Gyógyszergyári capriccio 2. rész - A pénteki gulyásparti

Szavazás átlaga: 7.6 pont (40 szavazat)
Megjelenés: 2024. február 27.
Hossz: 13 365 karakter
Elolvasva: 720 alkalommal
Ezeket a történeteket Kékéggel közösen írjuk. Hogy ki kicsoda, az az olvasó fantáziájára van bízva.
Péntek reggelre rendeltem a céghez egy kalodás tűzifát, Peti hozta a bődületes belméretű bográcsát,  - amely legalább 50 literes volt,   – állvánnyal együtt, én meg bevásároltam marhalábszárból és marhaszegyből néhánytíz kilót. Krumplit is burgonyát is vettünk, valamint kolompért és pityókát, mellé rengeteg hagymát, hajmát és bulbust is. Nem felejtettem el a babot és a paszulyt sem. Nem volt még 8 óra, és már rotyogott a kondérban kb. 5 kg felkockázott hagyma. Petivel dolgoztunk, mintha valódi ipari konyhán lennénk alkalmazottak, égett a kezünk alatt a munka. Szerencsére csak az, a hagyma nem. 10 órára már betöltötte az udvart a készülő kondérleves illata. Az IT összerakta a kihangosítást, a HR összeterelte a jónépet, a QC ellenőrizte az alapanyagokat és az elkészítés folyamatát. Először Peti ragadta magához a mikrofont.

– Kedves kartársak, ezennel ünnepélyesen bejelentem, hogy a mai egy munkavégzés nélküli munkanap. Mindenki érezze kötelességének, hogy jól érezze magát. A bográcsban fortyogó marhagulyás számításaim szerint dél – fél egy felé elkészül, addig ne menjetek sehova. Ragadjátok meg egy számotokra kedves munkatársatok alkarját, és merüljetek el vele a családi sztorik megosztásában. A hátam mögött a hűtőpultban találtok innivalót, és készültünk zsíroskenyérrel, hagymával és anélkül, de ne egyétek magatokat tele, hagyjatok helyet a gulyásnak. Ezennel átadom a szót Kozák Atamán kollégámnak, aki új információkat fog veletek megosztani.  Nagy ovációval fogadták a munkavégzés nélküli munkanap bejelentését, és megrohanták a söntést. Megköszörültem a mikrofonba a torkomat. Elcsitult a csatazaj, elkezdtek rám figyelni.

– Emberek, nagy nap ez a mai! Nem csak a Cég történetében, de a gyógyszeripar egészét tekintve is. Mint azt tudjátok, a négy cég együttműködése remekül halad, sikerült kifejlesztenünk több új hatóanyagot is. Néhányat most kipróbálhattok élesben, az ebéd után teszünk ki vájlingokba az új termékekből. Mindegyik előtt ott lesz a szer tervezett neve is. Negatív-, vagy mellékhatások egyik esetében sem ismertek, túladagolásukhoz több kilót kellene megennetek, de azért én óva intelek benneteket a túlzásoktól. Mindegyik rendkívül zamatos, úgynevezett „eteti magát” ízesítésű. Türelmetlen hangok kezdtek el hallatszani a tömegből.

– Áruld már el, miket alkottatok!
– Mesélj hát, mire találtatok ellenszert?
– Miért csak ebéd után kóstolhatjuk meg? Ismét megköszörültem a mikrofonba a torkomat.

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 7 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.6 pont (40 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
t
tibee72
2024. március 11. 13:44
#7
Vicces történet, tetszett.
1
kivancsifancsi
2024. február 27. 15:48
#4
Határozottan jól működik a Kexi69 fantáziája, legalább is a megnevezéseket illetően.
1
Lolamacko
2024. február 27. 14:43
#2
Gondolom, sokan kíváncsiak, hogy hol is lehet beszerezni ezeket a szereket.
3
T
Törté-Net
2024. február 27. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1