A+ A-

Anna

Sétáltam a vásárban. Akartam venni egy fehér hajgumit. Érdekes volt, mert teljesen kihalt volt az egész város, mintha csak pár osztálytársam meg én lettünk volna, de az osztálytársaim is elhúztak a legközelebbi kocsma felé. Egyetemista voltam. Szép lánynak tartottak, bomlottak utánam a fiúk. De nekem egy sem kellett, nem volt meg bennük az, amire szükségem volt.
Megláttam egy bódét, ami tulajdonképpen nem is volt más, csak egy asztal leterítve terítővel, meg a portékával. Mögötte egy pici, filigrán lány ült. Rövid szőkésbarna hajú, hatalmas szempillák, csillogó zöld szemek. Olyan volt, mint egy kisgyerek.
Nagyon elmerült egy vastag könyvben, amit bevont újságpapírral, hogy még csak véletlenül se lehessen tudni, mit olvas. Közben rágcsált egy almát, és tágranyitott szemeivel falta a sorokat. Tündéri látvány volt. Nem is akartam megzavarni. Késő. Felnézett, és kérdezte, mivel szolgálhat. Én álltam megbabonázva, és kellett egy fél perc, mire kijózanodtam. Rámosolyogtam - mi mást tehettem volna zavaromban -, és mondtam neki, hogy keresek egy fehér hajgumit. Lehetőleg valami puha anyagból.
Az asztalon jobbára kézimunkák, különböző anyagból összevarrt ruhák, egyéb tárgyak sorakoztak. Valahonnan előkeresett egy ilyesmi hajgumit, aminek a hátulja fehér volt. Hatalmas kérlelő szemekkel nézett rám, hogy vegyem meg. Megvettem hát, aztán beszédbe elegyedtünk.
- Akarsz sétálni egyet? - kérdezte mosolyogva.
- Persze, miért ne, de itt hagyod a cuccod?
- Jaj, jó hogy szólsz, összepakolok.
- És az üzletkötés? - kérdeztem megrökönyödve.
- Áh, ráér holnap. - kacsintott, és már pakolt is.
Sétáltunk hát, macskaköves utcákon, sikátorokon át. Nem is tudom, merre jártunk már, beszélgettünk, és nagyon jól éreztem magam. Helyes lány volt, és úgy tudott nézni, hogy beleőrültem. Megérkeztünk egy alacsony házikóhoz, aminek az ablakában muskátlik voltak. Annyira alacsony volt, hogy a tető ott kezdődött, ahol a fejem volt. Egy sikátorban volt a házikó, mellette magasodtak a bérházak. Nem tudom, hogy csöppent ide ez a pirinyó odú. Mindenesetre tetszett, hogy mindenütt zöldell a fű, és a házikó előtt van egy kb. 20 centis szakasz elkerítve, ahol virágok növekedtek.
- Itt lakom. Vigyázz a bejáratnál, lépcső van, és be ne verd a fejed. - mondta Anna. Így hívták. Sikerült bevernem a fejem, bármennyire vigyáztam. Lekóvályogtam a lépcsőn, és az első utamba akadó pirinyó kis székre leültem.
- Jaj ne! Beverted a fejed? Várj csak, hozok borogatást. - Egy perc múlva már szorította a fejemhez a hideg, puha rongyot. A melle az arcomat érte, kis keze simogatta a hajam. Nem tudom, szándékosan tette-e, de nagyon jó volt. Hirtelen megtört a varázs, és mintha semmi nem történt volna, megkérdezte:
- Kérsz habos csokoládét? Fejbeütésekre az a legjobb ellenszer.
- Akkor kérek. - mosolyodtam el.
Isteni habos csokoládét készített, olyan volt, mint a mesében. És Anna csak ontotta magából amit feltehetőleg eddig senkivel nem tudott megosztani.
- Most épp egy kalandregényt olvasok, amiben lovagok vannak, meg gonosz király, meg... Jaj istenem, olyan magányos vagyok... - elkomolyodott, és nézett maga elé. Még törékenyebbnek tűnt így. Közelebb húzódtam hozzá, és átöleltem. Nyugtatgattam, majd hirtelen rám nézett, megfogta az arcom, és megcsókolt. Majd ölelt, símogatott. Úgy bizseregtem a csókjaitól, mint még soha. Eddig csak fiúk csókoltak. Átnedvesedtem. Visszacsókoltam, ő ettől még nagyobb hévvel, de ugyanakkor még gyengédebben, még erotikusabban csókolt. Mikor el tudtam szabadulni a szájától, ránéztem, és kérdő tekintettel néztem rá - n úgy gondoltam, felvázolja a folytatást... Ehelyett elszégyellte magát, és azt mondta:
- Ne haragudj. Magányos vagyok, nincs senkim. Szüleim meghaltak, ezt az egy házikót hagyták rám. A könyveimnek élek. Férfiakat nem érdeklem, senkitől nem kapok szeretetet, csak átélem azokat a szerelmeket, amiket a könyveim hősei. És most itt vagy te, sugárzol a szeretni-akarástól, és a szeretetéhségtől, és gyönyörű vagy. Hallgattál engem. Eddig ezt soha senki nem tette meg. Szükségem van rád!
- Nem haragszom, Anna. Lehet hogy hihetetlen, de szeretlek. Szeretem, hogy törékeny vagy, hogy olyan vagy, amilyen. Nézd, nem tudom hány órája ismerlek, azt sem tudom, ma van-e még, vagy már holnap, de nem is érdekel. Nagyon jó veled beszélgetni, nézni az arcod, elmerüli a tekintetedben.
Azután nem beszéltünk többet erről, csak olvasott nekem a csilingelő, pajkos hangján. Én hozzábújva hallgattam a takaró alá bújva. Együtt aludtunk el. Reggel sütött a nap, és arra ébredtem, hogy Anna néz engem gyönyörködve. Azt hittem, csak álmodom mindezt. De nem. Ott feküdt mellettem, és mikor észrevette, hogy felébredtem, megsímogatta az arcom.
- Jó reggelt - mondta - remélem, jól aludtál.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.37 pont (38 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 Andreas6 2017. 12. 22. péntek 09:29
Megható, szép leírás. Talán még megtaláljátok egymást valamikor.
#3 zsuzsika 2014. 12. 18. csütörtök 08:20
Jó.
#2 listike 2014. 11. 28. péntek 19:15
Kedves, aranyos történet.
#1 Törté-Net 2003. 08. 25. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?