Az új szomszédaim

Szavazás átlaga: 8.59 pont (112 szavazat)
Megjelenés: 2023. január 2.
Hossz: 48 775 karakter
Elolvasva: 1 923 alkalommal
Ezt a történetet annak a nagyon kedves barátomnak ajánlom, aki rengeteg időt és ötletet pazarolva rám, segített nekem abban, hogy a fejemben összegyűlt gondolathalmazok, kerek történetekké álljanak össze. Köszönöm neked Erika!
Utálok boltba járni, ezért amikor mégis muszáj, igyekszem egész hónapra bevásárolni, hogy többször már ne kelljen. Ez a nap is egy ilyen volt. Kipakoltam a taxi csomagtartójából az élelmiszerekkel telepakolt szatyraimat, a kartondoboznyi tejet és a zsugor ásványvizet, majd felnyaláboltam mindent és megindultam a lépcsőház felé. Az ajtóban majdnem nekiütköztem, egy behemót nagy embernek, aki munkásruhába öltözve, mogorva arckifejezéssel jött ki a lépcsőházból. Morgott valami köszönés félét, én vissza köszöntem, majd megindultam súlyos terhemmel, a legfelső, negyedik emeletre. Félúton, találkoztam egy másik nagydarab fickóval, ő is munkásruhában volt. Vele is köszöntöttük egymást, majd caflattam tovább felfelé. Felérve, a lakásom ajtajában letettem a kartondobozt és az ásványvizet a földre, hogy a lakáskulcsot a zsebemből elő tudjam venni. Miközben ott bénáztam, a két izompacsirta felért az emeletemre és a lakásommal szemben lévő lakásba vitték az általuk cipelt hatalmas ágy keretet. Na, végre vége az egész nyáron tartó felújításnak és beköltözik az új lakó. Nem kell tovább hallgatni, az egész napos, fúrást, faragást, kopácsolást. Már csak amiatt aggódtam, nehogy valami hangos család költözzön ide, mert az jócskán megnehezítené az életem. Programozó vagyok, itthonról dolgozom és ebben a zaj, igencsak tud akadályozni. Na de majd kiderül. Mivel a lakást hitelre vettem, elköltözni úgysem tudok, tehát addig, amíg nem tudok biztosat, jobb ezen nem izgulni. Miután sikerült leküzdenem a bejárati ajtót, a szatyraimat bevittem a konyhába és lepakoltam őket az asztalra. Megfordultam, hogy kimenjek a lépcsőházban hagyott cuccaimért, de legnagyobb meglepetésemre a konyám közepén egy négy-öt éves korú, tündérszép kislány állt. Barna, hátközépig érő haja, copfba volt fogva és be is volt fonva. Elől édes kis frufru, ami alól, kíváncsian nézett fel rám, hatalmas barna szemeivel.
– Szia! Hát te ki vagy? – kérdeztem barátságos mosollyal.
– Nem mondom meg. – válaszolta félénken.
– Miért nem?
– Azért, mert anyukám azt mondta, hogy idegenekkel ne álljak szóba.
– Értem. És hol van most az anyukád?
– Dobozokat hoz fel a lépcsőn. Én is vele voltam, csak én gyorsabb voltam és én értem fel előbb. – mondta nagyon büszkén.
– Ügyes vagy, de szerintem menjünk és keressük meg az anyudat. Jó?
– Mmm... jó. De előbb nézzük meg mi van abban a szatyorban. – azzal az asztalon lévő szatyrok egyikére mutatott.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 23 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.59 pont (112 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
t
tibee72
2023. április 4. 12:52
#58
Ez egy jól megírt, szép történet! 10 p.
1
Ulysses
2023. január 27. 10:00
#57
Jaj, fenébe, most mindenkinek magyarázkodjak? Talán Tittinek nem kell, mert ő meglátta a szarkazmust, és hasonlóval válaszolt. Persze, hogy nem bűn a szerelem, inkább büntetés néha. A szex pedig egyértelműen ajándék! Azaz annak kellene lennie.
Jake, a nőnek nem róhatjuk fel, hogy az anyai ösztöne vezérli, hogy jobb életet akar a gyermekének. Az eszközeivel nem kell egyetértened, de a szándék itt nem elhanyagolható. Mivel ilyen pocsék módszert választott a jobb körülmények elérésre, ezért megkérdőjelezem az író által neki megszavazott okosságát. 
Doriangrey, a poén szándékos volt. Ezzel igyekeztem jelezni, nem akarok véresen komoly vitákba keveredni. Hogy azok is értsék, akik elsőre nem olvasnak a szavaim hangsúlyából, mint Titti. A felvetésed a szereplők megítélésére, a bűn meghatározására igen elgondolkodtató. Viszont a társadalmi konvencióktól nem lehet eltekinteni. Mert még a morális szemszögből való megítélés is feltételez egy normarendszert, amiben elhelyezzük őket. Az általunk elfogadott mércéhez viszonyítjuk a cselekedeteiket. Ha ettől el akarunk tekinteni, akkor egy semleges helyzetet, és nem lenézett foglalkozást kellett volna választania az írónak. Csakhogy ő pont erre építette a konfliktust.
Igen, mi esendők is elítéljük mások hibáit. Még akkor is, ha mi hasonló helyzetben éppen úgy rosszul döntenénk. Ha elég felnőttek vagyunk, akkor legalább saját magunknak ne hazudjunk. Meg másoknak se állítsuk be követendő példaként. Inkább hívjuk fel a figyelmet, tanuljon mindenki ebből. Egyébként kösz a tippet, megnézem Remete D. írását. Én nem emlékszem a legvégére.
2
Álmoska5
2023. január 27. 03:19
#56
Mesébe illő történet. Megsiratott!   10.P

"Álmoska5"
3
salsa
2023. január 26. 21:19
#54
A "Páternoszter - Leáll a gép" sorozatára gondolsz? Az megütött rendesen engem is. Kíváncsi lennék,mostanság milyen kommenteket, és hány pontot kapna egy ilyen típusú és terjedelmű írás.
1
Ez egy válasz doriangrey 2023. január 26. 20:34-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. január 26. 20:34
#53
Jól elpoénkodtad a végét. Elvette a boncolgatós kedvemet, ha már az egészségügybeől merítünk beteg-tologató és boncsegéd témában. De jó volt. 
Szóval a bűnt én úgy értem, hogy mi lenne nem bűn, ha mindkettőt a saját élethelyzetében vizsgáljuk és a lehetőségeik alapján nem húzzuk rájuk a társadalmi konvenciókat? 
akkor marad két ember, aki megélni és szeretni is próbál. csak a módszereik, vagy az aktuális lehetőségeik ütik egymást. úgyhogy itt a szerelem próbája is: ki kit és hogyan fogad el? aztán jön a következő lépcső, immáron kifelé: a család, ha ezek összegabalyodnak. ha ezzel is megbirkóztak, akkor a külvilág talán könnyebb lesz, de az is milyen környezetben? mert hát, mi, akik itt húzzuk az "igát", még mi is elítélünk mélyen emberi reakciókat saját szubjektív érzeteink alapján. ok, van, vagy kell lennie egy általános erkölcsi szintnek, amit nem lépünk túl, de azon mérce alatt mi magunk is haszonélvezői vagyunk adott élethelyzetnek: lásd kurva, ribanc, szexuálisan szabadosan élő személy - ugyanaz a női páholyra is érvényes, mint olvasókra. Szóval valahogy nem lehet objektíven kijelenteni, hogy ki a bűnös, ha mi is azok vagyunk adott rendszer fenntartásának - értsd a csaj foglalkozására gonolok. 
Szóval mi a bűn? Kinek bűn? A sztoriban két szerelmes és párt kereső talál egymásra egy kissé explicit helyzetben, amit ilyen olyan módon kezelnek. Mi edig megítélhetjük őket, de ha ezt kihozzuk a valóságba, akkor nem. Mivel nem ártottak másnak, voltaképpen csak a saját életük szempontjából kell elszámolniuk egymással és magukkal. Ebben nem látok semmi bűnös dolgot. Ízlések és pofonok. 
De a lényeg, hogy a srácnak folytatnia kéne az yrást, hátha tud újra egy ennyire felkavaró sztorit összedobni a folytatásban is. 
Emlékszem, Remete D.-nek volt itt egy hosszabb szösszenete, amit meg is könnyeztem a végén. 
 
3
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 26. 09:10-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 26. 20:00
#50
Nem nagyon. De ehhez az is kellett, hogy a szerkesztők fejlesszék az oldal kommunikációs funkcióit.
0
Ez egy válasz salsa 2023. január 26. 17:14-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 26. 19:57
#48
Inkább a férfi érdemelne felnőttebb nőt. Jó életet akart biztosítani a gyerekének, de milyen áron?
1
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 26. 13:29-kor írt üzenetére.
salsa
2023. január 26. 17:14
#47
Egy történetből lassan kettő kerekedett. A sztori, és a körülötte kialakult eszmecsere. Előfordult már, hogy a hozzászólások terjedelme szinte meghaladta a a történetét? Nagyon érdekes volt követni, de isten őrizz, hogy beleártsam magam...
 
2
Titti
2023. január 26. 15:21
#46
Rendben. Az itt írtak szerint minden szerelmes bűnös. A szerelem is bűn, a szex is tehát. Ti komolyan halálra ítéltétek az emberiséget. 😀
Na erről ennyit. 🙂 Köszönöm, hogy felnyitottátok a szememet. 
2
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 26. 13:29-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. január 26. 13:29
#45
Simán megérdemlik egymást. Ha mérleget kell vonni, akkor a nőnek talán megítélnék egy fokkal felnőttebb pasit. De az annak szól, hogy normális életet igyekezett nyújtani a gyerekének. Tényleg csak minimálissal jobbat. Igazad van Jake, ahogy írtam, szerintem sem kellett volna lemenni kutyába. Erre hoztam magyarázatul a szerelem okozta elmezavart. Várjunk csak, az büntethetőséget kizáró ok, az elmezavar. (Persze csak a tényleges, nem a szerelmes állapot.)
Kitartok az első mondatom mellett. Hogy bölcs nagyanyám szavaival éljek: Ki milyent szakajt, olyant szagol.
1
Ez egy válasz JakeAmazing 2023. január 26. 12:48-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 26. 12:48
#44
A főszereplővel az volt az egyik probléma, hogy magát hibáztatta a végén. A reakciói helyénvalóak voltak.
-1
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 26. 09:10-kor írt üzenetére.
Adultestory
2023. január 26. 09:40
#43
Legyen így!
2
Ez egy válasz Ulysses 2023. január 26. 09:10-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. január 26. 09:10
#42
Érdekes felvetés! Álljon össze az esküdtszék? Az angolszász büntetőjogot nem ismerem annyira, mint a hazait, de benne lennék. Egyébként, nagykorú személyekről van szó, így cselekményük nem meríti ki a Btk-ban megfogalmazott egyetlen tényállást sem. Bár a fickó súrolja némelyiket. A hazugság, pontosabban a tévedésben tartás, csak egy eleme bizonyos bűncselekményeknek. Jó, jó, itt nyilván morális értelemben kell bűnösnek vagy ártatlannak kimondanunk.  Szerintem a történetben az összes szereplő gyerek, ki az életkora, ki pedig a viselkedése alapján. Ha a nő tényleg annyira okos, mint a szerző beállította, akkor nem megy bele komoly kapcsolatba egy ekkora teherrel. Tehát szerintem is bűnös, hogy elleplezte tevékenységi körét. Mintha mondjuk elsumákolnám a boncsegédi foglalkozásomat azzal, hogy az egészségügyben dolgozok. (Ezt éppen úgy nem fogadná el mindenki, mint a szexmunkát.) 
A férfi szintén bűnös, mert saját bevallása szerint is hisztis gyerekként reagált, amikor szembesült Laura foglalkozásával. A felnőtt viselkedés az lett volna, hogy leül és egyenesen megmondja a nőnek, nem pedig kicsinyes bosszúból alázgatja. (Ha kézzel bele tudnék nyúlni a történetbe, akkor jól pofáncsaptam volna, vagy nyakon.) De akkor hová lenne a sztoriból egy vagy több lényeges szexjelenet? Zsombor részben maga is segítette a nőt, hogy az olyan sokáig el tudta titkolni valós énjét. Hm, a szerelem vakká tesz. Zsombor esetében inkább hülyévé.
Tehát az író nem bűnös, mégis neki kell viselni a olvasók által kiszabott büntetést.  
2
Ez egy válasz doriangrey 2023. január 25. 18:23-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 25. 18:31
#41
Igazából a lényeget leírtam. Tényleg egy pritivúmen sztori, de jót tett volna történetnek és a főszereplőnek is, ha nem ez, hanem mondjuk egy enniholl sztori kerekedik belőle.
0
Ez egy válasz doriangrey 2023. január 25. 18:23-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. január 25. 18:23
#40
A kérdés nem ez volt, de magadra vetted. Nem várok azonosulást, a megértés lenne a cél. Nem a "bandázás" miatt, hanem érdekel a kifejezésmódod mögötti (feltételezem írói) mérce. De ha még nem fogalmaztad meg magadban, vagy érzékeny téma, akkor visszavonulok. A történet nekem nagyon tetszett, meg a z érzelmi reakciókból ítélve mindenkinek. Klasszik pritivúmen sztori, kicsit modernizálva. Viszont ott is felmerült annakidején a bűn kérdése. Hogy ki és mennyire bűnös. Itt sokkal szemléletesebb a megjelenítés, talán ezért kérdeztem rá a bűn mércéjére nálad, mint olyannál, aki próbál karaktert ábrázolni az írásaiban - ergo, megfogalmazza magában az érzelmi tölteteket és a hozzájuk kapcsolható motivációt.

Ha más is hozzá tud szólni a bűnos, vagy sem kérdéshez, az is érdekel. 
 
2
Ez egy válasz JakeAmazing 2023. január 25. 17:35-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. január 25. 17:37
#39
* beállítani
0
Ez egy válasz JakeAmazing 2023. január 25. 17:33-kor írt üzenetére.