellett. Ez már a Zsidók csatornája.
- Hová megyünk? - kérdezem, miközben a szél a hajamat lobogtatja. A lábaim között is érzem.
- Titok és meglepetés - nevet Enrico.
A bencések San Giorgio Maggiore szigete és a Zsidók szigete között száguldunk. A százhúsz sziget és szigetecske közül vajon melyikre visz? Velence városi fényei már a hátunk mögött vannak, körülöttünk csupán az oszlopokkal megjelölt sötét víz csobban. Igazi vízi utak, kereszteződésekkel, elsőbbséggel, csupán a villanyrendőr hiányzik. Mindenfelé csónakok száguldoznak. Velence nappalait a turisták birtokolják, de éjszakája csak a velenceieké.
A Lido után - már magam sem tudom, hogy melyik szigeten - Enrico megáll egy régi, titkos kikötőben. Bár szemem már hozzászokott a sötéthez, a kikövezett útra mégis csak Enrico segítségével találok.
- Hová megyünk? - kérdezem újra, s biztos vagyok benne, hogy válasz ismét nem fogok kapni. Amióta szerelmesek vagyunk, efelől már számtalanszor meggyőződhettem. Enrico szeret titokzatoskodni. Úgy beszél, mint minden velencei:
- Ha Casanova fecsegett volna, vajon sikerült volna neki annyi nőt meghódítani?
Végre, itt egy nagy fa mély, sötét árnyéka, s alatta reneszánsz kőpadok. Csodálatos zug. Körös-körül bokrok, az egyik sarokból pedig az öbölre látni. Leülünk. Érzem a kő hűvösségét. Melleimen pedig Enrico forró kezeit. Tenyerével méregeti őket, majd kiemeli a ruhából. Simogatja, a vágytól duzzadó bimbók fölé hajol, gyengéden csókolgatja, mahd egy kicsit durvábban szívni kezdi őket. Átadom neki magamat. Amikor a baloldalit abbahagyja szopogatni, akkor a jobboldalit nyomom a szájába. A csípőm körül már bizsereg az izgalomtól.
- Várjál - súgja Enrico, és otthagy meztelen mellekkel. Zsebéből két puha álarcot vesz elő.
- Tedd ezt az arcodra, akkor senki sem fog felismerni.
Fekete farsangi maszkok ezek, olyanok, amilyeneket Casanova is használt. A szájon és állon kívül mindent eltakarnak. A szemnyíláson keresztül azt látom, hogy Enrico már feltette a magáét. Meg vagyok lepődve, de nem kérdezek semmit. Tenyerei már újra a melleimre tapadnak, azok pedig elnehezülnek az ő kezeében.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.42 pont (12 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 A57L 2016. 11. 10. csütörtök 02:15
Érdekes írás.
#3 dddd 2005. 05. 10. kedd 11:33
ez lopott történet... ezt már ismerem, de férji elbeszélésből, és Kata nevű nővel, szintén Olaszországban.
#2 onyx 2005. 05. 9. hétfő 19:47
gyönyörű (:
én csak egy kis szendvicset hiányolok belőle..
#1 Törté-Net 2005. 05. 9. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?