A+ A-

Osztálytalálkozó 2. rész

Elzárta a csapot, kilépett a kádból. Jól esett a zuhany. Úgy döntött nem borotválkozik. Éppen krisztusi korban van, mégis elég hetente egyszer kínlódnia. Megdörzsölte az állát. A háromnapos borosta éppen csak szúrta a kezét. Különben is kevés dolgot utált annyira, mint állni a tükör előtt, mindenféle lehetetlen grimaszt vágni és gereblyézni az arcát. Kilépett a fürdőszobából. Egyedül volt otthon, a többiek elmentek a nagymamához a hétvégére. O úgyis későn fog hazaérni, azt beszélték meg, hogy vasárnap megy értük. Betett egy CD - t és megint rágyújtott. Mostanában elég sokat bagózik, le kéne állni vele. Talán majd, ha nyugodtabb lesz a légkör, nem lesz ekkora a hajtás. A hangszórók rockot nyomtak. Az utóbbi két hétben elég sokszor hallgatta ezt a fajta zenét, olyan nosztalgikus érzés volt. "Öregszem" gondolta, ezek a számok már csak a Slágeren mennek.
Mióta megkapta a meghívót sokszor eszébe jutottak a gimnáziumi évek. Mekkorát fordult a világ 15 év alatt! Az úttörőkből cserkészek lettek, a tanácselnökökből polgármesterek, a párttagokból pártok tagjai, a diákokból családok. Vele is fordult egy párszor a világ. Az érettségi után nem gondolta, hogy még évekig tanulni fog, diplomahalmozó lesz. De talán megérte. Persze voltak nehéz évek, munka mellett tanult, tanulás mellett teremtett egzisztenciát. Néha elmentek mellette a lehetőségek, de volt, amikor meg tudta ragadni a kínálkozó alkalmat. Sokan segítették, sokan gátolták. Ilyen az élet. Mostanra talán révbe ért. Felöltözött, felcsatolta az óráját. Alaposan bezárta a lakást, hál'istennek van már mit félteni. A taxiban a régi osztálytársain gondolkodott. Vajon mindenki eljön? Mennyit változtak az elmúlt évek alatt. A legtöbbjüket 10 éve, az utolsó osztálytalálkozó óta, nem látta. Néhányukkal összefutott itt - ott. Beszéltek pár mondatot, névjegyet cseréltek és persze megbeszélték, hogy tartják a kapcsolatot, hívják egymást. De nem hívták.
A suli kapujában egy fiatal srác és egy kislány fogadta. Mostani harmadikosok. Tessék a régi osztályba menni. Felballagott a harmadikra. Nézegette a régi tablókat meg az újakat. Mostanában a színes képek a divatosak. Felfedezett egy - két régi tanárt. Ugyanazok a fotók évekig. Nevetséges! Ahogy közeledett a terem felé, kicsit izgult, de azért a lába nem remegett. Inkább kíváncsi volt. A teremből beszélgetés, nevetés zaja szűrődött ki, sokan voltak odabent. Ránézett az órájára, megállapította, hogy csak egy kicsit késett. Lenyomta a kilincset, és belépett az ajtón. A beszélgetés egy pillanatra elnémult, mindenki felé fordult és felcsattant az ováció. Mosolyogva néztek rá a régi osztálytársak. Ismerős arcok.
- Szokás szerint elkéstél! - ölelte meg Klári néni, a volt osztályfőnöke.
- Tartani akartam a formám - mondta. Beszélgetett pár szót a tanárnővel aztán körbe járt. Kezet fogott, összepuszilkodott a közelben ülőkkel, jöttek a régi poénok.
Ahogy haladt szépen sorjában mindenkiről megtudott ezt azt, felületes információkat. Észrevette Magdát. Az utolsó előtti sorban ült a régi helyén, beszélgetett két lánnyal. Odament, puszi - puszi - mi - van - veled? Válaszolgatott, kérdezgetett. Nézte Magdát. O is megváltozott, mióta nem látta. Talán már nem annyira karcsú, mint régen volt, a haja divatosan rövidre vágva. Nagyon elegáns volt. Kiderült, hogy férjnél van, és van egy kisfia. A párja vállalkozó, szerencsére jól megy nekik. Magda egy zuglói gimnáziumban tanít, két éve ment vissza gyesről, most volt másodikos az osztálya. Klári néni szólt, hogy mindenki üljön a régi helyére. Elmondta, mennyire meg van hatódva attól, hogy látja őket, és mennyire sajnálja, hogy vannak, akik nem tudtak eljönni. "Igazolatlan hiányzás" dünnyögte az orra alatt, persze mindenki hallotta.
- Majd Te igazolod nekik, mint régen - kiabálta be Robi, aki állatorvosnak készült és az is lett.
Erre persze mindenki röhögött. Volt idő amikor ilyesmit is csinált. Jól ment a szülői igazolás "gyártása". Klári néni megkért mindenkit, hogy mondja el mi történt vele az elmúlt években. Névsor szerint haladtak. Ahogy hallgatta a többieket, azon gondolkodott mit és hogyan mondjon el, de azért figyelt. Jó volt a hangulat. Sokféleként élték meg az elmúlt 15 évet. Volt aki, már elvált, volt aki, még meg sem házasodott. Többüknek voltak már gyerekeik. Néhányan elérték azokat a célokat, amiket még diákként tűztek ki maguk elé, mások egészen mást csinálnak, mint amit terveztek. Mikor a névsor végére értek, elindultak, hogy körbejárják a sulit. Ide - oda csapódott, mindenkivel beszélgetett. Az ebédlőben fogadás várta őket, kaja pia. Ment tovább a duma.
Kiment rágyújtani. Régen elképzelhetetlen volt, hogy a suliban "Dohányzásra kijelölt hely" legyen. Ok még a wc - be jártak, és aggódtak, hogy le ne bukjanak. Magda jött oda hozzá:
- Van tüzed - kérdezte. Benyúlt a zsebébe, tüzet adott a lánynak.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.66 pont (53 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 Andreas6 2017. 12. 18. hétfő 10:50
Nekem pedig pont az tetszik, hogy van rizsa is! Nagyon jó.
#6 listike 2014. 06. 15. vasárnap 19:44
Jó folytatás.
#5 FityMatyi 2002. 11. 5. kedd 03:13
"A bal lábát még feljebb emelte, beigazította a végét a puncijába."
Elképzeltem... :-))
#4 masterboy 2002. 11. 2. szombat 16:40
igényes story, tetszett. 8pont
#3 PiercingGirl 2002. 11. 1. péntek 16:25
elmegy...Sok a rizsa...:)
#2 Honey 2002. 11. 1. péntek 06:42
Vegre valami ami nem vad porno
szuper tobb ilyent
#1 Törté-Net 2002. 11. 1. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?