A+ A-

Havanna lakótelep: Zsuzsa

Augusztus, kora délelott. Elgondolkodva poroszkáltam lefelé a lépcson, Tamáséktól jövet. Az utóbbi idoben elég sokat lógtam náluk. Az elso emelet fordulójában futottam össze Zsuzsával. Csak annyit tudtam róla, hogy ebben a házban lakik, nyolcadikba jár, és van egy húga. Oszintén szólva egyáltalán nem is érdekelt. Eddigi maximális kontaktusunk a biccentésben merült ki. Nem volt feltunoen szép lány, sot egyáltalán nem volt szép. Hosszú, seszínu haja volt, középen mértani pontossággal elválasztva, barna boci szemei, és eroteljes vonalú orra, ami egy fiúnak még jól is állhatott volna. Az öltözködésével, ha lehet, még csak rontott a helyzeten. Olyan szandált viselt, amilyet óvodás korom óta nem láttam, fölötte egy fiús szabású farmert, fehér pólót, és egy formáját vesztett, csupa zseb tengerészgyalogos stílusú mellényt. Szóval nem az a noies jelenség volt, akibol áradt volna bármiféle erotikus kisugárzás. Annak ellenére, hogy a pólóját valami gyanúsan távolra tartotta tole. Egyszer még Tamás hívta fel rá a figyelmemet:
- Nézd már a Zsuzsát, micsoda csöcsei vannak! Hogy mellbe lehetne toszni. Pedig még csak 13 éves!
Szóval ez volt minden információm a lányról, a nevét is csak ekkor tudtam meg. A továbbiakban nem is foglalkoztam vele, egy magamfajta 16 éves vagány fickónak elég snassz lenne egy elemista pisissel foglalkoznia. A közvélemény ebben a korban még többet számít, mint a saját ízlés. Ezért is lepodtem meg a kelleténél jobban, amikor a lépcsofordulóban rám köszönt.
- Hello Zsolti! Már az furcsa volt, hogy tudta a nevemet.
-Hello...
Egy pillanatra megálltam, nem tudtam mondjak-e valamit, vagy csendben poroszkáljak tovább.
- Megint Tamáséknál voltál?
Ilyenkor szokták a filmekben azt mondani: 'Bumm! Túl sokat tudott!' És micsoda szöveg az, hogy 'megint' ?
- Aha... - válaszoltam éles elméjuen
- Figyelj - vette fel Zzuzsa a beszélgetés fonalát. - Én tudom, hogy miért jársz oda. Tudom, hogy mit szoktatok csinálni a Tamással. Csak az tudja elképzelni, hogy ebben a pillanatban mit éreztem, akit
döftek már jégcsappal hasba.
- Komolyan? - kérdeztem faarccal, bár kissé túl hangosan, mivel a szívdobogásomtól nem hallottam a saját hangomat. - És mit csinálunk?
- Ne akard, hogy kimondjam. Katika mesélte a húgomnak az oviban.
Marha nagy szerencsétek van, hogy felnottnek még nem mondta el. Szerintem ez szemét dolog. Hagyjátok békén azt a kislányt. Ne kényszerítsétek ilyen undorító dolgokra.
- Muszáj errol itt a lépcsoházban beszélni? Bárki jöhet...
- Igazad van. Menjünk fel a tizedikre. Ott ilyenkor nincs forgalom. Zsuzsa meg sem várta, hogy mit felelek, megnyomta a hívógombot. Nagyon hülyén éreztem magam. A magabiztos, kemény fickót kioktatja egy gyerek. És hallgatnom kell rá, mert ha eljár a szája... Megjött a lift, és Zsuzsa kinyitotta elottem az ajtót. Vagy nagyon udvarias volt, és tisztelte az idosebbeket, vagy félt, hogy meg találok szökni. A tizediken Zsuzsa kiszállt elottem, és tartotta az ajtót. Azt hiszem, mégis inkább attól félt, hogy megszököm.
- Szóval? - kérdezte félrebillentett fejjel.
- Mi szóval?
- Békén hagyjátok Kiskatát?
- Nem olyan szörnyu az, egyáltalán senki nem kényszeríti semmire. Szerintem még élvezi is.
- Figyelj, Zsolti. Te olyan helyes srác vagy, bármelyik lány örömmel járna veled. Akkor meg mért csinálod ezt?
- Te miért foglalkozol ezzel?
- Mert kár érted. Mert... - Zsuzsa elkezdte a vállát vonogatni. - Mert helyes fiú vagy...
- Ezt már mondtad.
- Jaj, ne izélj már. Minden fiú ilyen vak?
- Nem, én különleges kiképzést kaptam. Szóval? - Kezdtem ismét megtalálni a hangom.
- Mintha nem tudnád, hogy tetszel nekem. Láttam, hogy te is hogyan nézel rám. Akkor meg miért foglalkozol óvodásokkal?
A lányok néha teljesen elvarázsoltak. Kinéznek maguknak egy fiút, és azt hiszik, hogy a srác rögtön felfigyel rájuk. De egy vérbeli vadász egyetlen nyulat sem szalaszt el. A dolgok nem várt fordulatot vettek, és ez megkönnyebbüléssel töltött el.
- Szóval, tetszem neked? - kérdeztem a leheto legidétlenebbül. Zsuzsa elpirult és lehajtotta a fejét. Valami nagyon érdekeset
vehetett észre a szandálján. A csend kezdett kínossá válni. Én a liftajtót figyeltem, hátha valami okosság van odaírva, amit most mondhatnék. Mivel egyetlen épkézláb mondat sem jutott eszembe, felemeltem a kezem, és megsimogattam a haját. Woody Allen tanulhatna tolem béna viselkedést. Zsuzsa kezemért nyúlt, és ujjaink összekulcsolódtak. Közelebb húztam magamhoz. Közelebb húztam magamhoz, még az államig sem ért. Kényelmesen ráláttam a feje búbjára. A szája viszont mintha kilométerekre lett volna, fogalmam sem volt, hogy fogom megcsókolni. Ekkor Zsuzsa felemelte fejét, karját nyakamba fonta, és a következo pillanatban szája a számra tapadt.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.68 pont (96 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 feherfabia 2015. 01. 24. szombat 07:02
folytatnod kellene!!
#9 A57L 2014. 08. 22. péntek 17:38
Nem rossz,de lehetett volna jobb is.
#8 papi 2014. 01. 5. vasárnap 19:50
Nem rossz
#7 tiborg 2010. 08. 4. szerda 08:53
A "Katika"ugy szemetseg,errol ne tobbet,de a tovabbi sztory jo...
"Szep ifjusag jojj vissza egy szora....."
#6 freekz 2010. 05. 18. kedd 03:09
egy örök klasszikus...:D
#5 Zazadam 2003. 07. 23. szerda 00:22
Szerintem belefér. Előbbutóbb valamit csak éreznének egymás iránt. Egybként szerintem jó. A poénokon jót lehetett röhögni. Szovjet zászló:)
#4 A Hegylakó 2002. 11. 14. csütörtök 00:34
táp.
#3 Tomi 2002. 10. 15. kedd 20:36
Szuper! jo stilus,jo sztori!csak igy tovább !!

10 pont
#2 Kira 2002. 07. 18. csütörtök 08:38
Szerencsétlen kiscsajt jól kihasználtad.Azért én ilyen..khm..
kalandokban nem igen vennék részt.
#1 Törté-Net 2002. 01. 17. csütörtök 18:00
Mi a véleményed a történetről?