A nem unalmas szombat

Szavazás átlaga: 7.8 pont (69 szavazat)
Megjelenés: 2024. február 8.
Hossz: 9 879 karakter
Elolvasva: 1 305 alkalommal
"Csak azért sem hagyom, hogy elbaszd a szombatomat! " – fogadkozott magában Elek, miközben hazafelé tartott. Utált szombaton menni dolgozni. Még fél napra is, mint most. Sok értelmét sem látta az ilyen fél napoknak. Szerinte az ilyen csak arra volt jó, hogy lehessen idegesíteni a melóst. De legalább megfizetik. De a szombati munka miatti dühöngést lassan felváltotta a tervezgetés, hogy mi jót lehetne kihozni a hétvégéből.
Mire kinyitotta a bejárati ajtót, már kész volt a terve a nap további részére.
– Szia! Megjöttem! – lépett be hangos szóval a lakásba, és már akasztotta is kabátját a fogasra, rúgta le a cipőjét.
– Szia apu! – dugta ki szőke fejét a konyhából Jutka, a lánya. Elek követte őt a konyhába. A lány leült a konyhaasztalhoz, a tabletje elé, Elek pedig elkezdett kutakodni a konyhaszekrényben és a hűtőben. Sorra rakta ki a pultra a tojást, az étolajat, lisztet, tejet, közben pedig már mondta is a terveit.
– Úgy terveztem, csaphatnánk egy amolyan régimódi apa-lánya szombatot. Sütök pár palacsintát, egy két bögre kakaó... mint régen, kislány korodban.
– Tudod mit apu? Ettől jobb ötleted nem is lehetett volna! A takarítás kész van, már csak két adag mosás van hátra. De az ráér. Viszont a te palacsintádnak nincs párja!
– Szuper! Akkor gyorsan zuhanyzok, és már csinálom is! – és már indult is a fürdőszoba felé.
Elek két éve élt együtt a lányával. Már tíz éve, hogy a feleségével elváltak, és az asszony messze költözött egy másik pasival és a gyerekekkel. Viszont Jutka mindig is rühellte a mostohaapját, és az anyjával sem volt jóban. Amint 18 éves lett, visszaköltözött az apjához. Azóta együtt éltek. Mindketten dolgoztak, és együtt tartották fent a lakást. A közös életüket mindketten kielégítőnek érezték. Egyikük sem vágyott a hosszú, mely kapcsolatokra. Néha egy egy futó kalandjuk, fellángolásuk ugyan volt, de azok csak rövid ideig tartottak. Mindketten boldogak voltak a maguk csendes, nyugodt módján.
Az ebéd és a palacsinta után mindketten leültek a tévé elé, hogy egy laza, pihenős szombatot tartsanak. Elek kimenet a konyhába, innivalóért, majd cseppet sem meglepve, örömmel tért vissza a lányához a nappaliba, kezében egy rövid, vékony, de rugalmas nádpálcával, és egy megfosztott, fa hajkefével, amit a konyhaasztalon talált.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 5 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.8 pont (69 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
T
Törté-Net
2024. február 9. 21:16
#11
Kedves Waderlaci!

Önhatalmúlag nem tettük hozzá a címkét, de természetesen ettől függetlenül most eltávolítottuk. 🙂

Üdvözlettel:
Törté-Net Szerkesztőség
2
Ez egy válasz Waderlaci 2024. február 9. 12:29-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. február 9. 12:29
#9
Mint korábban már írtam, nem rémlik, hogy oda tettem volna a "romantikus" cimkét. Mivel szerintem sem az, és nem is annak szántam. Az előző megjelent írásomat (Mindent odaadó szerelem) romantikusnak szántam, szerintem az is volt, és ment is hozzá a megfelelő cimke. Tehát vagy a szerkesztő(k) tették hozzá a cimkét... vagy én nyomtam hozzá, de akkor viszont véletlenül.
1
Ez egy válasz Arya 2024. február 9. 10:49-kor írt üzenetére.
Arya
2024. február 9. 10:53
#8
Rám szóltak, hogy ne mindig csak kötözködjek, hát írom a pozitívumot is. A történet stílusa tetszik, ha maga a történet középszerűnek is tűnik a szememben. Emiatt "Csak azért sem sikerült elbaszni a péntekemet! "
Köszi, hogy közzé tetted.
2
Arya
2024. február 9. 10:49
#7
Akárki is tette ki ennél a romantikus címkét nekem erről az jutott eszembe, hogy az illetőnek fura fogalma lehet a romantikáról. Áruba bocsátott nők csak égő gyertya mellett lennének romantikusok. Inkább még úgy sem. Talán csak annyira, mint amennyire egy leláncolt, véresre korbácsolt férfi. 
A sztori magva hetero/családi. Egy családi kapcsolat lehet érzelgős, de romantikus? 
Tegnap olvastam egy könyvet. A történet a 870-es években játszódik, ahol egy norvég hadúr ígéretet tesz az ellenségnek, hogy nem támadja meg őket, amire aztán elfelejt emlékezni. Természetesen az amnéziája csak akkor jön elő, amikor sikeresen elaltatta az ellenség éberségét. Az ígéretéhez tartozott az is, hogy az ellenség hercegnőjét feleségül kéri a saját fiának – aki az egyezségnél és a harcoknál nem volt jelen. Ebbe mindkét fél beleegyezett. A feledékenysége folytán mégis leigázott hercegnőt rabszolgaként tartják fogva, aki az első találkozása során beleszeret a neki ígért férjbe. A fogva tartott emberek vonzódását fogva tartói iránt Stockholm-szindrómaként tartják nyilván, azonban a fenti esetben ez nagyjából annyira lenne igaz a hercegnő esetére, mint amennyire ez a sztori romantikus.
1
veteran
2024. február 8. 13:36
#5
Jobbat vártam.
0
Lolamacko
2024. február 8. 00:25
#2
A cimkéket nézve, szinte mind megvolt, amit bejelöltél, csak azt a romantikust nem érzem. Az utóbbi 3 történetednél szerepelt a romantikus cimke. Ennél a történetnél nem annyira éreztem romantikusnak a sztorit.
2
T
Törté-Net
2024. február 8. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1