A+ A-

Hadművelet

Android vagyok, ember katona a Terran Dominium Speciálisan képzett ghost csoportjában. Rendeltetési helyem, 1522 szektor a Korhal. Beosztásom, és rendfokozatom; hadnagy, végrehajtó. Tíz éve. Ugyan még csak középkorú vagyok, mert manapság hatvan év, az a középkorúságot jelenti, hiszen több mint száz év van még hátra az életemből, de valahogy az utóbbi tíz év megöregített, és túl sok tapasztalatot gyűjtöttem. Harcoltam a UED (United Earth Directorate), a zerg kolóniák, és a lázadó protos csőcselék ellen. Voltam fogoly, voltam mészáros, és voltam hős megmentő is, ahogy azt a szituáció diktálta. Én mindig úgy éreztem, hogy jó katona vagyok, és ezt a feletteseim is tudatták velem, de az utolsó háború óta valahogy túl nagy a csend, minden részről. Duke admirális biztos azt mondaná erre, hogy "sebnyalogatás", mert volt mit kihevernie minden birodalomnak, részint a folyamatos zerg pusztítástól, részint a UED árnyéktevékenységétől szenvedett a nép. De Duke admirális, csakúgy mint a protos Fenix meghalt, abban a csatában, amiben az átkozott Kerrigen orvul hátba támadta a két szövetségest.
A zergek leginkább ízeltlábú lények, akiknek nem egyedi, hanem csoport tudatuk van, amit az Overmind irányít, a protosok egyfajta plazmatikus lények, akik hős harcosok, és bátor katonák, de igen kevés érzelmük volt... Legalábbis mindezidáig. A zergek megfertőztek egy embert, és azzá tették, ami ma. Kerrigen ma a zergek királynője, egy overmind tulajdonságával irányítja a csapatait, saját bolygóján a Charen. Félelmetes ellenség. Egyesíti az emberi ambíciókat, és vágyakat, a zerg brutalitással, és különleges képességekkel. Mindenki a halálát várja.
Nyalogatjuk a sebeinket, és a császár minden nappal egyre jobban fél a külső támadástól! Fél kerrigentől, de fél a protosok új szektájától is, a dark templaroktól. Paranoiája odáig jutatta, hogy kiirtotta tanácsadói, és katonái egy részét, akik esetleg a hatalmát fenyegették.
De eljött az óra. Mi akik túléltük, mi a kik mindig bosszúra várva éltünk, hogy megölhessük Kerrigent az átkozott szukát, a zergek szajháját, most határozott utasítást kaptunk. És elindult a hadművelet. A Bromm csatacirkálón egészen a peremvidékig utaztunk, hogy utána egy kis detektorsemlegesítővel felszerelt szállítóhajóval eljussunk a Char egyik űrállomására, amit egykor a Terran Dominium épített, mostanra azonban a zergek bázisa. Szerencsére a bázis akkora, hogy könnyedén landoltunk az egyik nem "fertőzött" oldalon, és találtunk egy megfelelő bázist, ahonnan a hadműveletet irányíthatjuk.
A csapat hat emberből állt. Hat ghost akiknek nagy harci tapasztalata, és megfelelő érzelmi beállítottsága volt a feladat elvégzéséhez, kettő közülük régi bajtársam, a másik háromról csak annyit tudok, amennyi az adatlapjukon szerepelt. A küldetést én vezetem. Küldetésünk célja, megsemmisíteni, a bolygón élő összes overlordot. Az overlordok kapják az utasítást az overmindtől, és ők adják tovább, tehát potenciális csapatparancsnokok, akiket meg kell semmisíteni, hogy meg tudjuk vetni a lábunkat.
Miután megérkezünk gyorsan létrehozzuk az ideiglenes parancsnoki állást, ami egy levegővel elzárt kis irányítófülke, valószínűleg a gázkitermelést szabályozták innen azelött. Saját energiateleppel szereljük fel a helységet, és a fél intelligens computerünket egy XFR 1520 - ast üzembe helyezünk, ami gyorsan elkezdi, az adatfeldolgozást, és a kapcsolatfelvételt a flottával. Ez jó néhány óra, úgyhogy lepihenünk.
A három ismeretlen ghostot nézem, mind a hárman profik, legalábbis ezt mutatta a gyakorlat, és a papírjuk is, két nő egy férfi. Az egyik nő Judie a informatikai tiszt, gyorsan számol, és okosan kalkulál, ismeri a taktikai computerünk minden egyes területét, és gyorsan végzi a feladatát... És meglehetősen szép is, vörös rövid haja nagyon jól áll, beültetett napszemüvege, pedig, elég agresszív hatást kelt, a másik Jessy, a csapat medikusa, ilyen terminológiát is végzett. Ő is elég jól néz ki, bár valószínűleg szoknyában, és nőies szerelésben meglehetősen jobban nézne ki. Brad aki morózus és lelketlen, hivatásos orvgyilkos volt, minden faj gyenge pontját ismerte, és egy lövéssel még egy ultralisket is le tudott lőni, ha jó szögben találta el. Az én két emberem Karl, és Szergej (a UED - től állt át a Dominiumba, egy ostoba büntetés után, amit rá osztottak), zseniális megfestők voltak, ami azt jelenti, hogy a nagy rombolóhatású bombáknak adták meg a támadási felületet egy lézeres pontfestővel. Én pedig a koordinátor voltam... egyébként én az összes hadi feladatot eddig elvállaltam, voltam megfestő, és voltam orvlövész, az informatikai, illetve az orvosi részhez nem igazán értettem.
Lassan beállt a rend Brad elkezdett őrködni, az egyik megfigyelő állomásról, a két társam is elfoglalta magát, Szergej elment négy órás terepfelmérésre, Karl lepihent, ő mindig pontosan betartotta a pihenési időpontokat ha tehette.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.22 pont (18 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 sztbali 2017. 03. 4. szombat 22:38
Nagyszerű. Akár egy folytatást is megérdemelt volna.
#6 zsuzsika 2015. 02. 14. szombat 11:30
Szokatlan,de érdekes.
#5 genius33 2013. 02. 13. szerda 07:22
Jó kis olvasmány.
#4 v-ir-a 2011. 10. 9. vasárnap 20:54
imádom a scifit smile
#3 Teknősbika 2011. 08. 14. vasárnap 23:36
mint scifi is qrva jól indul, folytatást neki!
#2 Chucky 2002. 03. 29. péntek 20:32
Többször elolvastam, de Spockot sehol sem találtam! Kifelejtetted!
#1 Törté-Net 2002. 01. 17. csütörtök 18:00
Mi a véleményed a történetről?