A+ A-

A parázs

Az Alföld déli részén, egy nyáron poros, télen sötét és sáros faluban születtem és nőttem fel. A II. világháború alatt éltem igazi gyerekkoromat, háborúsdit játszottam a valóságos veszélyről nem volt tudomásom mindaddig, amíg egyszer játékunk közepette a közelben robbant egymás után több akna. Megúsztuk.
A front gyorsan áthaladt a falunkon, a támadó hadsereg lendületbe volt, és ez sajnos több ember - egyenruhás magyar katonák - életét követelte.
A falu lakosságának jelentős része szimpatizált az átvonuló hadsereggel, illetve azzal a politikával, amit átvonulásuk előtt - titokban rádión hallgatott műsorokból - hallottak. Hamar helyre állt a falu szokásos élete. A változásokra még várni kellet.
A szomszéd ház a háború végén üresen állt, katonákat szállásoltak el a front közeledtével benne. A háború után a gazda fiatalabb fia költözött családjával a házba.
Igazi paraszházat kell elképzelni, két lakószobával, nagy konyhával, kamrával, istállóval, egybe építve a lakóházzal, a tágas udvaron a többi kiegészítő gazdasági épülettel, pl a disznóól, kocsiszín, pajta, középen szérűskert, végül konyhakert. Természetesen a falusi árnyékszék / ma WC - nek hivnánk/ szintén a gazdasági udvaron volt távolabb a lakóépülettől.
A mi portánk sem volt másabb a leirtaknál, de a gazdasági épületek hiányoztak. Apám iparos volt.
A háború után kezdtem iskolába járni. Nehezen szoktam meg az iskolai rendet, de betörtem. Az olvasás megtanulása óriási élményt jelentett, mert hamarosan képes lettem rövidebb mesék olvasására.
Később természetesen mindent olvastam, amihez hozzájutottam, válogatás nélkül, de ami nem tetszett olvasatlanul félretettem.
Mit is olvastam?
Csak azokat említem, amelyek kapcsolódtak pajzán ábrándozásaimhoz: Apuleius Az aranyszamár, Boccaccio néhány novellája, Mikszáth Különös házasság c. remek regénye.
Fantáziám erősen - ma így mondanánk erotikus irányba fejlődött. Mentségemre legyen mondva -, ha erre egyáltalán szükség lenne - a falusi élet erre irányította figyelmemet.
Kimentem a baromfiudvarra nem kellet sokat várni, és előttem játszódót le a kakas és a tyúk partija, kimentük nagyobb fiukkal a méntelepre, ahol nagyon látványosan jelent meg előttünk a kanca és a csődör buja találkozása. Az orgia volt! Nem hiszem el, hogy az állatok nem élveznék a szexet.
Idősebb emberek beszélgetésiből is kiderült, foglalkoztatja őket is a férfi - nő kapcsolata. Legemlékezetesebb számomra, amikor mondták: A. Jóska úgy meghágta J. nét, hogy azóta nem tudja a lábát tisztességesen emelni.
Ismertem J. nét, és én is úgy láttam, a pletykának van valamilyen alapja. J. né húzta a lábát.
Ilyen környezetben természetes volt gyerekek között a papás - mamás játék. Egy ideig érdekes volt, szerettem a lányok közelségét, viháncolásukat, amikor puncijukba nyúltam, de egy rendkívüli élmény ennek mindenkorra véget vetett.
A faluban akkor csak villanyvilágítás volt az egyetlen közmű, a háború utáni változás első vívmánya, de az emberek tiszták voltak, használták a vizet, szappant, vagyis rendszeresen mosakodtak, fürödtek
Természetesen én is.
Tizenhárom éves lehettem. Szokásaimnak megfelelően először a fütyülőmet kezdtem szappanozni, mosni, amikor furcsa dolog történt. Ezen testrészem a régi tulajdonságait elvesztette, nagy lett, igen keménnyé vastagodott, valahogy kívánta, hogy kezemmel kezeljem. Megtörtént a csoda: elélveztem.
Csodálatos élmény volt. Spriccelt belőlem valamilyen ismeretlen sűrű folyadék. Nagyfiú lettem!
Mit kezdhettem ezek után magammal! Azok a lányok, akikkel papás - mamást játszottam, megréműltek amikor meglátták meredező fütykösömet. Teljes elutasításba volt részem. A nagyobb lányok kicsinek tekintettek, igaz nekik nem mutattam meg nagykorúságom bizonyítékát. Magamra maradtam! Vagyis a kezemre.
Erotikus fantáziám elég hamar kialakította azon ismerős idősebb nők, / asszonyok/ körét, akik vágyaim középpontjába kerültek.
Ezek az álmok letisztultak, és maradt egy valaki.. a szomszédasszony, a vöröshajú Mariskanéni.
Parasztasszony volt. A jelző gazdálkodási formát jelent, nem viselkedést. Nagyon sokat dolgozott a családi gazdaságban. Állatokat tartottak. Az istállóban - az ötvenes évek elejéig - két ló, két tehén volt. a lovakkal művelték a földet, szállitották a terményt, gabonát, takarmányt, és azokkal közlekedtek. A lovakat a gazda gondozta, mivel a gazdálkodási hieralhiában ezt csak férfiember végezhette. Ez mutatta a lovak fontosságát.
A tehenek, és a falusi gazdaságban szokásos jószágok az asszonyokra maradtak, a háztartási munkákkal gyerekneveléssel együtt. Ezekhez a munkákhoz megfelelő kitartás rendszeresség és nem utolsó sorban fizikum is kellet A szomszédasszony ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezett. Ilyen körülmények mellet ritkán volt ideje az utcán beszélgetni, pletykázni másokkal Házuk, és a környezetük mindig rendezett tisztántartott volt.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.16 pont (64 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 aldo 2017. 10. 6. péntek 03:33
Azt hittem az lesz a csattanó, hogy teherbe ejti a nőt.
#9 vakon54 2017. 09. 16. szombat 00:35
Nagyon de nagyon jooó írás.
#8 zsuzsika 2014. 11. 19. szerda 08:04
Jó.
#7 A57L 2014. 05. 19. hétfő 05:56
Hosszú de szép írás.
#6 listike 2014. 03. 31. hétfő 07:22
Az egyik legszebb történet.
#5 papi 2013. 09. 19. csütörtök 17:49
Nagyon szép, csak szomorú.
#4 mackó2009 2012. 10. 27. szombat 21:22
Kiváló történet, szomorú befejezés.
#3 genius33 2012. 08. 9. csütörtök 06:44
Szép történet összességében smile
#2 TheChronic 2003. 06. 16. hétfő 00:26
Hm.Nagyszerű kezdés,szomorú befejezés.A kettö között pedig helyesírási hibák és elírások sokasága,de - még mielött bárki szidna - emellett olyan elementáris erövel feltörö történet,vagy inkább emlék-folyam,melynek hitelessége kétségtelen,a lendülete egyedülálló,és egyszerű szépsége magával ragad.
Nagyszerű történet,nagyon tetszett,még a technikai hibák sokasága is csak alig-alig csökkenti értékét! Gratulálnék,ha lenne írója...
#1 Törté-Net 2003. 06. 10. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?