Csodás családi kapcsolatok 1. rész - Vera és Tibi

Szavazás átlaga: 8.68 pont (120 szavazat)
Megjelenés: 2024. február 12.
Hossz: 28 865 karakter
Elolvasva: 2 406 alkalommal
Egy kis bevezető. Kb. 1 éve ismét elkezdték bombázni a mail fiókomat itteni olvasók meg chat-partnerek is családi sztorikkal. Sok emberrel beszéltem személyesen, telefonon és egyéb csatornákon, hogy újra elindítsak egy jó kis családi sorozatot. Ez volt az ok, amiért olyan lassan sikerült befejeznem a Baromi jó fogásaimat. De most egy tíz részesre tervezett (bár lehet, hogy több lesz) sorozat indul, amelynek a részei nem összefüggő történetet alkotnak. Mindegyik más-más ember élménybeszámolója az én tollam (klaviatúrám) által. Jó szórakozást hozzá!  
(Minden résztvevő a képzelet szülötte (így nincs vérségi kapcsolat közöttük), a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve.)
Nem tudom máshogy alakult volna-e az életem ha nem késői gyerek vagyok. Gyanítom, hogy igen. Viszont nem bánom, hogy úgy történt minden ahogy történt.
Apám 45, anyám 40, a nővérem 17 éves volt amikor megszülettem. Imádtak, szerettek, mindent megadtak nekem amit csak tudtak, nem panaszkodom a gyerekkoromra.
Viszont a kamaszkorom maga volt a rémálom. 14 éves voltam amikor tudatosult bennem, hogy a szüleim sem fognak örökké élni. Egyre többet betegeskedtek és egyre több problémájuk lett. Anyunak pár hétre lebénult a fél oldala egy másik betegség utóhatása miatt. Aztán szerencsére rendbe jött, de nem volt már olyan, mint előtte. Apám nem sokkal később két infarktust kapott röviddel egymás után, majd leszázalékolták. 15 voltam, apám 60 múlt amikor eltemettük. Anyámnál daganatot diagnosztizáltak, fél év múlva követte. A nővérem két évvel azelőtt vált el és a kettős haláleset után úgy döntöttünk, hogy eladjuk a szülők által ránk maradt házat, a pénzt megfelezzük, én meg Verához költözök amíg nem állok a saját lábamra.
Nagyjából egy év múlva kezdett visszarázódni lassan az életünk valami normálisabb kerékvágásba, ahogy mondani szokták. Én suliba jártam, mellette alkalmi melókat vállaltam, hogy ne totálisan a tesómnak kelljen eltartania.  
Ő színészként dolgozott egyik vidéki színházban és mivel tehetséges is volt meg szép és csinos, jobbnál jobb szerepeket kapott.
A 16. születésnapomon (ő akkor volt 33) bejelentette, hogy nyáron pár hétig egyedül kell boldogulnom, mert egy darabbal pár hetes turnéra indulnak a szomszédos országokba. Mivel felfogtam, hogy szakmailag, meg anyagilag is nagy lehetőség ez neki, mondtam semmi gond, elleszek, Meg azért rögtön arra is gondoltam, hogy buli, haverok, csajok, szabadság, stb.
Másnap hazahozta a darab szövegkönyvét, lerakta a konyhapultra és elgondolkozva nézett rám miközben a délutáni kávémat csináltam.
– Mi van? Leettem magam vagy mi? – kérdeztem.
– Nem. Nem hinném...
– Akkor meg mit nézel ennyire rajtam?
– Azon gondolkodom, hogy tudnál-e segíteni, de főleg lenne-e kedved segíteni a szövegtanulásban.
– Hogyhogy? Eddig minden szöveget egyedül tanultál.
– Igen, csakhogy ez a nyári darab szinte csak dialógusokból áll és sokkal jobban rögzül ha már eleve párbeszédes formában tanulom meg.
– Miről szól?
– Egy fiatal srác, meg egy idősebb nő szerelméről, meg a családjuk hozzáállásáról. De főleg a két főszereplőnek van szövege. Na van kedved segíteni?
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 14 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.68 pont (120 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
kivancsifancsi
2024. február 13. 10:31
#10
Nem hasonlitalak össze Titeket senkivel, én az írásra értettem.
1
Lolamacko
2024. február 13. 10:23
#9
Semmi irigység nincs bennem. Miért is lenne? Az összehasonlításnak nincs értelme. Mi mind egy külön sziget vagyunk.
1
Ez egy válasz kivancsifancsi 2024. február 13. 09:59-kor írt üzenetére.
kivancsifancsi
2024. február 13. 09:59
#8
Tetszett az írás, szépen gördülékenyen ment a cselekmény. Gratulálok. Jöhet a következő. Ami pedig az általam legkedvelteb két íróhölgyet illeti minden jó írásukat élvezem és aszerint is pontozom. Ne legyetek irigyek csajok.
1
Kékég
2024. február 12. 21:02
#7
Lola! Maximálisan igazad van abban amit leírtál. Régebben én is rengeteg családit írtam amiben csak az olvasó látja, képzeli bele a családit. Pár csavarral simán átírom bárki történetét szomszéd és a szomszéd gyereke, munkatársak, ismerősök. Judit Pisti, testvárek, vagy barátok. Valaki beválalná, hogy neki kapcsolata volt apjával? Cím és telefonszám a szerkesztőségbe megadva esetleges bírói itélethez mint vérfertőzés. Miért izgulnak ezekre jobban a törzsölvasók? Ja és lehet lepontozni az írásom, Loláét és pár sokat íróét. puszi mindenkinek.
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. február 12. 17:54-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. február 12. 17:54
#6
Az én történetemhez hasonlítottad olvasó és pontszámban? Hibás gondolat, ha az egy kiló paradicsomot az egy kiló körtével vetsz össze, mert csak a súlya egyezik. Az összehasonlításból az derül ki, hogy az olvasók szeretik a családi szexet, de attól még az egyéb kategóriákat nem kell betiltani. Mindenki kaphat helyet ezen a palettán, van aki magasabb pontszámokat kap, van aki alacsonyabbat, sőt van olyan író, aki egyszer jót ír, máskor meg kevésbé tetszőt. Az összehasonlítgatásnak nincs értelme, mert annyira különbözőek vagyunk. Na és most miután elolvastad, gondolom belépsz és lepontozol. Jogod van hozzá, miután elolvastad és megírod, hogy miért nem tetszett. Tanulni szeretnék belőle, megújulni.
1
Ez egy válasz diomax 2024. február 12. 16:30-kor írt üzenetére.
diomax
2024. február 12. 16:30
#5
Nincs amatőr mūelemzés, nincs siratóasszony kórus ("jááááj a lepontozók lepontozták"), csak a nyers számok: kétszer annyi olvasó és jóval magasabb értékelés. Teljes joggal.
5
f
fiesta14
2024. február 12. 10:20
#4
Nem rossz de ezt lehetett volna egy csavaral még tovább fűzni
1
veteran
2024. február 12. 04:30
#3
Nincs lánytestvérem így kimaradt az életemből.
1
sztbali
2024. február 12. 03:20
#2
Ilyen egy testvéri szerelem.
2
T
Törté-Net
2024. február 12. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1