Férfiavatás 1. rész
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#37 A57L 2016. 09. 18. vasárnap 08:34
Ilyeneket szeretek olvasni.
#36 feherfabia 2014. 11. 15. szombat 07:11
9P
#35 listike 2014. 04. 12. szombat 11:12
Nem először olvasom ezt a történetet, de még mindíg nagyon tetszik.
#34 papi 2013. 12. 29. vasárnap 12:06
Tetszik
#33 author04 2013. 09. 29. vasárnap 02:38
Kedves Ulysses!
Mértéktartó, kulturált hozzászólásod nagyon tetszett, azt hiszem, a szerzők az ilyen véleményekre igazán büszkék lehetnek, akár elismerő, akár elutasító a tartalma, és az ilyen elemző jellegű kommentekre én is szívesebben válaszolok. Akkor most én is elemzek:
- Hozzád hasonlóan én is ritkán pontozok, ha megteszem, csak 8-tól fölfelé, és mindig névvel + rövidebb-hosszabb véleménnyel. Szerintem illendő, ha olvasóként a szerző tudomására hozom, hogy írásában számomra mi volt a jó, mit kerüljön a továbbiakban, aztán vagy megfogadja, vagy nem. Az értékelés nélküli pontozással kapcsolatban egyetértek, még ha 10-es is.
- Ez az írás saját kamaszkorom érzéseit idézi, itt volt a legkevesebb fantáziára szükségem, mert jórészt az általam - sajnos, már bő ötven évvel ezelőtt - megélt élmények sugallták, persze úgy, hogy a történet valódi szereplői (hála Istennek, néhányan ma is élő személyek) se ismerjenek magukra, legfeljebb amolyan déja vu érzésük legyen ha véletlenül olvassák, mivel egyikük sem hatalmazott fel a közléssel. Nyilván, hogy egy mai fiatal - és e honlap látogatói jórészt nálam sokkal fiatalabbak - az akkori kor erkölcsi normáit, eseményit, szokásait nem érthetik, de a szerelem, a kamaszkor viharos érzelemvilága nem korszakhoz kötött jelenség. Az értékelés, bár nyilván nem közömbös - istenem, hát a szerző is emberből van, gyarló és hiú -, ilyen tekintetben másodlagos.
- Nem egészen értettem a kisebb pontatlanságokra utaló megjegyzésedet, pedig érdekel, mert ha a szerző a nyilvánosság elé áll, a hitelesség kötelező. Megköszönöm, ha megírod a kifogásaidat.
- Remélem, neked nem kell 10 év - mint felhasználói névadódnak a hazatéréshez (ezt sajnos kevesen értik) -, hogy elolvasd a folytatást, ezt persze rád bízom, és ha újra megtisztelsz a véleményeddel, szívesen fogadom.
- Miért sértődnék meg? Én is úgy vagyok, hogy az engem taszító témakörökre rá sem nyitok. Igaz, nem is fogalmazok meg ledorongoló véleményt a nekem nem tetsző írásokkal kapcsolatban.
- Utolsó előtti mondatodhoz: mindig tiszteltem azokat, akik be merik vallani a tévedésüket. Ezúttal nincs miért szabadkoznod.
- Köszönöm, az jó lenne, ugyanis mostanában sokszor kínlódok a gép előtt, aztán törlöm az egészet, mert egyszerűen nem megy a két futó sorozatom hiteles folytatása, fércmunkával viszont nem sérthetem meg az olvasókat (magamat sem!). Mivel nem verset írok, a rothadt almával nem kísérletezek, inkább benyakalok egy lityi Schillert. (azér' ez nem semmi poén!)
Köszönöm és üdv!
#32 Ulysses 2013. 09. 28. szombat 23:05
T. author04!
Előre bocsátom, hogy nem pontoztam az írásodat. (Másokéval megtettem, bár nem túl gyakran.)
Úgy gondolom, hogy az indokolás nélkül nyomkodott 1-eseknél nem sokkal jobb, a szöveges értékelés nélküli 10-es sem.
Az írásod tetszett, sajátos, nosztalgikus hangulata van. Azt hiszem, ezt viszont csak a korosztályod érzi át. A fiatalabb, vagy éppen idősebb generáció más korban, más normák szerint nőtt fel és szocializálódott. Ezért értékelik kevésbé ezt az írásodat. Pedig a történethez, a korhoz nagyon is illik a stílusod. Színes, kerek, hihető. A kisebb pontatlanságokon felül lehet emelkedni, nem zavarják a cselekmény követését. A figurák jól megrajzoltak, elevenek, esendőségükben még szerethetők is.
Ha időm engedi, a folytatást is el fogom olvasni. Ne vedd sértésnek, de a többi témakörbe sorolt írásaid nem keltették fel az érdeklődésemet! Ahogy egy korábbi hozzászólásodban megjegyezted, nem vagyunk egyformák. Én egy másik közhellyel magyaráznám tartózkodásomat azoktól: Mivel ember vagyok, fenntartom magamnak a tévedés jogát.
További ihletet az írásokhoz!
#31 sipospista 2013. 07. 20. szombat 21:16
nem rossz megy a pont
#30 gaborthefirst 2013. 05. 30. csütörtök 21:52
Máskor lelőni sem lehet téged. Hm. Érdekes! smile
#29 author04 2013. 05. 30. csütörtök 21:26
Kedves gaborthefirst!
Mivel más lapon egyszer és mindenkorra megkértél, hogy ne zaklassalak(?), értelemszerűen ehhez tartom magam, és soha többé nem reagálok a megjegyzéseidre, hiszen szóból ért az ember. A pontozás hiábavalóságára éppen te hívtad fel a figyelmemet, ezért őszinte köszönettel tartozom neked (de komolyan ám, és ebben semmi gúnyt ne láss!), innentől kezdve te is úgy értékeled a történeteimet, ahogy a szíved, vagy az indulataid diktálják. Egyebekben no comment, épp a fentiekre tekintettel. Köszönöm és üdv!
#28 gaborthefirst 2013. 05. 30. csütörtök 20:49
Természetesen author04 a te véleményedre vagyok kíváncsi. Kösz!
#27 gaborthefirst 2013. 05. 30. csütörtök 20:45
Szeretném a véleményedet kérni. Remélem segítessz nekem, megköszönném.

Arra vagyok kíváncsi, hogy szerinted lehetséges-e, el tudod-e képzelni, hogy itt az oldalon egy nő, egy írónő az férfi írónak adja ki magát? Hülyét csinál mindenkiből! Tudod ilyen érzésem van valakivel, és gondoltam megkérdezlek, több szem többet lát, érted. Rengeteg dolog értelmet nyerne, ha tisztázódna, és így egy kérdőjellel kevesebb. Jó lenne. Kérlek ha tudsz segíts, előre is köszönöm!

Szóval az lenne a kérdésem, hogy szerinted egy férfi író

- csinál olyat, hogy életszerűtlenül, nevetségesen sz@rul írja le egy kamasz fiú szexuális ébredését és önkielégítését, miközben más témában jól ír? Arra gondolok, szerintem úgy ábrázolja, ahogy azt olyasvalaki tenné, aki nem tudhatja, mert nő.

- lehet betegesen féltékeny egy írónőre? Mert ott fúrja ahol tudja. Ez nem inkább tipikusan bizonyos nőkre jellemző tulajdonság?

- mivel állítása szerint nem full heteró, az illetőnek a kamasz fiúk az esete és főleg homo történeteket ír, szóval szerinted ez a férfi, ha férfi, akkor képes lenne homofób, szélsőséges egyénnel barátkozni, ehelyett nem az volna normális, hogy megveti, de legalább szánja, és emiatt kerüli az őt (is) gyűlölő kvázi ellensége társaságát?

- lehet, hogy rendszeresen nem áll ki magáért, sem másért, meghúzza magát, nem konfrontálódik, mégha szükséges és indokolt lenne akkor sem, mint egy átlagos nő?

- lehet, hogy szabályosan retteg a fizikai erőszaknak még csak az említésétől is, mint egy átlagos nő?

- lehet, hogy állandó jelleggel a tisztességével foglalkozik, mint pl egyes nők?

- lehet, hogy annyit hisztizik, mint egy kislány, pl amikor lepontozzák az írását?
#26 author04 2013. 05. 20. hétfő 16:29
Kedves listike!
Elismerésedet és szavazatodat őszintén köszonöm, és dolgozom a folytatáson.
#25 listike 2013. 05. 20. hétfő 15:37
Kedves author04!
Nagyon kedves és szép történet. Kérlek folytatsd. 10pont.
#24 author04 2013. 05. 18. szombat 09:04
Azt még csak-csak megértem, hogy valaki a homo történeteimre 1-est ad - bár, ha a téma undorítja, mi a francért olvassa, és főleg miért szavaz? - de ha valaki egy hetero történetet értékel így, saját magáról állít ki qrva nagy szegénységi bizonyítványt. Drága sivár lelkű, húgyagyú gyerekem, kib@szott nagy gyökér vagy ám, és ez legyen a legnagyobb örömöd az életben! Amúgy minden jót, élvezkedj magadon sokáig.
#23 author04 2013. 05. 4. szombat 12:35
Ja, és folytatom, talán ez az egyik olyan kedves történetem, ahol a legkevésbé kellett a fantáziámra támaszkodnom az írás folyamán.
#22 author04 2013. 05. 4. szombat 12:28
Kedves Bikmakkocska!
Elismerésedet köszönöm, nagyon jólesett, és hidd el, számomra igen nagy megtiszteltetés, ha olvasóim szívesen fogadják a történeteimet, mert igazán csak ekkor érzem azt tiszta örömöt, amit művemmel igyekeztem átadni nekik, meg hogy talán sikerült a lelkemmel megérintenem a lelküket, és talán a szívünk is együtt dobbant egy pillanatig. Köszönöm és üdv!
#21 Bikmakkocska 2013. 05. 4. szombat 11:49
Ja, és folytasd!
#20 Bikmakkocska 2013. 05. 4. szombat 11:49
Nagyon jól megírt történet, 10!
#19 author04 2013. 04. 30. kedd 01:08
Kedves Képészmérnök!
Bár elismerésed nagyon jól esik - köszönöm! -, azért megpróbálok a realitások talaján maradni, és tudom, hol a helyem. Üdv!
#18 Képészmérnök 2013. 04. 30. kedd 00:55
Ez biza szuper brands díjat érne....dupla 10-es! Nyomdába vele!