Társalkodó - bármiről

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Titti
2024. május 1. 17:53
#1094
Örülök, hogy nemcsak nekem a kedvencem Asimov bácsi. 😀
Egy mesterséges intelligenciát, hogy ma milyen felhasználási területei lehetnek jellemzően egy AI-nak. 😀

Felfedezés
Az elmúlt években a mesterséges intelligencia (AI) egyre hangsúlyosabbá vált a technológiai világban. De vajon mire képesek ma az AI-k, és melyek a jellemző felhasználási területeik? Engedj meg, hogy ebben a rövid fogalmazásban bemutassam neked!
Mesterséges Intelligencia: Mi az AI és mire használható?
Az AI olyan technológia, amely képes emberi intelligencia-szintű feladatokat elvégezni. Ide tartozik az érvelés, a képfelismerés, a nyelvi megértés és a döntéshozatal. Az AI sokféle területen alkalmazható, és számos hasznos felhasználási lehetőséget kínál. Néhány példa:
Üzleti folyamatok optimalizálása: Az AI segíthet a vállalatoknak hatékonyabban működni, például a logisztikában, a raktározásban és a termelésben.
Egészségügy: Az AI a diagnosztikában és a gyógyításban is hasznos lehet. Például képes az orvosoknak segíteni a betegségek korai felismerésében.
Önvezető autók: Az AI hozzájárul az önvezető autók fejlesztéséhez, amelyek képesek önállóan közlekedni a közutakon.
Oktatás: Az AI segíthet a tanulásban és oktatásban, például adaptív tanulási platformokon keresztül.
Pénzügyi szektor: Az AI elemzi a piaci trendeket és segít a befektetési döntésekben.
Mezőgazdaság: Az AI a termelékenység növelésében játszhat szerepet, például a növények betegségeinek korai felismerésében.
Jogi szektor: Az AI segíthet a jogi dokumentumok elemzésében és a jogi kutatásban.
Az AI fejlődése és az ember-mesterséges intelligencia kapcsolatának átalakulása új kihívásokat és lehetőségeket kínál az egész társadalom számára. Az AI továbbra is folyamatosan fejlődik, és a jövőben még több területen alkalmazható lesz1.
Remélem, hogy ez a fogalmazás segített jobban megérteni az AI képességeit és felhasználási területeit! 🤖🌟

Azért az érveléssel kapcsolatban még éppúgy adódnak tanulnivalói, mint bármi mással kapcsolatban. Nemrég én vitatkoztam egyikkel és a végén elismerte – ha nem is szó szerint 😀 –, hogy alulmaradt, pedig én aztán nem vagyok prof. El tudom képzelni, hogy egy igazi tudós simán félrevezetheti, vagy akár blokkolhatja is, bár a visszacsatolás formája már nem engedi kiakadni, maximum ismétli sorozatban akárhányszor önmagát.
2
Ez egy válasz Waderlaci 2024. május 1. 17:12-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. május 1. 17:12
#1093
Asimov robotjait csak a 3 (+1) törvény tartotta vissza az emberre való támadástól! Ezeknek a törvényeknek a megkerülésével, részbeni vagy teljes megváltoztatásával, egymáshoz való viszonyának megváltoztatásával maga Asimov is sokat foglalkozott, lsd csak az Én, a robot történeteit (a könyv nem a film!). Másutt is elemzi a robotika törvényeinek és az embernek a kapcsolatát, mondjuk összefüggét keresve az ókori rabszolgatartó társadalmak, és az űrász tarsadalmak felfogását és berendezkedését. 
Alapvetően külön kellene választani az AI-t, és a robotokat. Van félkész novellám, ahol  a háztartásban használt robotokat használják s/m célokra, de természetesen egy külön programmal, ami segíti a megfelelő használatot. A mai AI még sehol nincs az igazi használathoz. Volt, aki azt mondta rá, hogy annak kellene nevezni, ami valójában: plágium softver. És ez valóban így van. Manapság nem tud még az AI mást tenni, mint korábbi részleteket újra, más formában összerakni. Nem képes a leg alapvetőbb megkülönböztetésre sem. Ha majd ebben elérnek valamit, ha tudni fogja a robot, hogy melyik  job és a bal keze, akkor majd jöhetnek komplexebb feladatokra is. De addig semmire nem jók, csak dísznek és érdekességnek. A szellemi munkát pedig maximum a propaganda íróktól, rajzolóktól tudja elvenni, mert az annyira behatárolt keretek között mozog. De azt is csak úgy tudja megtenni, hogy előbb megadják neki a pontos határokat és feladatokat. Jelenleg az AI képtelen még csak felismerni is a határokat, ha azt nem adják meg neki újra és újra konkrétan.
1
Ez egy válasz Titti 2024. május 1. 16:17-kor írt üzenetére.
Titti
2024. május 1. 16:17
#1092
Aha, Asimov bácsi még az utópisztikus társadalomnak írta, hogy a gépek nem bánthatják az embereket. Abban a korban íródott, amikor nem sokkal előtte a szövőgépek és más berendezések ezrek munkáját vették el. Talán ez volt az oka, hogy szerethetőnek állította be őket, egyeseket majdnem istennek, mert túlélve az emberiséget, utolsó erejével még egyszer megteremtve kitalálói utódait. 
Sajnos erre az utópiára nagyon gyorsan rácáfoltak más írók. A Terminátor egy volt közülük. Viszont bármit amit alkotunk lehet jó célra is használni és emberirtásra is. Lásd a kés, atomenergia, de a krimikben néha egy szépítkezés céljára gyártott hajtű is előfordul, pedig ezek egyike sem igazán intelligens. Ez viszont csak azt bizonyítja, hogy a világ tőlünk lesz jobb, vagy éppen rosszabb.
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. május 1. 15:41-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. május 1. 15:41
#1091
Mi már egy sci-fi-n felnőtt nemzedék vagyunk és azt én is olvastam, hogy a gépek nem bánthatják az embereket, de a Terminátorok akik öntudatra ébredtek, vagy egyéb robotok ennek ellentmondanak. Volt egy nagyon szuper sci-fi a Humans, ahol a zöld szeműek voltak a jók akik szerették az embereket és ők is érzésekkel rendelkeztek és a borostyán szeműek a gonoszok, akik az emberek ellen voltak és a jó robotokat is irtották.
1
Ez egy válasz Titti 2024. május 1. 15:27-kor írt üzenetére.
Titti
2024. május 1. 15:27
#1090
Hopp ezt észre se vettem, lévén ez egy erotikus oldal elvonta a figyelmem az s/m. 😊
„... a gépek nem bánthatják az embert. "
Ezzel a kijelentéseddel vitába szálltak volna már az inkvizíció által meghívott emberek is, mert a legegyszerűbb gép az ék. Az inkvizítorok pedig ennél bonyolultabb gépeket használtak és a gépek nem kérdezték meg ember-e vagy állat, akit kínpadra vontak. A mostani mesterséges intelligenciával ellátott rakéták sem kimondottan élvezeti célokra készültek. Ha valakit megölnek velük, az már bántás valahol, igaz? Nyilván nem mindegyikben van még, de a hadiipar a leggyorsabban fejlődő ágazat valamiért. Minden mást megelőz, bár nem minden találmány nyilvános. Biztosan sokkal tovább jutottak azok esetében a mesterséges intelligenciával, mint akár a fordító programokkal, vagy akár a vibrátorokkal. Sajnos!
1
Ez egy válasz Éva596 2024. május 1. 13:42-kor írt üzenetére.
Titti
2024. május 1. 13:52
#1089
Egy helyen WaderLaci története alatt ezt írta Gaiai : 
Én, amikor írok, egyáltalán nem érdekel engem az, hogy kinek és mennyire tetszik, mert akkor a mű nem lesz valóban szabadon írt alkotás. Mindenkinek ezt javaslom, aki írni kezd valamit.
Igazat adtam neki, de nem akartam már az említett sztori alatt szemetelni, talán így is több került oda abból, mint amennyi kellene. Viszont meglepett, hogy nem tudok rákattintani a nevére, hogy meglessem jól ír-e. Aztán vettem észre, hogy az mellől a név mellől lemaradt a tollacska. Ez most akkor hiba? Talán csak minket nem tisztel meg az írásaival? Sajnálnám, mert a spontán írások a kedvenceim. A legtöbb jó dolog véletlenül történik és a nem átgondolt írások is emiatt tetszenek. Nekem.  Akkor is ha a stílus nem annyira irodalmi és akad benne helyesírási hiba is.  Csak ne a Google vagy más fordítótól származzon, mert az nem spontán, de nem is átgondolt. Talán majd egyszer az lesz, de még nem.
2
Titti
2024. május 1. 13:46
#1088
Csak programozás kérdése az is. Hallottam valahol olyat egy szubtól, hogy varázsszó. 😇😀 Azt állította, hogy az egy fontos kellék, amikor ő rááll valamelyik dommal, dominával egy kis szórakozásra. Olyan nélkül senkivel sem teszi.
1
Ez egy válasz Éva596 2024. május 1. 13:42-kor írt üzenetére.
Éva596
2024. május 1. 13:42
#1087
A szexrobotokkal baj lehet. Ha általánossá vállnak, megszűnik az s/m, mert a gépek nem bánthatják az embert. Ha meg beállítod magadnak, mondjuk fél órás üzemre, de már húsz perc után úgy érzed nem bírsz többet, ő akkor is kitölti a teljes időt, és ájulásba dönt.
1
Ez egy válasz Titti 2024. május 1. 11:10-kor írt üzenetére.
Titti
2024. május 1. 11:10
#1086
Most a robotot sajnálod, mert nem fogja megérni a 72 működési évét?
Vagy az embereket, akik 80 évesen sem fognak nyugdíjra jogosultak lenni, mert  a korhatár csak az egyik feltétele annak, a másik a szolgálati idő -- nem a sorkatonai. Ha nem dolgoznak nem lesznek rá jogosultak. 
Beszélgettem erről is pár AI-val, akiket most úgy informálnak, hogy ők a jövő útja, de nem fogják elvenni az emberek munkáját, mert egy mesterséges intelligenciával ellátott gép is igényel karbantartást és egyéb kezelést, úgyhogy a munkahelyeket ők nem veszélyeztetik. Ezt igyekeznek a feltalálóik is elhitetni az emberek többségével. Ebből viszont az következik, hogy eddig a gép szolgálta ki az embert, minimális gondoskodásért, ezentúl az ember szolgálja ki a mesterséges intelligenciát. Talán a jövőben lesznek szexrobotok mesterséges intelligenciával ellátva, akiket háztartási cyberek névvel illetnek, hiszen alvásra nincs szükségük, tehát háztartási munkákra, titkári feladatokra is alkalmasak lehetnek ugyanazon modellek.
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2024. április 22. 20:03-kor írt üzenetére.
Selymi
2024. április 30. 22:49
#1085
A könyvek olyanok, mint a tükör: mindenki azt látja bennük, amit a lelkében hordoz. 
Carlos Ruiz Zafón

Vajon ezek a történetek is a lelkünk tükrei?
2
Waderlaci
2024. április 24. 16:33
#1084
Üdv mindenkinek! Szeretnék egy kis segítséget kérni, ha valaki ismerné kissé részletesebben Bécs tereit és építészeti nevezetességeit, legfőképpen pedig azt, hogy az adott térséget a korábbi századokban mire használták. 
Ha valaki tudna és akarna segíteni, az email címem nyilvános.
1
ikkjejzjiuiiii
2024. április 22. 20:03
#1083
Ellentmondás, hogy a robot elveszi az emberek munkáját, és ez mellett 72 év lesz a nyugdíjkorhatár
1
ikkjejzjiuiiii
2024. április 20. 08:16
#1082
Keressem azt a lányt.

  A Hősök terén az egyik lovon ültél, ( Árpád fejedelem volt olyan kedves, hogy leszállt és elment sétálni ) mert a ló, kiemeli a női szépséget. Majd részegen megmutattad nekem a jövő heti lottónyerőszámokat. Egy nagy boszorkánykalapot viseltél, és nem volt rajtad bugyi. Elmesélted,, hogy közmunkásként dolgozol de pornószínésznő akarsz lenni.
Képzeld nyertem a lottón. Várlak a szokásos lovon, ( Árpád fejedelmet horgászni látták a Duna parton) mert a valódi férfi tud lovagolni.
Közösen keresünk egy jó kocsmát és mindenkinek elmeséljük, hogy nyertünk.
1
Titti
2024. április 16. 12:29
#1081
Pedig az annyira romantikus. Egy pasi tálcával a kezében és egyetlen ruházata egy domború kötényke... 
Azon a videón inkább egy kávészertartást láttam. Jártál már Kolumbiában? Ott sokkal egyszerűbben, mégis sokféleképpen tudják elkészíteni a kávét. Csak vigyázni kell, mert ott is akadnak dögös pasik és szép nők a kávét kedvelők társaságában is. 
The ULTIMATE SALENTO COFFEE TOUR - we visited a coffee plantation in COLOMBIA - YouTube 💖
1
Ez egy válasz cvirag 2024. április 16. 08:38-kor írt üzenetére.
Titti
2024. április 16. 12:05
#1080
Ó, te még futsz is? Ezek szerint van ki elől. 😀 Bár tudtam, hogy minden Virág szép, szóval nem azért... Ez utóbbi komoly ám. Nemrég jártam Baján egy üzletben és találkoztam Virággal. Ezt nem kitaláltam. Ez a valóság. Az a nő 28 éves és nemcsak a keresztneve Virág, hanem szép szőke vállig érő haja van – nem borzas frizurával – remek testtel és ő egy igazi Virág. Na, nem részletezem, mert a végén rám ragasztják a leszbi címkét, pedig én utálom, amikor kategóriákba próbálnak engem gyömöszölni.  Ha mást gyömöszölnek azt imádom, csak mert én minden szépet megnézek, ha lehet megkóstolok minden finomságot és minden illatos virágot megszagolgatok. Ha elérhető és nem sértő egyikünk számára sem. 
A pasik... Aki nem tud kifizetni egy olyan légyottért egy pár nap szállodát, amire ő is áhítozik, azt szegény ördögnek kell mondjam. Szó szerint szegény, de nem szó szerint ördög. Belőle ugyanis hiányzik az a kisördög, ami fiatalon ahhoz kell, hogy meg tudjon élni. Ennek két oka lehet. Az egyik éppen a butasága, a másik a tohonyasága. A buták idegesítőek, de gyömöszölni alkalmanként még elfogadhatók, de mit kezdjek én egy lusta fakutyával, aki csak nevetgél az életen és hagy elmenni maga mellett minden lehetőséget? A mindent itt újfent szó szerint veheted, mert ha egyszer ennyi pénze sincs... Van amelyik azt mondja, hogy neki csak motelre telik. Na, ő az aki hazudik. Inkább csak azért állítja ezt, mert neki én annyira nem jövök be, hogy szállodára áldozzon miattam, de ha már van egy – vagy több lyukam – amit megdugna, hát nem biztos hogy kihagyja. A feltételes mód nem arra vonatkozik, hogy hány lyukam van. Mielőtt bárki kekeckedne elárulom, hogy mindenkinek van több testnyílása is, mert  orra és füle meg farka... Na, jó ennek se füle, se farka. 
Szóval a pénzt nem arra értem, hogy legyen kőgazdag és megengedhesse magának ugyanazt, mint én, de a korához képest azért legyen miből megélnie és legyen némi tartaléka vészhelyzetekre. Főleg fiatalabbak esetében érdekes, hogy mit hajlandóak feláldozni egy, vagy több éjszakáért velem, vagy egy nekik tetsző bármelyik nővel. Az sokat elmond magáról, a jelleméről. Ha elsőnek éppen a szüleinek akarna bemutatni egy nemrég megismert lányt, az rossz ómen. Talán azért oda vinné, mert nincs más lehetősége. Mert ott lakik és nincs másra pénze. Nem vagyok nagyon anyagias, de egy férfi, aki nem akar gyereket, családot, az én szememben csak egy vibri. Látszólag élő és lehet finom, de mégsem él. Ha viszont egy idő után szeretne családot, gyereket ahhoz az kell, hogy legyen miből eltartania. Az a férfi amelyik csak gyereket csinálni szeret, az sem férfi. Talán baszógépnek elmegy, de ha nem vállal felelősséget a tetteiért, akkor mitől lenne ember? Egy olyan még az állatnál is rosszabb, ezért illesztettem rá a baszógép címkét. Mert a fejlettebb állatok is felelősséget vállalnak a kicsinyeikért. Igaz nem egyforma mértékben és időtartamban, mégis. Ha nulla pénze van, akkor annak oka van és nem mindig a társadalom ennek az oka. Viszont pénz nélkül megélni nem lehet. Vagyis eltartani egy gyereket, amíg az fel nem nő annyira, hogy önmagáról tudjon gondoskodni, ahhoz kell pénz. Ne legyen szerény villája Budán és rozzant óceánjáró hajóra sem muszáj költenie, de legyen azért annyi neki, amennyi a fent leírtakra elég. Hogy miért lenne nálam ez alapkövetelmény egy egyéjszakás kaland esetén is, amikor sem gyereket nem akarok tőle, se nem tervezek vele hosszabb távra? Egyszerűen azért, mert ezzel önmagának is bizonyítja, hogy ő igazi férfi és nem esik a fenti degradáló kategóriák egyikébe sem. Ha rám nem hajlandó ennyit költeni, akkor nem kellek neki. Ha elfogadom mégis, azzal másoknak ártok. Olyan nőknek, akik esetleg terveznének vele és hoppon maradnának. Nekik való a guminő, mert az nem bánja a csalódást, ha kilyukad is majd megragasztják. Egy nő lelke nem olyan, amit könnyű beragasztani. 
Előző hozzászólómról látszik, hogy egy férfié sem olyan. Ebben egyezik minden ember, hogy a lélek sebeit nehezebben – néha soha – lehet gyógyítani. Nos, önző vagyok... Akarok én olyan világban élni, ami tele van lelkibeteggel? Vagyok annyira önző hogy ne magam termeljem ki a lelkibeteg embereket. Már csak azért sem, mert felelősséggel tartozom a gyerekeimért annyira, hogy ne olyan világban kelljen élniük, ahol rengeteg a sorozatgyilkos és más erőszaktevő, akiknek nem kell indok és megerősítés, mert szentül meg lesznek győződve arról, hogy amit tesznek az a helyes. Ők már tinikorban uzikkal mennek iskolába. Meg késsel, és nem azért mert szalonnát vittek magukkal tízóraira... 
Akkor most igényes vagyok, vagy csak szimplán óvatos?
1
Ez egy válasz cvirag 2024. április 16. 08:34-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. április 16. 08:38
#1078
Nekem még nem hozták ágyba a kávét, de ahogy így mondod, lehet, hogy nem bánnám. Mindig tanulunk valamit, köszönöm. 
Próbáld ki ezzel a kávét, hátha nem kell bele más.
https: //www. youtube.com/watch?v=SLLgP5lKgDw
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. április 13. 07:49-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. április 16. 08:34
#1077
Nekem nincs fenntartásom azokkal a pasikkal szívem, akik nem tudnak kifizetni egy hét szállodát. Inkább pénze ne legyen, mint esze, ráadásul sokkal jobban figyelnek rám, mint azok, akik elhiszik, hogy már elértek valamit. Sosem ismernék be, de nem egyedül érik el, ahova eljutnak, hanem áll mögöttük egy erős nő. Rosszabb esetben az anyjuk. De azok gyorsan elhasználódnak nálam. Nem bírom sem a gügyögést, sem a csak a nyereségre koncentráló észérséget, ami mögött ritkán van valódi szellemi tehetség a ravaszkodáson kívül. Ez pedig olyan fodrász mentalitás, nem illik hozzám. Válogatós vagyok, elismerem, de szerintem ezt érted. Sajnálom a kávédat. Remélem a ma reggeli sokkal jobban sikerült. A mikró egyszerű, gyors, kényelmes, de úgy gondolom, tönkreteszi inkább az ételt, italt. Most voltam futni, jöhet az első adag.
2
Ez egy válasz Titti 2024. április 13. 08:45-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2024. április 14. 19:58
#1075
A legjobb lenne , egész nap Gini lábikóit nyalogatni.
1