Isten jóváhagyásával 1. rész - Réka

A témához tartozó történet:
Kékég, Kexi69
21 436 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Miriam
2024. február 21. 15:56
#7
A sztori jó, részletes, képszerűen megírt, hiteles. Ez a része rendben is van. Gratulálok a szerzőpárosnak.
Amin elgondolkodtam, hogy a mai ember, ideértve hívőket és magukat az egyházi személyeket is mennyire nem értik a kereszténység alapvető tanítását. Valamiféle olyan gondolkozásmód van, hogy jó, jó, ezt meg az szerepel a Bibliában, de azt nem kell olyan komolyan venni. Például a Tízparancsolatnak a paráználkodásra vonatkozó tilalmát sem.
Az eredeti keresztény életszemlélet szerint az emberi élet célja a túlvilági üdvösség elnyerése. Ennek elnyerését a földi örömökről való lemondás, az önmegtartóztató életmód teszi lehetővé. Minden engedmény a testnek, a test csábításainak, torlaszkő a Mennyország felé vezető úton. A nemi élet folytatása - a nemi élet örömei a test és a gonosz csábításának egyik fő formáját jelentik, és ezért elítélendőek. Tehát a nemi aszkézis azért szükséges, hogy figyelmünket teljes erővel a túlvilági üdvösség elnyerésére fordíthassuk.

Oké, ez lenne az alap. A kereszténység alaptanítása az aszkézis. Igenám, de ki akar aszkéta életmódot folyatni? Jó a kaja, pia, szex és az élet egyéb örömei.  Ez rendben is van, én is így gondolom. De akkor ne mímeljük a hivő kereszténység komolyan nem gondolt színjátékát!  És persze  ne menjen papnak, aki nem ezt vallja! 

A problémám az, hogy a történet szereplői, Csabi (az Isten szolgája) és Réka is ennek a képmutató színjátéknak a résztvevevői.  Nem mentség, hogy mások is így csinálják! Lehet, hogy én vagyok idealista, de én nem ezt a hazug világ szerencsétlenkedő, önfelmentő magyarázkodást szeretném látni, hanem valamiféle rendezett világot.  A pap legyen pap (nem kötelező annak lenni), az illuzióit épulgató fiatalasszony találja meg a partnerét a polgári életben, és találja meg mindenki a helyét - ideértve a prostituáltakat, homoszexuálisokat stb - ezen a nyamvagdt sárgolyóbison.
2
j
joe013
2024. február 8. 18:34
#6
Érdekes történet, várom a folytatást...
1
t
tibee72
2024. február 5. 14:16
#5
Nálam hét pont.
1
Lolamacko
2024. február 4. 15:05
#4
Tetszett. Mindig meglepsz a sokszínűségeddel. Érdekes történet, igazi romantikus. Gratulálok. Várom a folytatást.
0
veteran
2024. január 29. 05:49
#2
Régi, de igaz mondás: a pap is ember.
1
T
Törté-Net
2024. január 29. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1