A+ A-

Baráti Fogadás

- "Biztos vagyok benne, hogy őt az ágyamba tudom vinni, szerintem Te félsz fogadni ebben."
Mondta régi barátom Viktor. Mind a ketten a harmincas éveink elején jártunk, körülbelül 25 éves korunk óta ismerjük egymást. Barátságunk kezdetétől fogva állandóan és mindenben vetélkedünk egymással.
Gyerekkorunkban is nagyon hasonlóan viselkedtünk. Mikor főiskolára jártunk, mindig a legjobb lányokat hajtottuk és kaptuk meg őket. Ugyanilyenek voltunk, mikor mind a ketten a "Piacon" kezdünk kereskedőként dolgozni. Szokásunkká vált, hogy minden pénteken, mikor délután csökkent a forgalom, beültünk a vendéglőbe egy sörre. Oda, ahol ez a bizarr beszélgetés is megtörtént.
Az "Ő" ebben az esetben a feleségemet, Julit jelentette. Viktor elmondta, hogy mióta először találkoztak, az óta titokban sokszor bizalmas pillantásokat váltottak, amikor nem figyeltem oda. Ezért biztos benne, hogy az ágyába tudja vinni. Bárkinek az arcát kidekoráltam volna ezért, de Viktor régi barátom. Egyszerűen arra gondoltam, csak kipróbálja, meddig mehet el. Pont ezt megelőzően beszélgettünk a tervemről, amit a 10 éves barátságunk megünneplésére, javasoltam. Az arcom addigra már teljesen vörös lehetett, mikor rájöttem, komolyan gondolja a fogadást, mert pénzt ajánlott fel a fogadásra.
- "Másfélmillió forint, mert teljesen biztos vagyok benne" - mondta Viktor és utána még egy sört rendelt.
- "Kibaszott hülye vagy" - mondtam, érezhető ingerültséggel a hangomban.
- "Ha olyan hülye vagyok, miért nem fogadod el a pénzt?" Soha nem voltál ilyen szemérmes.
- "Mert nem fogadok a feleségemre. Ez hülyeség. Ha ezt megtudja, ez örökre elronthatja a kapcsolatunkat."
- "Ugyan, honnan tudná meg? Nem érdekem, hogy elmondjam neki. Akkor jogosan azt hiheti, hogy egy seggfej vagyok, aki a saját barátjának a feleségét akarja elcsábítani. Ezért lehetsz másfélmillió forinttal gazdagabb. Ha ennyire biztos vagy benne, hogy én vesztem el a fogadást."
Istenem, hogy lehet ilyen elmebajos. Biztos voltam benn, hogy téved. Hogyan egyezhettem bele egy ilyen fogadásba? De, ha elnyerem a pénzét, akkor legalább kap egy kis leckét a jövőre nézve..
- "Biztos vagyok benne, hogy én győzök. Nem olyan, amilyennek gondolod." válaszoltam.
- *Mi más történhetne?" - kérdezte. * *Korábban sohasem tértél ki egyetlen fogadás elől sem. Értem hogy nem akarsz elveszteni másfélmillió forintot, és rájönni, hogy a feleséged mással dug. Megértem mi lehet a legrosszabb az egészben, megértem a félelmeidet is."
- "Nincs semmi kétségem" - tiltakoztam.
- "Akkor álld a fogadást, gyáva!"
Gúnyolódott velem, mintha nyeretlen kétéves lennék. Tudatában voltam, hogy bele akar vinni egy problémás helyzetbe, de a büszkeségem nem engedte, hogy visszakozzam. Nem tudtam mást tenni, mint bekapni a horgot.
- "Rendben, ha erre a fogadásra akarsz nekem adni másfélmillió forintot, a semmiért, nem foglak megállítani." - Ezzel a mondattal, már akkor éreztem, hogy egyszerűen eladtam a sorsomat. Néha ilyen ostoba tudok lenni.
Már csak egy dolog maradt, kidolgozni a feltételeket. Ezzel kapcsolatban viszont már akkor feltűnt, hogy Viktornak, már előre kidolgozott elképzelései voltak. Csak számos módosítást követően elfogadtam a tervet. Három hetet kapott arra, hogy elképzelését megvalósítsa. Egyikünk sem mondhatja el Julinak, hogy minden fogadtunk. Juli minden cselekedetének a saját szabad elhatározásán kell alapulnia. Ezért Viktor semmit nem használhat fel Juli befolyásolására, vagy gátlásának leküzdéséhez, Sem alkohol sem drog nem kerülhet alkalmazásra.
Azonban az általam elképzelhetetlennek tartott esemény elismerésével illetve igazolásával, volt egy kis probléma.
Először videó felvételre gondoltunk, de azután kitaláltuk, jobb, ha szinte elsős sorból látom, ha történik valami. Azonban ebben az esetben sem léphetek közbe, bármilyen messze mennek el. Tudtam, hogy ez a rész lesz a legnehezebb, komolyan bíztam benne, hogy semmi sem fog történni.
Néhány nap múlva Viktor elkezdte, terve megvalósítását. Julival együtt meghívott minket egy kerti partira. Próbálhattam volna köntörfalazni, azonban fogadásunk része volt, hogy nem akadályozhatom semmivel, pl. a meghívás visszautasításával. Jóléteztük magunkat, de a fogadás állandóan ott motoszkált a fejemben. Észrevettem, hogy Viktor, keresi a lehetőséget, hogy megérinthesse Julit, és amikor ez sikerült neki, a kezeit mindig szorosan maga mellett tartotta. Féltékenyen fürkésztem azokat a pillantásokat, melyeket Viktor említett. Már arra a gondolatra is ingerült lettem, hogy egyet is elkaphatok. Azonban Juli nem nézett titokban Viktorra, és magatartásuk semmiben sem különbözött a korábbiaktól.
Néhány nappal később, mi hívtuk meg Viktor, hogy vacsorázzon nálunk. Elképzelhetitek a meglepetésem, amikor hazaértem, és Viktort itallal a kezében a kanapén ülve találtam. Nyilvánvaló volt, legalább egy órája ott volt a házamban és igazán kellemes és számra eredményes időt tölthetett Julival.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.64 pont (81 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 A57L 2013. 10. 30. szerda 02:53
Nem rossz.
#4 robin 2004. 07. 21. szerda 15:14
Isteni jó! Számomra az egyik legizgatóbb amit valaha olvastam.
#3 Chris 2004. 03. 1. hétfő 13:33
Tanulj + magyarul!
#2 alttpg 2004. 01. 23. péntek 05:57
Nagyon tetszett a történet. Szeretem az ilyen "félcsaládi" események leírását, bár a gyakorlatot magam nem követném!
#1 Törté-Net 2004. 01. 21. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?