A+ A-

Süket Sanyi

Sanyi süket volt és beszélni is nehezen tudott. Nem volt szép, de legalább ronda sem. A haverjai, már az a kevés halló, már mind rég becsajozott, csak neki nem volt még senkije. Amíg csak szemezni kellett, meg mosolyogni, addig nem volt semmi baj, odajöttek hozzá rendre a lányok, de amint elkezdett harákolva mutogatni, szépen elrebbent mindegyik. Az intézetben akadt volna sorstárs lány, de Sanyi azt gondolta, hogy elég lesz a majdani családjában egy olyan, mint ő.
Egyre szomorúbb lett, csavarták a hormonok, és az önbecsülésének sem használt a csajmentes állapot. Volt egy haverja a Zoli. Ő találta ki, hogy menjen be a városba, keressen egy kupit, és legalább egészségügyileg könnyítsen magán alkalmanként. Elsőre elkergette a gondolatot is és Zolit is, de később még is csak ráállt. A rosszlányok igen rendesek voltak vele, mivel a hátránya mellett a kezdőségét is figyelembe vették. Ott volt Zsú, aki csak másodikra töltött vele egy órát, és hagyta, hogy minden úgy történjen, ahogy Sanyi jónak gondolta. Persze a pornófilmek, amikből tudásának alapjait szerezte, nem teljesen életszerűek, de más tapasztalat nem lévén, Sanyi ezt hitte jónak. Zsú nem szólt bele, hagyta és átélte vele a harmadrangú filmek koreográfiáit. Sanyi nagyokat élvezett, hiszen neki fogalma sem volt a finom női hangokról, amelyek a partner élményeiről adtak jelentést, csak tömte a lányt, ahogy neki jólesett. Így nem is lett volna semmi gond, de az alkalmankénti tarifák lassan felemésztették az összes spórolt pénzét. Pedig Zsú már engedményt is adott, csak jöjjön és hagyja, hogy elmondhassa neki, ami egyszerűnek tűnő lelkét nyomja.
Ez úgy történt, hogy Sanyi szájról olvasott és csak a mimikájával válaszolt. Ha kellett szomorú volt, ha kellett nevetett, vagy mérgelődött az elhangzottakon. Zsú nagyon hálás volt ezekért a beszélgetésekért, amit repetával jutalmazott. Meztelen ültek az ágyon egymással szemben, hogy Sanyi értse a beszédet, közben Zsú simogatta, vagy kézimunkázott neki, amit orálisan fejezett be. A pénz elfogyott és eljött az utolsó alkalom. Zsú vett neki egy pólót, " I love the Elephants" felirattal, és a többféle kielégítés után könnyes búcsút vettek. Alig telt egy hét, Sanyi nem bírt már magával és a szükség ötletet adott neki. Készített egy táblácskát, "Szia Sanyi vagyok! Nem hallok, mert rossz a fülem, de szájról olvasok, szívesen meghallgatlak!" felirattal, és szombaton újra meglátogatta a diszkót. A Zsú- tól kapott pólót vette fel, újra szemezett és visszamosolygott a lányoknak.
Eljött a nagy pillanat. Leült egy kedves lányka asztalához, akivel már többször is összemosolyintottak, és akkor elővette a táblácskáját. Persze volt nagy zavar, a lány azt hitte, hogy ez csak vicc, aztán zavarba jött és kínjában nevetett, de persze megbánta és jóvátételként megkérdezte, hogy "hogy vagy". Valahogy érezte, hogy ez lesz az első kérdés és erre fel is készült. Megfordította a táblát, amire ezt írta: "Én jól, de kérlek, inkább mesélj magadról, rólam majd később!" A lányka közelebb hajolt, hogy jobban olvashasson, és némi zavart vigyor után azt mondta:
- Szia! Én, Évi vagyok, most költöztünk a faluba, és nem nagyon ismerek még senkit. Te itt születtél?
- Sanyi bólintott, hogy igen.
- Gondolom kíváncsi vagy, hogy hol laktunk eddig!? Eddig városban laktunk, de a szüleim... - és csak mondta.., és mondta, szinte az egész életét.
Magának tette fel Évi a kérdéseket, amit szerinte Sanyi kérdezett volna, és egyből válaszolt is rájuk, annyira bőven, ahogy jónak gondolta. Sanyi bőszen bólogatott, együtt érzett, szomorkodott, vagy nevetett a hétköznapi históriákon. Nem zavarta az ordító zene, a mások kiabáló beszélgetése, mivel ezeket nem hallotta, ő csak Évire figyelt. Ez a kitüntető figyelem jól esett Évának és nem is tudta, hogy ezért, vagy másért, de közelebb húzódott Sanyihoz. Megfogta a kezét, mert jól esett neki, hogy végre van valaki, aki csak rá figyel, nem válaszol úgy egy témára, hogy: "jó, jó, de ezt hallgasd meg...". Egy érzés kezdte feltölteni Évit, vonzalmat érzett, hogy "igen, itt egy fiú, aki nekem való, aki csak velem törődik". Még valami, "..amit mondok neki, azt nehezen adja tovább". Ez a gondolat Évát szokatlan izgalommal töltötte el. Valami bensőséges kapcsolatot érzett már is, valami kivételes lehetőséget ebben a fiúban. Kicsit elhallgatott, majd mondott valamit a zenéről, ami éppen szólt, bár tudta, hogy úgy is hiába, de közben egy döntésén gondolkozott, hogy elmondjon- e valamit, vagy sem. A harmadik koktél segített az elhatározásban és kibökte.
- Neked elmondom egy titkos vágyamat, mert tudom, hogy úgy sem mondod el másnak! - és zavartan nevetett közben, mondta, hogy bocs, tudod, hogy nem egészen úgy értettem.
- Sanyi biccentett, hogy semmi baj.
- Tudod azt szeretném,... az lenne a jó.., ha lenne egy fiú, aki ennyire rendes és normális, mint te, és az a bizonyos fiú, legalább egy órát kényeztetne! - Sanyi értetlenül, de beleegyezően intett, hogy rendben, de hogy?
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.64 pont (14 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#19 zsuzsika 2015. 01. 13. kedd 07:24
Jól megírt történet.
#18 A57L 2013. 11. 16. szombat 05:13
Egész jó.
#17 papi 2013. 09. 18. szerda 14:29
Egész jó.
#16 Goldenlotus 2013. 09. 17. kedd 22:36
nagyon tetszett smile Bár "Szomorú vége lett" :(
#15 AlexHun 2013. 09. 17. kedd 21:17
Bár nem süket vagyok, hanem mozgáskorlátozott, és a nevem is Sanyi. Úgy érzem mintha rólam is íródhatott volna ez a történet... A főszereplő srácban mintha magamra ismertem volna... Csak annyi a különbség, hogy én még szingli vagyok, és valszeg az is leszek életem végéig... Ennyi...
#14 Sentinel1 2013. 09. 17. kedd 14:30
Igazán szép történet, szívesen olvasnák még ilyeneket.
#13 veteran 2013. 09. 17. kedd 09:03
Nagyon szépen megírt történet.
#12 sanyi0227 2013. 09. 17. kedd 07:58
ezt már jobban nem is tudtad volna meg irni.tökéletesmegy a 10 p.Még ijet
irjál minél tbbet.
#11 Rinaldo 2013. 09. 17. kedd 07:52
Évike ráfázott.
#10 AlexHun 2013. 09. 17. kedd 07:50
Keresem a szavakat, de nem találom. annyira szuper, hogy én akár 20 pontot is adnék rá, ha lehetne. Nagyon szép és megható történet. Gratulálok!
#9 hairy_pussy 2013. 09. 17. kedd 06:46
10p
nagyon jól megírt történet!
#8 joozsi 2013. 09. 17. kedd 03:43
10 p. Ez így joó!
#7 papi 2013. 05. 28. kedd 07:49
Nagyon szép, egészen meghatódtam. Nagyon tetszik!
#6 v-ir-a 2013. 03. 31. vasárnap 00:15
ez nagyon szép volt....és mennyire igaz a mondás...csak akkor becsülünk meg valakit, ha már elvesztettük....
#5 listike 2013. 03. 30. szombat 19:22
Csodaszép. Gratulálok.
#4 genius33 2013. 02. 28. csütörtök 08:13
Nagyon tuttttti nyes
#3 Nanetuddki 2004. 10. 6. szerda 00:17
gyönyörű!
#2 tomi 2004. 10. 3. vasárnap 23:55
jooo
nagyon jo!
#1 Törté-Net 2004. 10. 2. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?