Az új szomszédaim

A témához tartozó történet:
Adultestory
48 775 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

JakeAmazing
2023. január 25. 17:35
#38
Egy cuckoldnak nyilván szimpatikus a főhős. Aki meg nem az, az nem tud vele azonosulni. Mint ahogy én és Ulysses sem 🙂
0
Ez egy válasz doriangrey 2023. január 25. 16:41-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 25. 17:33
#37
Tényleg nem sok írás generál ennyi és ilyen hosszú kommenteket. 
Itt hol történt sértegetés? Hol írtam olyat, hogy "szar" az írás? Vagy hol támadtam a személyedet? Személyeskedni pont te kezdtél el pár kommenttel lejjebb, ráadásul nem túl eredeti módon. Ha meg azt írom valamire, hogy forrest gumpos, az azért van, mert hasonló a történet. Nem tudom hogy jön ide az Oscar.
Ha beleolvastál a sokrészesembe, akkor nyilván láttad a kommenteket is, amelyek többnyire negatívak. Ha 1-2 hozzászólás miatt ekkora patálliát csaptál, akkor mit csinálnál akkor, ha hozzám hasonlóan hosszú éveken keresztül kapnád a savat? Továbbra is felháborító, hogy engem próbálsz meg itt sátánnak beállítani, illetve meggondolatlannak megállítani, miközben a csürhe felett diszkréten átsiklasz.
0
Ez egy válasz Adultestory 2023. január 24. 10:40-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. január 25. 16:41
#36
A bűn súlyát mivel határozzuk meg? Ez elég szubjektív dolog. Van, akinek a szeme előtt megkúrt csaja is izgató, van akinek a gondolattól is kinyílik a bicska a zsebében.
Nincs rá PTK, hogy legyen egy "objektív" vonalunk, ami alatt és felett lenne nívó. 🙂 

 
2
Ez egy válasz JakeAmazing 2023. január 23. 19:00-kor írt üzenetére.
Adultestory
2023. január 24. 10:40
#35
Tudod, ha megírok egy történetet, tisztában vagyok azzal, hogy lesz akinek tetszik majd és lesz akinek nem. Ezzel nincs baj, én például imádom Dan Brown, Robert Langdon-os könyv sorozatát, de a többi műve között volt, ami nem jött be. Izlések és pofonok. De. Ha nem tetszik és még hangot is akarsz neki adni, akkor sem kell sértegetni, bántó megjegyzéseket tenni, hiszen te vagy a példa rá, hogy egy negatív kritikát is meglehet kultúráltan fogalmazni. És nem azért, mert én "túl érzékeny vagyok", hanem mert ez lenne a normális. Volt már, hogy egy történetemet, ami számomra egy nagyon fontos témát dolgozott fel és nagyon sok időt, energiát fektettem bele, Mr. csodálatos egy egyszerű mondattal lehúzott a wc-n. Nem emlékszem pontosan de talán azt írta: Forrest Gupos! Nem reagáltam rá akkor, most sem teszem, de szarul esett, mert gondolom nem arra értette, hogy Oscar díjra érdemes. Bele sem gondol, hogy az amit ír, az esetleg hatással lehet másokra, csak kigondolja "oszt puff neki" leírja. Szerinted belehalt volna, ha azt írja, hogy "Nekem nem tetszett ez a történet!" és mondjuk mellé még lepontoz. Mert szerintem nem. Én olvastam az ő sokrészeséből és nem az én világom, se a stílus, se a történet, de nem álltam le pocskondiázni. Mert tisztelem azt, ha valaki munkát tesz valamibe, akkor is ha a végeredmény, számomra nem tetsző. Ráadásul ha valaki veszi a fáradságot és elolvassa az író profilom alatt leírtakat, ott még fel is hívom a figyelmet, hogy mivel én sem bántok meg senkit, ezért velem se tegyék. Mindenesetre, neked köszönöm a hozzászólást, még a negatív részét is és kívánok neked további kellemes olvasgatást!
2
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 24. 08:52-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. január 24. 08:52
#34
Hű, mi ment itt! 
A szerzőnek: A lenti szócsatát tekintsd plusz 2 csillagnak. Ennyi hozzászólást, csak a jobbfajta írások generálnak. A sztorid mellett szól, hogy a vitákban fontos kérdéssé fejlődött a főszereplő (mesélő) megítélése. Ez azt jelenti, hogy nagyon valósnak látja őt az olvasó. Ez akkor is így van, ha nem mindenki tekinti egyértelműen hős lovagnak. Azt külön dicséretnek kellene venned, hogy JakeAmazing ilyen részletesen kifejti a véleményét. Megnéztem, átolvastam a hozzászólásait. Nem rémlik, hogy valaha valamelyik történetnél ennyi időt, energiát fektetett volna az érvelésbe! (Még ha neked nem is tetszik egyetlen gondolata sem.)
 
A főhős megítélése: Jake érvei helytállóbbak az enyémnél. Én felületesebben jártam el, csupán az utolsó néhány bekezdés hangulata miatt éreztem azt, hogy lement kutyába. Nem az előzmények fényében gondoltam rá. Viszont ez kiváló példa arra, mennyire másként hat mindenkire egy-egy mese. Titti például abszolút pozitívnak látja a főhőst, nem gyengének vagy megalázottnak. El kell ismernem, én azért nem fogadtam a kegyeimbe, mert az író túlidealizálta. De gondoljatok bele! Ha ennyit foglalkozunk vele, akkor nem lehet annyira szar ez a mű. Hm, attól hogy nekem nem jön be Munkácsy Ecce Homo-ja, sem a témája, sem a monumentalitása, sem a technikája, mások nagyra értékelik és nem csökken az értéke. Szóval szerintem a fickó karaktere nagyon csöpögősre sikeredett, láthatóan ez másokat nem zavar annyira. És akkor? Nem én vagyok ennek a sztorinak a címzettje. Ugye nincs harag?

A saját írásaimról: Nem itt lenne a helye, hogy erről beszéljünk. Én ugyanolyan amatőr vagyok, mint az itteni szerzők többsége. (Talán egy egészen kicsit többet olvastam az átlagnál.) Majd valamelyik fordításomnál, vagy az itt megjelent egyetlen saját írásomnál kifejtem.
Béke!
4
JakeAmazing
2023. január 23. 19:00
#33
Ulyssesnek ment. A komment alatt írja.
Emlékszek volt egy írásod, aminek kommentjei sértően hatottak rád.
Egy férfi természetesen megbocsáthat a szerelmének, de nem mindegy miről van szó. Nyilván Te sem bocsátanál meg mindent a szerelmednek.

”Szóval minden szerelmes férfi, aki hajlamos szerelme bűnét megbocsátani, az szánalmas... A világ férfi létszámának akkor a szemedben úgy minimum a 80 %-a szánalmas...”

Nem, és ne forgasd ki a szavaimat! Sokat számít a bűn súlyossága.
0
Ez egy válasz Titti 2023. január 23. 18:47-kor írt üzenetére.
Titti
2023. január 23. 18:47
#32
Sajnálom, de itt nem minden rólad szól, kedves.
Alapvetően nincs baj a romantikusabb hangvétellel. Lehet azt jól is csinálni, igaz valóban nem könnyű."
Ezt ugyanis általánosságban írtam, ha egyáltalán nekem címezted. Nekem is volt egyetlen olyan, amiben nem volt poresz, bár ezt én az elején jeleztem a történetnek, mégis legalább két olyan hsz érkezett rá, amit lentebb idéztem. 
A figura sajnos tényleg szánalmassá vált. Azért, mert összejött a nővel annak hazugságai és munkája ellenére."
Szóval minden szerelmes férfi, aki hajlamos szerelme bűnét megbocsátani, az szánalmas. Ha belemegyünk ebbe, akkor hozzávehetjük azokat is, akiknek van feleségük, férjük és csalják egymást, de úgy tesznek, mint aki nem tud a másik félrelépéséről. Azért mert nekik így kényelmes, anyagi, vagy egyéb okokból...
A világ férfi létszámának akkor a szemedben úgy minimum a 80 %-a szánalmas...
Ez is egy vélemény, bár abból a 80 %-ból nem sokan értenének veled egyet.
A nőkről most nem beszéltem direkt, mert csak férfiakról szóltunk. 🙂

Jó lenne, ha "kis" kedvencemnek, Ulysses-nek nem ez lenne a véleménye, mint neked. Nagyot csalódnék...
 
2
Ez egy válasz JakeAmazing 2023. január 23. 18:25-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 23. 18:43
#31
Ahogy lentebb írtam, a főszereplő azért lett szánalmas, mert a nő munkája, hazugságai ellenére összejött vele. Sőt, még annak ellenére is, hogy a nő kihasználta. Nem a gyerekre gondolok, hanem arra, hogy gátlástalanul a férfival csináltatta meg a munkaeszközeit. Ráadásul a főhős egy ponton még magát is hibáztatta.
Én is támogatom Ulyssest, hogy közzé tegye a saját írásait!
-1
Ez egy válasz Titti 2023. január 23. 18:05-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 23. 18:34
#30
Nem tudom kik lettek elüldözve innen, de remélem nem akarod ezt is az én nyakamba varrni. Tényleg túlérzékeny vagy, és nem ártana letiltanod a kommenteket. Már csak azért is, mert egy kulturált hangnemben megfogalmazott ellenvéleményen ennyire felháborodsz, illetve megmagyarázod, hogy nem kritika, sőt alázásnak hívod.
Kíváncsi lennék kikkel beszéltél rólam a hátam mögött. Arra még inkább, hogy vajon az ő kommentjeiket elolvastad-e.

”Mr. csodálatos egy megkeseredett magányos ember, aki mások megalázására izgul.”.

Ha elmenekülnek innen emberek, akkor pont emiatt a stílus miatt teszik. Kicsinyes rágalmazol egy olyan embert, akit nem is ismersz, csak azért, mert nem ájult el a történetedtől. De ha rólam ezt gondolod pár komment alapján, akkor mit gondolsz azokról a törzskommentelőkről, akik hosszú évek óta csak pocskondiázzák mások írásait?
0
Ez egy válasz Adultestory 2023. január 23. 15:47-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 23. 18:25
#29
Alapvetően nincs baj a romantikusabb hangvétellel. Lehet azt jól is csinálni, igaz valóban nem könnyű. Azt le is írtam a szerzőnek, hogy egy ponton érdekesebbé válik a történet, amin természetesen átsiklott. A fináléban olvasható szex tényleg előre sejthető volt, de legalább izgalmasan lett tálalva. Ezt meg én felejtettem el korábban megjegyezni.
A figura sajnos tényleg szánalmassá vált. Azért, mert összejött a nővel annak hazugságai és munkája ellenére.
Nézd meg nyugodtan az ”alázós” kommentjeimet, de ne felejtsd el megtekinteni a pozitív hangvételűeket, illetve az egyetértőeket sem! Abban igazad van, hogy időnként belemegyek vagdalkozásokba. Nem szeretem, de időnként sajnos nem tudom megállni.
0
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 23. 10:23-kor írt üzenetére.
Titti
2023. január 23. 18:15
#28
Bocsika, lemaradt előbb pár gondolat. 
Nevezetesen az, hogy még önkritikád is van! 🙂
„ Nos, ezt az alázást igyekszem azzal elkerülni, hogy nem igazán közlök itt saját szerzeményt. Hogyan esne? Biztosan nem örülnék neki."
Már majdnem azt írtam, kezdek ezek miatt beléd szeretni, de mégsem. Ennek oka pedig az, hogy nem hiszem el – mint ahogy fenotrinnak sem –, hogy aki ennyire jó fordításokat tud, irodalmi színvonalon, az ne tudna sajátot is írni. 
Valaki nekem azt mondta egyszer, hogy ez azért van, mert elképzelhető, hogy nincs fantáziája. Nos, ember fantázia nélkül nincs. Ez biztos. Éppen úgy, ahogy érzelmek nélkül sem, mert az olyat gépnek, automatának hívják. 
Én személy szerint szeretném, ha többet olvashatnék tőletek. Ok, fenotrintól tudok blogról, de tőled is hiányolom. Lehet, hogy sokat akarok? 🙂
2
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 23. 15:34-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 23. 18:09
#27
Ki mondta, hogy nem lehet romantikus írást közölni? Az, hogy ezen az oldalon engem vádolsz sárba tiprással az enyhén szólva vicces, de inkább az is szánalmas. Lehet ez a véleményed, de akkor mit gondolsz azokról a régi tagokról, akik évtizedek ôta mást sem csinálnak itt, csak fikáznak? Ja hogy ők nem írtak neked negatív kommentet, és így már láthatatlan számodra a tevékenységük ?
Minden alkalommal belekötök Andreasba? Ez szimpla hazugság! Viszont ha már detektívet játszol, akkor tedd azt korrektül! Olvasd vissza Ő miket kommentelt az én írásaim alá! Valójában nem ezek miatt kötöttem bele pár alkalommal, hanem mert rendszeresen leszólja mások helyesírását, miközben a közelmúltban csúnyán beégette magát egy önkéntes javítással. Ha nyomozol, akkor azzal is legyél tisztában, hogy nem egyszer egyet értettem Andreassal.
0
Ez egy válasz Adultestory 2023. január 23. 11:12-kor írt üzenetére.
Titti
2023. január 23. 18:05
#26
Kedves Ulysses!

Nos, miután lecsendesedtek az indulatok, lenne egy kérdésem feléd. Nem kötözködés és nem is vélemény, csak egyszerűen nem értem ezt: „szánalmassá vált a figura a befejezéssel. Kicsit rágódtam a gondolaton, de igazat kell adnom neked. "
Sokszor elolvastam a befejezést.  Ahogy én látom, arról szól, hogy a srác megkérte a nő kezét. Aztán baba lesz – ami ugye a szex eredeti célja – és nevet választanak neki. 
A lakáskérdés megoldása nem szextéma és a munka folytatása, avagy elhagyása sem. Vagy tévedek? 
Ezek miatt adódhat olyan, hogy szánalmássá válik más férfiak szemében egy ember? 
Tuti elkerülte valami a figyelmem, ha már ketten is ezen a véleményen vannak. 

Na és ezek közül egyiküknek a véleményére én adnék is. Minden „nyalizás" nélkül mondhatom, hogy az utolsó hozzászólásaidhoz hasonlókra vágytam – talán több embertől is – amikor saját gondolataim tettem közzé. Szerintem építő jellegű, mert nemcsak azt írod le, mi nem jó, hanem sok esetben azt is, hogyan lehetne jobb. Ezt eddig – rajtad kívül, ilyen formában – csak egy embertől kaptam talán, nagyon meg is szerettem érte. 🙂 Neked is köszönöm, hogy türelmes vagy a hozzám hasonló amatőrökhöz.
A következő hozzászólásodban foglaltakkal is egyetértek, mert sem a literotica-n, sem másutt nincs ennyi rövid, nem építő jellegű kritika. Sokkal több a biztatás is. 
Megértem én azokat is, akiket zavar, ha nem találnak kellő nívójút, avagy kevésnek tartják itt-ott a pornó leírást, de tudomásul kell venni az impresszumban foglaltakat. Ott pedig nem az áll, hogy ez kifejezetten pornó oldal.
Arról nem is beszélve, hogy ezzel sértik az oldal szerkesztőit is, hiszen ők előzetes elbírálás után teszik közzé, ami nem ellentétes az oldal céljával, azaz, ha bárki azt mondja, hogy ez nem idevaló, azzal azt jelenti ki, hogy ők bizony nem értenek ahhoz, amit tesznek, vagy éppen nem figyelnek eléggé, esetleg lusták... Ha pedig ez a véleményük, akkor miért maradnak itt? 
Nem ragozom, mert erről már írtam valahol. De nekem ez is fura, és fel se hozom újra, ha Ulysses nem említ hasonlót.
 
3
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 23. 10:23-kor írt üzenetére.
Adultestory
2023. január 23. 15:47
#25
Csak tudod az a baj, hogy ezzel a "leszarom" hozzá állással, már egy csomó tehetséges embert elüldöztek az oldalról és így, sok jó és értékes történettől lettünk megfosztva. Bár magamat nem tartom tehettségnek, de már én is gondolkodom rajta, hogy hagyom a fenébe ezt az oldalt, az ilyen emberek miatt. A hsz-t azért nem tiltom le, mert az írásos visszajelzésből lehet tanulni, fejlődni. De az amit Ő csinál, az se nem építő jellegü, se nem kritika. Ezért írtam, hogy csak alázás. Beszéltem pár emberrel, innen az oldalról, nekik is az a véleményük, ami nekem. Mr. csodálatos egy megkeseredett magányos ember, aki mások megalázására izgul. Na ebben én nem szeretnék neki aszisztálni.
2
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 23. 15:34-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. január 23. 15:34
#24
Nos, ezt az alázást igyekszem azzal elkerülni, hogy nem igazán közlök itt saját szerzeményt. Hogyan esne? Biztosan nem örülnék neki. Ám, ha alaptalan vagdalkozásnak gondolnám, akkor megrántom a vállam, és keresztül nézek rajta, vagy elütöm valami humorral, öniróniával. Ha jogos a kritika, azt elismerem. 
Megnéztem Jake hozzászólásait. Én elfogadom ilyennek, lényegre törően, kíméletlenül fogalmazza meg a véleményét. Azt látom, hogy hajlamos kicsinyes vitákba, pontosabban vagdalkozásokba keveredni. 
Az észrevételeidet, az amatőr írókkal, írásokkal és a kritikák hangnemével kapcsolatban viszont jogosnak érzem. De nem vagyunk egyformák, mindenki máshol érzi a határvonalat a megengedhető hangnemben. Mivel az oldalon nincs egyértelmű szabályzat és moderáció, ezzel kell együtt élnünk. Megjegyzem, az általam látogatott idegennyelvű erotikus írásokat összefogó oldalakon nem tapasztaltam az ittenihez hasonló ekézéseket. Nem láttam sértődött írói hozzászólást, sem pocskondiázó negatív kritikát. Az összes nem pozitív észrevétel jobbító szándékú volt, és azt a szerzők el is fogadták. Az itt gyakori egyszavas véleményezések is nagyon ritkák. Mintha ők jobban boldogulnának a szövegalkotással, még a névtelen! hozzászólók is.
Még egy dolog, ha ennyire érzékeny vagy az alkotásodat érintő észrevételekre, akkor letilthatod a véleményezés lehetőségét. Bár akkor pozitív vagy építő hozzászólásokat sem kaphatsz.
3
Ez egy válasz Adultestory 2023. január 23. 11:12-kor írt üzenetére.
Adultestory
2023. január 23. 11:12
#23
Elolvastam az Impresszumot és abban az van írva, hogy az oldalon teretadnak az amatőröknek, akik megpróbálhatják kifejezni magukat. (Ez volnék én. Is.) Azt is leírják, hogy az oldalon ugyanúgy közzé lehet tenni romantikus írásokat, mint a "hard" kategóriába tartozókat. Az viszont sehová nincs leírva, hogy egy tag, akár fizet a tagságért, vagy feltölt egy írást érte, jogot kap arra, hogy sértő és bántó véleményt fogalmazzon meg, egy másik tag ellen azért, mert az adott írás, nem nyerte el a tetszését. Az oldal kérdése, amit minden történet alá beillesztenek, miszerint "Mi a véleményed erről a történetről?" nem arra kiváncsi, hogy hogyan tudod az írót a sárba tiporni. Hanem, hogy tetszett-e, vagy sem. Amit pedig az alázásról írtam, több író műve alatt is olvastam, az alázó kommentjeit, ennek a "csodálatos" tag-nak és utána jajj volt annak, aki vissza mert szólni neki. Csak olvasd vissza, az Andreas6-tal folytatott vitáit, aki ha negatív véleményt formál is, kultúráltan teszi, de a Mr."csodálatos" minden alkalommal beleköt. Szóval mielőtt körbeölelgeted, gondold át jól, hogy neked hogy fog esni, ha egyszer majd a te történeted nem fog neki tetszeni és rajtad fogja köszörülni a rosszindulattol fröcsögő nyelvét.
3
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 23. 10:23-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. január 23. 10:23
#22
Üdv Jake! Igen, a sztori linearitása nekem is szúrta a szememet. Azt hiszem, mindketten átsiklottunk a szerző első pár során, az ajánláson. Abból kiderül, hogy igazából egy bizonyos személynek szól ez a sztori. Így már érthető a romantikus hangvétel, ami - valljuk be - helyenként nyálas ömlengésbe fordul. Egyetértek, ezeknek a részleteknek a megnyirbálása, sokkal feszesebbé, olvasmányosabbá tette volna a történetet. De alapvetően jól építette fel. Szépen haladt a csúcspont felé, megvolt a katarzis. 
Érdekes a felvetésed, hogy szánalmassá vált a figura a befejezéssel. Kicsit rágódtam a gondolaton, de igazat kell adnom neked. Azt hiszem, ezen is segített volna egy sokkal rövidebben megfogalmazott lezárás. 
(Most már megnézem pár hozzászólásodat, amiben csak "alázol", mert nekem nem dereng.)
 
0
Ez egy válasz JakeAmazing 2023. január 22. 11:52-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 22. 17:22
#21
Amit te alázásnak hívsz, az főként az írásaim alá érkező negatív kommentekre való reakció volt. De ha csak aláznék, az is véleményezés lenne. Az írásaim alatt lévő fikázásokat természetesen nem vetted észre, mint ahogy arra sem válaszoltál miért nem reagáltál a pozitív kommentekre.
0
Ez egy válasz Adultestory 2023. január 22. 16:35-kor írt üzenetére.
Adultestory
2023. január 22. 16:35
#20
A negatív kritikával nincs semmi bajom, abból még tanulni is lehet, de ahogy beleolvasgattam a hozzászólásaidba, a te célod, az a nettó alázás. Belekötsz íróba, kommentelőbe, mindenkibe, csak hogy fájdalmat okozz. Tehát amit te csinálsz az nem véleményezés. És innentől írhatsz, amit akarsz, nem fogom rád pazarolni az időm. És nyugodtan lehet a tiéd az utolsó szó, mert tudom, mennyire fontos neked. Kívánok neked "alázásban" gazdag boldog új évet!
2
Ez egy válasz JakeAmazing 2023. január 22. 15:40-kor írt üzenetére.