Csak az idő múlik 4. rész

A témához tartozó történet:
Kékég
17 126 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Ulysses
2023. február 27. 07:14
#16
Teljesen egyetértek az oldal szerkesztőivel, senki se formáljon jogot eldönteni, ki küldheti be az írásait. Csupán arra szerettem volna emlékeztetni a "fiók aljára" utaló megjegyzésemmel, hogy maga Kékég írta egy korábbi hozzászólásában, ő elsősorban saját kedvére, kikapcsolódásból, feszültség oldásképpen írja ezeket a történeteit. Mintegy ezzel védekezett a saját maga által elismert hiányosságokra tett észrevételekkel szemben. 
A kijelentésem mögött pedig nem az a szándékom, hogy elnémítsam, hanem hogy jobb minőségre sarkalljam.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2023. február 26. 23:44-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. február 27. 07:02
#15
Kedves Kékég!
Remélem nem érti félre, de megmosolyogtam válaszát, és nem rosszindulatból. Köszönöm a felajánlását, de természetesen egyiket sem áll módomban elfogadni. Egyébként még sohasem fizettem itt tagságért és ez a jövőben is így marad. Általában lapul a fiókomban valami fordítás, amit beküldhetek. Ráadásul elég sok T pontom is felhalmozódott, amit többhavi tagságra válthatnék. A saját írás felajánlását sem fogadhatom el, nem szeretek idegen tollakkal ékeskedni, de ezt megtiszteltetésnek veszem. Még régebben egy írótársam, jóbarátom felé én is tettem hasonló gesztust, amit ő egyébként nem fogadott el. Mivel mi (még) nem vagyunk ilyen barátságban, még kevésbé fogadhatnék el egy ilyen ajándékot. 
Még egy gondolat, mert úgy látom, a hozzászólásom egy fontos részlete felett mindenki átsiklott. Azért morgolódtam, bosszankodtam, mert maga a gulyásleveles nagy jó ízű, és ezt a jó élményt lerontani a tálalással igazán kár.
Köszönöm a megtisztelő figyelmét!
1
Ez egy válasz Törté-Net 2023. február 26. 23:44-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2023. február 26. 23:44
#14
Kedves íróink, olvasóink!

Mindenkinek szíve joga, hogy véleményt formáljon - és azt leírja - bármely történetről, ez az íróknak is érdeke, nem is szokott belőle fennakadás lenni.
Azt viszont nagyon nem szeretnénk, hogy bárki ez alapján meg szeretné mondani bármely írónak, hogy hagyja meg a történeteit "a fiók aljának". (És ez független attól, hogy a történet átlaga alapján kiemelkedően jónak vagy éppen borzasztónak ítélt történetről van szó.)

Amennyiben valamely írónk stílusa/helyesírása/témaválasztása általánosságban nem nyeri meg valakinek az ízlését, a legegyszerűbb megoldás átugrani a műveit.
Tágabb értelemben őszintén reméljük, hogy a Törté-Net (és az íróink, fordítóink!) által kínált mennyiség és minőség igencsak vonzó ár-érték arányt képvisel, de természetesen elfogadjuk, amennyiben valakinek valamely skálán nem elfogadható a kínálat, hisz nem lehet mindíg mindenkinek megfelelni. Ez esetben sajnos - és gondolhatjátok, hogy ezt nem szívesen javasoljuk - az előfizetés további meghosszabbításának a mellőzése a megoldás.
(De ismételten jeleznénk, hogy reméljük ennyire nem borzasztó az 1-2 korsó sör áráért kapott minőség. 🙂 )

Kérjük, a fentiek figyelembevételével igyekezzünk kommunikálni.

Üdvözlettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Kékég
2023. február 26. 18:57
#13
Kedves Ulsses! Megkövetem. Van fent írása. Igérem, bár nem szoktam más írását olvasni, de most ami tényleg saját írás, elolvasom. A fordítást nem tartom sajátnak. Munka van vele, de ennyi. Tényleg szívből sajnálom, hogy nem csak nem tudok helyesen írni, de még hülyeségeket is kommentelek. Na ezért nem szeretek kommentelni....
1
Ez egy válasz Ulysses 2023. február 26. 10:50-kor írt üzenetére.
Kékég
2023. február 26. 18:18
#12
Álmos! Köszönöm hogy próbálsz megvédeni. Nem kell. Ha kell megvédem magam, de már írtam ha csak egy embernek örömet okozok írásommal már nekem az megérte. Amúgy pont azon írásaim amikbe páran beleálltak és egy pontal jutalmaztak átlagban mind 8 pont feletti. Köszönöm, hogy védeni próbál, nem kell.
2
Ez egy válasz Álmoska5 2023. február 26. 14:45-kor írt üzenetére.
Kékég
2023. február 26. 18:13
#11
Tisztelt Ulysses! Nem szándékoztam beleszólni, de valahol megszólítottak. Maximálisan megértem. Ön nem ír, bár szívesen olvasnék öntől egy művet. Igérem nem fikáznám bármilyen is lenne. Lényegtelen. Igen igaza van nem ülnék be abba az étterembe, igen igaza van nem vásárolnék attól. Tisztelettel kérdezem, tudja nem a helyesírás az erősségem akkor miért kattint az írásaimra? Tudom ön fizet ezért. Ha gondolja nyilvános e-mail címemre elküldi bankszámla számát és kiszámolja 365 napból hány nap jelent meg írásom azoknak a napiknak a felét átutalom önnek. Esetleg 12 írásom elküldöm e-mail címére, kijavítja és saját néven feltölti, így egy évre kap VIP tagságot. Utolsó felajánlásom a szerkeztőséget megkérem vezessenek át önnek 12 hónap VIP tagságot.
Bocsánatot kérek, hogy megszólalltam és bocsánat, hogy ezen beírásom is hemzseg a helyesírási hibáktól.
Tisztelettel Kékég
1
Ez egy válasz Ulysses 2023. február 26. 10:50-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. február 26. 15:50
#10
Hagyjuk.
2
Ez egy válasz Álmoska5 2023. február 26. 14:45-kor írt üzenetére.
Álmoska5
2023. február 26. 14:45
#9
Kedves Ulysses!
Éremnek három oldala van, gondolom ebben egyet értünk. Ma a Templomban a Nagy Misén külön "kékég" érdekében kértem a Jó Istent , hogy adjon nekem olyan tanácsot, mivel tudnám tovább védeni kedvenc írótársam !

Érem "írásos" oldala: Elismerem szakszerű érveidet és a hasonlataid tényszerűségeit,

Érem "fej" oldala: Kékégnek két éve készített statisztikában 170 000 olvasója volt ma szerintem már egymilliónál is többen olvashatták. Ezen olvasok nem keresték ezen írásaiban a hibákat, hanem a tartalmuk szerint lettek, KÉKÉG  olvasói!
Minden Isten által Teremtett embernek vannak hibái és erényei!
ÉN  KÉKÉG ezen hibáit átlépve, az életből áthozott "igazi" TARTALMÁT próbálja olvasóival megosztani, ezt értékelem szorgalmas munkáját, igenis - e kis hiba eltörpül nagysága mellett - megérdemelten kapja a jó pontokat, mert írásainak igazi mondanivalóját  pontozzák . Ezért állok mellé amig  élek!

Érem "éle" oldala:  Szólás szabadság van ha jól tudom!

Tisztelettel:
"Álmoska5"
 
0
Ez egy válasz Ulysses 2023. február 26. 10:50-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. február 26. 10:50
#8
Kedves Álmoska!
A történet ön által idézett részletében annyi nyelvtani és fogalmazási hiba van, hogy arra egy általános iskolás is legfeljebb kettest kapna. Miért tesszük szóvá ezt rendszeresen néhány olvasótársammal? Ön szó nélkül hagyná a piacon, ha az árus rendszeresen elemi hibát vétene a matematika szabályainak önkényes felrúgásával a fizetendő összeg kiszámolásánál?  Sok írásban, különösen bosszantóak ezek. Mert az egyébként érdekes, szórakoztató történetet csúfítja el a szerző. Ha csak saját kedvére, saját szórakozására termeli ezeket a történeteket, szíve joga, csak akkor hagyja meg fiókja aljában. 
Nem akarom lebeszélni a rajongásáról Kékég írásai iránt. Csak arra kérem, bocsássa meg nekünk, ha szóvá tesszük, amikor a jóízű gulyáslevest törött szélű tényárban, ételfoltos abroszon, csorba alumínium kanállal és penészes kenyérrel tálalják.
0
Ez egy válasz Álmoska5 2023. február 25. 00:54-kor írt üzenetére.
h
hayda
2023. február 25. 08:39
#6
Unalmasság + magyartalan mondatok ÷ helyesírási hibák = 1 pont
1
kivancsifancsi
2023. február 25. 07:19
#5
Mint már említettem nagyon tetszik a sorozat. Erdélyi lévén így ízelitőt kapok a magyar katonaság életéből is. Gratulálok.
1
veteran
2023. február 25. 03:06
#4
Tetszik a sorozat.
1
Álmoska5
2023. február 25. 00:54
#3
 Tetszik ez a rész. Főleg a katonás része érdekesen alakul.
– Beszéltem, de hagyjuk ezt. Mondták nehéz természet, parancs követő, fene makacs mint a szamár, betörhetetlen. Ha kérhetem próbáljunk meg együtt, összedolgozva előre vinni dolgokat, mint tiszt társak és mint majdnem szomszédok. – az utolsó szó ütötte meg fülem. Ráncoltam a szemöldököm. – Igen a 208 lakást utalták ki.
– Azt a rohadt büdös... Nem elég lesz itt még otthon is...
– Pont ezért szeretnék kompromisszumot. Nem akarom betörni, de ezért kérném a közös közreműködést. Feri vagyok. Tudom én csak kérhetem, rangidősként, korom miatt csak kérni szeretném, hogy tegeződjünk. – figyelmem nem lankadt kerestem a buktatót.
– Ha kérhetem hivatalosan a munkában maradjon egyenlőre a magázódás, civil dolgokban...
– Köszönöm. Nekem már ennyi engedmény is siker. – bólintottam köszönés képen Nyúltam a kilincsért amikor megszólalt. – és mikor kaphatom be? – a számon volt, hogy az anyádét, de csak visszanéztem rá és kimentem.

"Álmoska5"
-1
a
angel234
2023. február 25. 00:41
#2
Nagyon jó és érdekes sorozatnak tartom.
1
T
Törté-Net
2023. február 25. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1