1976. március 15.-én kezdődött 3. rész

Szavazás átlaga: 7.78 pont (59 szavazat)
Megjelenés: 2023. október 20.
Hossz: 9 190 karakter
Elolvasva: 923 alkalommal
Fölmondtam az albérletemet, és átköltöztem a fiúkhoz. Gondoskodtam róluk, a háztartásról, teljesen átvettem az irányítást a lakásban. Közben fény derült a titkos életükre is. Ők igazi partizánok voltak. Titkos újságot szerkesztettek, terjesztettek, amibe engem is bevontak, és egyre több feladatot bíztak rám a mozgalomban is. A középiskolát otthagytam, és elmentem egy telefonközpontba dolgozni. A munkámmal is sokat tudtam segíteni a mozgalomnak, mert megkaptam a telefonszámokat amiket kapcsolnom kellett, és mivel a központban én ismertem az utcai fülkék számát, mindig megbeszélt helyre kapcsoltam hívásokat. Olyan is volt, mikor egy vidéki utcai telefonfülkét kötöttem össze egy budapesti telefonfülkével. Ezek a beszélgetések így lehallgathatatlanok voltak. Természetesen az is nagy segítség volt a szervezetnek, hogy én mindent ingyen kapcsoltam. A központban szerencsére gyorsan betanultam és én lettem a jolly joker, akit bármikor, bárhová be lehetett tenni, dolgozni, és pont emiatt volt mindenhez hozzáférésem. A főnökeim nem szóltak bele, ha észrevették, hogy vidéki számokat hívok, mert tudták, hogy a szüleim vidéken élnek, és ha rákérdeztek, azt mondtam, őket hívtam. A vidékiek mind így beszéltek a otthoniakkal.

A szervezet tagjai lakásokban jöttek össze, és ott felolvasó esteket rendeztek, ahol nem mindig politikáról volt szó, nagyon sokszor a ki nem adott írók, és költők tartottak felolvasó esteket. Nem volt Budapestnek olyan része ahol nem jártam, mert annyi helyen volt rendezvény és kétszer ugyanoda nem nagyon mentünk. Eljártunk vallási közösségekbe amik illegálisan működtek, akkor még a Krishna hívők gyülekezete és a szabad keresztyének is titokban találkozgattak.

Dénes a kedvesem, akinek másnap megtudtam a nevét, mert kinn volt az ajtócsengő mellett, az egyik vezetője volt a csoportnak és ő írta a szamizdat újságjuk gerincét. Az én feladatom az volt, hogy a kész anyagokat elvigyem címekre és ott, ha mindent rendben találtam, akkor átadtam valakinek.

A nappalaim ebben az izgalomban teltek, az éjszakáim meg a testvérekkel, akik nagyon nagy egyetértésben osztoztak rajtam. Imádtam őket, mindkettőt. Tamás szerelmes volt belém, én meg Dénesbe szerettem bele. Azt tudtam, hogy Dénes más nőkkel is tart kapcsolatot, de olyankor, mikor bánatos voltam miatta, jött Tamás és teljes mértékben kárpótolt.

Lubickoltam ebben a konspirációs helyzetben. Addig, csak játék volt, amíg egyszer rám nem talált az államvédelmi hatóság.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 5 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.78 pont (59 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
plmyaq
2023. október 28. 00:17
#6
Huh, nagyon jó .
2
Fluxus
2023. október 26. 07:05
#5

Jól sikerült rész.

2
Álmoska5
2023. október 20. 21:44
#4
Miket meg nem élek?   Ámulok Kedves Lolamackó.
10.P

"Álmoska5"
2
kivancsifancsi
2023. október 20. 17:49
#3
Tetszett ez is mint az előzőek, kíváncsi vagyok a folytatásra.
2
kaliban
2023. október 20. 08:29
#2
Ugyanúgy tetszett, mint az eddigiek. Várom a folytatást. 10 p
2
T
Törté-Net
2023. október 20. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1