A+ A-

Az asszisztensem 1. rész

Sziasztok!
Egy munkahelyi esetemet szeretném megosztani veletek. A dolog kb. egy éve történt, vagyis hát lényegében még most is tart, és bizony nem minden részére vagyok büszke. Mentségemre legyen mondva a történet másik szereplője adott rá lehetőséget, én csak kihasználtam az alkalmat.
Erika, mert így hívják a hölgyet, régóta kolléganőm. Ismerem, és mint embert nem igazán kedveltem meg. Talán ez is szerepet játszott a viselkedésemben, de erről majd később.
Alakra kb. 175 magas, 28 éves, szőke, csinos, közepesen telt, szülés után is feszes keblek, jó fenék, aranyos mosoly. Szóval a külsővel semmi gond. Mielőtt GYES-re ment, az egyik osztály osztályvezető helyettese volt, én pedig a cég egyik rendszergazdája. Elég sokat ugráltatott, és ahogyan az lenni szokott, szerintem hülyeségek miatt.
Mostanra azonban fordult a kocka. Nemrég lejárt a GYES és Erika jött volna vissza dolgozni. 3 év alatt azonban a mi cégünk is sokat változott: az ő osztálya megszűnt divízióleépítés miatt, az akkori beosztottai átkerültek máshová, és ők sem keltették éppen jó hírét. Én az informatikai részleg vezetője lettem, és mint frissen kinevezett főnök, asszisztenst kerestem.
Na gondolhatjátok, ezt az asszisztensi állást pályázta meg ő.
Először csak röhögtem magamban, hogy akkor sem venném föl, ha mindent magamnak kellene csinálnom fele pénzért, de aztán elgondolkodtam a dolgon. Eszembe jutottak a kis oktatások, amikor elrontott valamit és én fölötte állva magyaráztam neki. Hát nem lennék férfi, ha nem néztem volna be a dekoltázsába, és elmondhatom, hogy nagyon szép formás mellei voltak, ahogy ott feszültek a V kivágású blúz alatt, persze melltartó nélkül. Vajon milyenek lehetnek most, szülés után? Amikor benézett és az állásról kérdezett annyira meglepett, hogy meg sem néztem alaposabban. És az sem mellékes, hogy most én ugráltathatnám, neki pedig mindezt mosolyogva kellene tűrnie.
Azonnal előbújt belőlem a kisördög és beírtam az interjúra behívandók közé, a 3 éve kiesett, alaposan tesztelni megjegyzéssel. Hagy szenvedjen, ha neki megéri.
Hát nem hiszitek el, minden 40 év fölötti 3 gyermekes asszisztensjelölt most keresett állást!
Ja és szakmailag is "jobbnál jobbak" voltak. Könyörgöm, mit csináljak én egy 30 kilométerről bejáró, ovis-kisiskolás gyermekes asszisztenssel? Túlóra? Hétvége? Vagy gürizek én helyettük 16 óra után, vagy egy férfit választok. Ők is voltak hárman. Komolyan az egyik tuti meleg volt, mert úgy méregetett mintha mindjárt nekem esne. Hát nem, köszi, ez nem az én stílusom (bocs a melegektől, komolyan!, csak nekem nem jönnek be).
A következő nap legorombítottam a HR-t az utolsó emberig, mire kinyögték, hogy a többi jelölt buta volt mint a föld, és maximalizmusomat ismerve elém sem engedték. Kivéve egyet, az Erikát. De őróla mindenki azt mondta, hogy jobb, hogy elment, és nem kéne visszavenni, bár mi nem dolgoztunk vele, és nem ismerjük ennyire.
Ennyit a pártatlanságtól, és még én vagyok túl szubjektív :)
Na lássuk a kis ex főnököt, mit tud!
Elolvastam az anyagát. Mit mondjak nem egy kis hülye csajszi! Diploma nélkül lett divízióvezető helyettes, és ha nem megy el szülni, akkor a diploma megszerzése után a Karcsi utódja is lehetett volna. Azóta nyelvvizsgázott, megvan a diplomája, sőt, most is tanul. Személyes ellentétek ide, vagy oda meg lehetne próbálni. De még mindig ott van a gyerek. Szinte láttam magam előtt: 16:01, bocs főnök mennem kell az oviba...
Viszont a kis bosszúm sem lenne utolsó dolog: hozd ide, hívd fel, keresd meg, gépeld le, sajnos túlóráznod kell... Nevezzetek kicsinyesnek, de ez lebegett a szemem előtt: legfeljebb belerokkan és addigra meg lesz más a piacon...
Behívattam elbeszélgetésre.
10 percet késett, persze amikor belépett az asztalon doboltam, türelmetlenségemet nyilvánítva ki ezzel. Egy halk végre, majd egy flegma szia és intés, foglalj helyet. Kicsit zavarba jött és azonnal elkezdett mentegetőzni, miért is késett. Nem figyeltem oda. Nyeregben éreztem magam :) Kicsit most én is megszorongathatom.
Faggattam, miért is lenne nekem jó, ha ő lenne az asszisztensem. Ügyesen válaszolt, én pedig felhoztam minden lehetséges ellenérvet. Kb. döntetlenre álltunk, amikor elkezdtem a gyerek dolgot felemlegetni, hogy ez esetleg hátrányt jelent, meg mi van, ha beteg lesz, mi itt az informatikán mind férfiak vagyunk, nőtlenek, stb.
Kicsit ideges lett, mondta, hogy a férje nagyon megértő, meg hogy most a GYES-ből éltek, meg a félretett pénzüket költik, és hogy ő nagyon számított a jól fizető állására, mert a férje is 4 órában dolgozik éjszaka, és hogy nappal végig otthon van és mindent megcsinál helyette, ha ő végre talál munkahelyet.
Hát igen, az utcán farkastörvények uralkodnak. Mint rendszergazda beleláttam az akkori fizetésekbe. Ha azt mondom háromszor annyit kapott kézhez, mint én, higgyétek el nekem!
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.6 pont (43 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#15 A57L 2014. 06. 6. péntek 05:36
Nekem nem tetszik.
#14 tomi19 2014. 01. 29. szerda 09:23
Tetszik 10 pont
#13 papi 2013. 10. 29. kedd 15:00
Tök jó
#12 listike 2013. 08. 20. kedd 07:56
Ha ez így igaz, akkor egy perverz állat vagy. A Nő helyében, beperelnélek.
#11 v-ir-a 2010. 03. 15. hétfő 23:06
engem elkeserít,hogy ilyen megtörtén/hetet/t..persze mint történet jó
#10 sihupapa 2009. 01. 21. szerda 01:53
izgatóan jó
#9 Nanetuddki 2004. 11. 30. kedd 00:36
Jöhet a folytatás, no meg az ötletek is...
#8 valaki 2004. 11. 27. szombat 16:58
Nagyon izgalmas, remelem folytatod. A tobbiek figyelmet felhivnam az oldal nevere. :) Abba ne merd hagyni :)
#7 csoki 2004. 11. 23. kedd 20:20
A történet itt jó helyen van,izgalmas + minden, abban azonban igaza van Tamásnak hogy ha ezt mondjuk az én nőmmel játsza meg valaki annak leverem az rcát. De még egyszer mondom itt mint erotikus történet jó az életben viszont nem.
#6 sd6 2004. 11. 23. kedd 19:56
Engem érdekel, folytasd:)
#5 Naida 2004. 11. 23. kedd 11:08
Igaz vagy nem igaz? Honnan nézed?
A Törté-net célja, hogy a Napló helyét átvegye és feltárja a valóságot, vagy az, hogy erotikusan szórakoztasson?

Ha egyáltalán érdekel valakit a folytatás, és tényleg leírom, akkor esküszöm féreg, egy erkölcsi nulla néven teszem ezt :)

Naida Úr
#4 Tamás 2004. 11. 23. kedd 08:57
Tegnapi véleményemet, hozzászolásomat törölték, nem tudom miért. Ennek elenére fenntartom, amenyiben igaz a történet, naida egy féreg, egy erkölcsi nulla.
#3 wolfo 2004. 11. 23. kedd 08:53
Erotikusan izgalmas, közállapotainkat tekintve elkeserítő.
#2 yorka 2004. 11. 22. hétfő 15:06
egyetértek
#1 Törté-Net 2004. 11. 20. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?