Balatoni villa 1. rész

Szavazás átlaga: 5.48 pont (42 szavazat)
Megjelenés: 2022. július 14.
Hossz: 29 008 karakter
Elolvasva: 1 050 alkalommal
Ezt a történetet közösen írtam Attila nevű levelezőtársammal, hol én hol ő folytatta ahol az egyikünk abbahagyta. Elnézést kérek az olvasóktól de a szóhasználati, vérmérsékletbeli és nemi különbözőségek észrevehetőek a történet során. Ha valamilyen szinten tetszik az olvasóközönségnek akkor a későbbiekben megjelentetem a folytatását is. Jó olvasást!
Egy Balatoni ingatlan eladására kaptam megbízást az ingatlan hasznosító cégemtől.
Egy kis falu mellett saját partszakasszal rendelkező villáról van szó amit a kollégák már régóta próbálnak eladni de eddig nem nagy sikerrel. Azt javasolja a főnököm hogy menjek le pár nappal korábban és érezzek rá a hely hangulatára hátha akkor könnyebb meggyöznöm a leendő vevőket, és keressek egy kertészt vagy gondnokot aki egy kicsit kicsinosítja az ingatlant. Lehet hogy eltart pár napig esetleg egy hétig mivel több vevővel is egyeztettek időpontot de én vagyok a legfiatalabb és az egyetlen egyedülálló akit ennyi időre tudnak nélkülözni, mellesleg ha sikerrel járok akkor bizonyítottnak veszik a rátermettségemet.
Így is teszek és a szombati bemutató előtt leutazom, beköltözöm az egyik szobába és ismerkedem a hellyel. Nem tudom miért nem akadt eddig vevő rá hisz gyönyörű környezetben helyezkedik el, gyönyörű park is tartozik hozzá és a háborítatlan természet is csak hozzátesz a hely varázsához. Beüzemelem a fűtést, kora tavasz lévén és felmegyek az emeletre gyönyörködni a kilátásban. Az egész felső helyiség egy nagy lakosztálynak tűnik, hatalmas, félig fedett terasszal, fehérre festett kovácsoltvas székekkel és asztallal. Mikor kigyönyörködöm magamat az elém táruló látványban, felkerekedem körülnézni a környéken is hisz van egy-két napom és éjszakám a vevők érkeztéig. Nincs túl messze a falu, hát begyalogolok és keresek egy étkezdét ahol megebédelhetek. A faluban szóba elegyedek pár helybéli emberrel és kiderül hogy előszezonban a balaton és környéke teljesen kihalt a vendéglátó helyeket is beleértve. Talán a közeli városban Almádiban megebédelhetek a helyiek szerint, de erre sem vennének mérget. Kérdezgetik hogy mi járatban vagyok, és elárulom nekik hogy a közeli villa eladása ügyében érkeztem. Kicsit elcsendesednek és mintha megfagyott volna a levegő körülöttünk ezek hallatán, nem nagyon mondanak semmit, én meg nem tudom miért lettek a helyiek ilyen hirtelen tartózkodóak. Mindenesetre adok pár névjegyet mivel keresnem kellene egy gondnokot is. Pestről nehéz embert küldeni a park rendben tartására hetente. Visszagyalogolok a villához és az autómmal elindulok étkezési lehetőséget keresni mivel már elmúlt egy óra és kezdek nagyon megéhezni.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 14 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 5.48 pont (42 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
braun
2022. július 24. 21:36
#11
Köszönöm mindenkinek a véleményét!
Az előző két történetem a pontszámok alapján egy kicsit jobban sikerült.
Levonva a konzekvenciát, ebben a formában nem kísérletezem a későbbiekben mert így ez visszalépés.
1
SikeresOtto
2022. július 17. 23:40
#9
Én arról vagyok híres, hogy nem háborodom fel a nem akadémiai helyesíráson. Sőt itt volt egy Janibá, akinek a beszédének a természetességét szerette volna visszaadni az író. Tehát ezen a hibán átsiklottam.
De...
Ha megírtátok közösen, egyikőtök sem vette észre, hogy milyen nehéz olvasni? Emellett ez az elbeszélő személyének a megváltoztatása -- szerintem -- zavaró.
Tényleg jó az alapötlet, de egy olyan történet megírása, amely több szereplős és helyszínes, nem is olyan egyszerű. Ösztönösen, minden előképzettség nélkül kifejezetten nehéz.
A stílus, hogy mit minek neveznek, megszokható, de a közönségességnek vannak visszahatásai a szöveg olvashatóságára. Ha egy-két szereplő közönséges, és azok beszél mocskosul, az elmegy, de a narrátor (számomra) ne tegyen így.
Szerintem írjatok még. De figyeljetek a központozásokra, a gördülékenységre, a könnyű olvashatóságra, az elbeszélő személyére… és a helyesírásra.
Mindezek nélkül igen nehéz a szöveg, gondoljatok az olvasóra is.
Szerintem jó ötlet, ha utána-olvastok a "kreatív írásnak" még akár jó történetet is farigcsálhattok belőle.
1
Pavlov
2022. július 15. 09:48
#8
Az alapötlet érdekes, de a helyesírás annyira kritikán aluli, hogy élvezhetetlen az egész írás. Kisbetű-nagybetű, vesszőhibák, elírások - a sima Word is aláhúzta volna ezeket, ha veszitek rá  a fáradságot, hogy beillesszétek. Ezt inkább ne folytassátok.
1
veteran
2022. július 15. 03:49
#7
Eleje egészen jó volt.
1
a
angel234
2022. július 15. 03:25
#6
Ez nem lett jó írás.
1
kivancsifancsi
2022. július 14. 21:53
#5
Ez az összevissza zagyvaság még a kezdeti kis ígéretet is tönkretette. Nem kérek tőled több eszmefuttatást. 
0
cscsu50
2022. július 14. 18:47
#4
Nagyon gagyi.
1
Andreas6
2022. július 14. 17:47
#3
Engem sem varázsolt el...
1
p
papi
2022. július 14. 13:08
#2
Ritka az  ennyire gyenge olvasmány.
1
T
Törté-Net
2022. július 14. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1