A+ A-

Nonémparti

A novella megtörtént eseten alapszik. Mivel nem tudom, hogy kicsoda a másik főszereplő, ezúton kérem utólagos beleegyezését a közléshez. Ha esetleg olvassa, és magára ismer, kérem, hogy keressen meg, a nevem alatt megtalál.
Nem tudom hová mentem, úgy emlékszem volt egy kis időm, és csak céltanul sétáltam. Néztem egy kirakatot, és hirtelen furcsa közelséget éreztem magam mellett. Oldalra nézek, ott áll egy lány. Átlagos, enyhén hullámos barna haj, barna szem, világos modern póló, farmer. Ahogy ránézek, visszanéz, és köszön.
- Szia!
- Szia! - én ismerkedek utcán is, bár nem volt még rá példa.
- Voltál már "nonémpartin"? - kérdezi, minden bevezetés nélkül.
- Nem! - gondolkozom, hogy mi lehet az, és valahogy nem zavar, hogy csak így belém kérdeznek.
- Gondoltam! És érdekel?
- Mi? - te buta liba, most mondtam, hogy nem voltam még, honnan tudnám mi az!
- Hát, ez egy nagyon bensőséges kis parti! Ha gondolod, én meghívhatlak, tetszel nekem! Mi van? Értem én, hogy valami zártkörű rendezvényre kaphatnék meghívást, de a "tetszel nekem" rendesen összezavar.
- És mi van egy ilyen partin? - kérdezem, kicsit rendezve magamat.
- Na jó, hagyjuk! - elfordul, és indulni készül.
Magamat is meglepem, megfogom az alkarját, gyengéden, de határozottan visszatartom.
- Most már ne hagyjuk! - hangomban csöpp haraggal.
- Aha! Szóval érdekel! - fennkölt mosollyal fordul vissza!
- Igen! Engem minden érdekel! - csak a kíváncsiság hajt, de talán így megtudhatom, hogy miről maradok le. Kihasználva, hogy még mindig fogom csuklóját, közelebb lép, szinte a számba súgja kérdését:
- A sex is érdekel? - szemembe néz, megcsap az illata, a lehelete is finom, közelsége vonzóbbá teszi, mint külseje.
- Az érdekel a legjobban! - mondom, hangomban olyan átéléssel, hogy megolvad a kirakatüveg.
- Akkor gyere el! - egy névkártyát tesz a kezembe, a másik kezét a hajam alá tolja a tarkómnál, széttárt ujjait, az arcomat simítva húzza vissza, hüvelyk ujjával végig dörgöli a számat.
- Várlak! - és otthagy.
Hű, bammeg! Mi van most? Mi volt ez, ki volt ez? Nézem a kártyát, rajta csak egy cím, és az időpont, "minden szerda este". Az holnap van, de honnan este az este, és egyáltalán el akarok e menni, erre a nem tudom én mire?! A sex is, a noném is érdekes, a lány is felborított bennem valamit. Elmegyek, határozom el. Valami sejtelmes izgalommal telt az estém és a másnapom is. Úgy találom, hogy az este tíz órától kezdődik. Növekvő bizonytalansággal közelítek a megadott címhez, az utca másik oldalán megyek, mintha nem is oda indultam volna. Meg kell nézem, hogy mi van ott. Ez egy kávézó! Ettől ijedtem meg? Valaki a bejárathoz lép, ahogy nyílik az ajtó látni, hogy egy "beengedő ember" ellenőrzi a vendéget, aki egy kártyát nyújt át. Hoppá! Ez még csak sem egy szimpla kávézó! Most kell döntenem! Előveszem én is a kártyámat és bemegyek, vagy itt hagyom az egészet. Újból nyílik az ajtó, egy férfi jön most ki, a nagydarab kezet fog vele, váltanak pár szót és elmegy. Akkor megyek el én is, amikor akarok! Benézek, iszok egy sört, lesz, ami lesz, maximum hazamegyek. És akkor mi van? Legalább ilyet is láttam! Biztonság kipipálva, mehetünk! Mondom magamnak, és határozott léptekkel elindulok. Nyitom az ajtót, csak a hústornyot látom, de kártyám varázserejével félre állítom, már bent is vagyok. Mi ebben a nagydolog? Vagányan körbe nézek.
Bal oldalt boxok, de csak kicsik, inkább kétszemélyesek, jobb oldalt asztalok. Szinte minden hely foglalt. A bárpultnál van csak egy szék, leülök.
- Egy sört kérek! - mondom a pultos lánynak.
- Nem! Inkább a másik fajtát! Válaszolok kérdésére. Csak két asztalnál ül facér lány, az egyik sűrűn felém pislog. Amint kész a söröm, a pultos lány sokatmondóan rám néz, és elindul italommal a pislogós lány asztala felé. Leteszi, és ismét rám néz. Értem, értem! Itt ez a szokás. Lassan tápászkodva szállok le a bárszékről, nehogy azt higgye, hogy csak rá vártam.
- Szia....! - állok meg az asztalánál, majdnem bemutatkozok. - Én vagyok a... hát te kivagy! - veszem Süsü-re a figurát.
- Ülj le! Tetszel nekem! - mintha nem szóltam volna semmit az előbb, de ez a "tetszel nekem" ismerősen hangzik.
- Kérlek, mondd el mi itt a szokás, most vagyok itt először! - simítom ki, a ferdére sikeredett kezdést.
- Első szabály! Nem akarjuk tudni, hogy ki, kicsoda! Azt sem hogy hol él, és mit csinál! Nem érdekel senkit, ha száz gyereked van, és az sem, ha te vagy a miniszterelnök! Egy a lényeg, ha szimpik vagyunk egymásnak, akkor szeretkezzünk egy emeletszaggatót! Érted!!?
- Értem! - de mintha egy repülőgép zuhant volna le tőlem pár méterre, úgy meglep az, amire számítani is lehetett volna.
- És mi a második szabály? - kérdezem, de az összes vagányságom kipárolgott már.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.39 pont (18 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 papi 2015. 01. 25. vasárnap 19:14
Nekem tetszik.
#2 A57L 2013. 11. 16. szombat 05:14
Jó írás.
#1 Törté-Net 2004. 04. 29. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?