A szerelmet tanultuk 9. fejezet - Vizsga előtt

A témához tartozó történet:
Remete D. László
115 920 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

csak egy ember...
2009. január 3. 00:26
#26
Kedves Remete!!!!
nincs mit! amugy meg már nézegtettem és teccettek leg a Páternoszter-t olvastam ezen kiv és azis nagyon jó volt:):)
grat az összes írásodra nagyon ügyes vagy:):) igy tovább és írj több regényt azt jobban szeretem mint amelyik kb 10 soros:)
1
Remete D. László
2009. január 2. 09:07
#25
Kedves csak egy ember!
Köszönöm a gratulációt!
Addig is, amíg a következő felkerül, javaslom, hogy keress rá a nevem mellett a korábban megjelent írásokra is, remélem az előző regényem is tetszeni fog!
Üdvözöllek. Remete.
1
csak egy ember...
2009. január 1. 23:08
#24
nagyon jó ez a történet az egészet elolvastam:) és nagyon teccet....igy tovább csinálj még többet mert szivesen olvasom és ahogy látom nemcsak én.... az összes rész 10-es!!!!:):)
1
Remete D. László
2008. november 27. 10:49
#23
Kedves Pisti!
Azt hiszem, igazad van azzal, hogy még egy-két csavart elbírna a történet, de mint azt az előszóban írtam, ez volt az első olyan próbálkozásom, amelyik novellának indult, és kisregény lett belőle. Így érthető, ha nem írtam bele mindent, amit mondjuk most belírnék, vagy amit Te is beleérzel.
A Páternoszterrel kapcsolatban, már nem vagyok ennyire biztos a hinyzó szálak bővítését illetően, hiszen a regény beűmérettől függően 400 oldal körül van, és nem valószínű, hogy egyéb bővítéseket elviselne.
Köszönöm a figyelmedet, remélem a következőkben jelentkező munkáim (már nem sok van) is jó olvasmányt nyújtanak.
Üdv. Remete.
1
Pisti
2008. november 26. 13:00
#22
Tisztelt Remete D. László!

Azt hiszem újabb taggal bővítetted népes rajongótáborod. Ez az írásod is nagyon tetszett, szerethető és életszerű figuráid vannak, nem is csoda, ha végül sokan pesszimista végkicsengést éreznek soraidban. Nekem ilyenkor a szereplőktől nehéz búcsúzni, még ha a végén jóra is fordul minden. Büszke lehetsz magadra, hogy így magával ragadja a történeted az olvasóid. Nem akarok hasonlítgatni, de ezt éreztem akkor is, mikor végigolvastam Duron: Az elátkozott királyok-ját. Aki már olvasta, talán tudja, miről beszélek.
Csak annyit mondhatok, folytasd az írást, amíg csak bírod, mert nagyszerű mesemondó vagy.

Ennyi fényezés után egy apró észrevételem is lenne. A kerettöténet talán még elbírna egy-két csavart és epizódot, hasonlóan a mostani Zsuzsa-féle (kisé perverz :) ) közjátékokhoz, vagy a Páternoszterben olvasható narkóügyekhez, amit szintén jó lett volna továbbfűzni, vagy kicsit jobban kibontani.

Soha nem gondoltam volna, hogy olvsói levelet küldök egy írónak, de ezt is kicsikartad. Mégegyszer gratulálok, és további sok sikert!
1
nedrav
2008. november 17. 11:30
#21
Most olvastam végig az egészet... Nem nagyon tudok mit mondani. Ez a tökéletes írás.
1
Remete D. László
2008. november 14. 20:17
#20
Azt már kielemeztük, hogy a fenti történet, nem egy pesszimista sztori. Most akkor nézzük, a Páternosztert!
Zsolt a könyv végére elhárítja a Saci Sárkány átkát első szerelme Márta feje fölül, feleségül veszi, kap tőle három gyereket, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Ez ugye egy optimista történet.
Zsófi ugyan nem tud hozzámenni az ő saját első szerelméhez, de megtalálja ő is az igazit, s miközben ünnepelt tévésztár, kap három gyermeket a párjától. Mikor a baba megszületik, a bulvárlapok címoldalán mutogatják.
Kell-e ennél hepibb end?
Ott van a pozitívum, csak meg kell látni. Az élet is ilyen, mindig van jó is, rossz is, csak meg kell látni.
Ha olyan történetet írok, amelyik csak a bevezetésből, és a hepiendből áll, akkor csak dög unalom lesz belőle.
Az eddigiekben megvolt a heppiség, csak közben a kalandok elterelték róla a figyelmet. Ne hagyjátok magatokat félrevezetni, és keresétek a jót!
Meg is fogjátok találni.
Üdv Remete.
1
Zsuzsika
2008. november 14. 16:33
#19
Szia Remete!
Én is csatlakoznék ahhoz a hozzászólókhoz, hogy a történeteid szuperek. De ! Ebben az el..szott világban optimizmus is kellene. Az olvasók nézzék egy kicsit szebben a jövőt !
Elnézést, ha eltérő véleményemmel ellent mondok azoknak akik csak a szomorúságot keresik és nyalogatják a sebeiket.
Csak írj, mert sokan szívesen olvasnak !
Üdv: Zsuzsika.
1
Remete D. László
2008. november 14. 10:09
#18
Ismételten köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Rövid szünet után, jön egy ennél is optimistább végű befejezésű novella, és ha még tart a szerkesztők türelme, és Ti is kitartotok, akkor következik egy újabb regény. A regény már kész, de a novellát most írom, viszont rendkívül kevés az időm.
A viszontírásig is üdv mindenkinek.
1
sukram
2008. november 13. 16:57
#17
Kedves Remete!
Azért Öngyilkos nem leszek. :)
Elolvasva válaszodat azt hiszem igazad van.
Várom a többi történetedet.
Sok sikert és ihletet.
1
sihupapa
2008. november 13. 01:46
#16
Kedves"Remete" nem tudok mást mondani csak azt hogy
nekem te vagy az érzelmek müvésze. Köszönöm az összes
történeted!!!
1
Kika
2008. november 13. 01:15
#15
Köszönöm, hogy ezt is megosztottad velunk. Varjuk a kovetkezot :)
1
Remete D. László
2008. november 12. 09:22
#14
Kedves sukram és kedves T!
Meg mindenki, aki a szomorúságot nehezményezi.
Talán igazatok van, de gondoljatok csak bele!
Ezek a fiatalok, első szerelmük végén egy jót dugtak. Ez nem annyira szomorú.
Ja! Utána elváltak. Sok olyan embert ismertek, aki az első szerelmével él boldog házasságban? Annál több olyant, aki még csak nem is feküdt ágyba első párjával. Az ő esetük mennyivel pozitívabb?
Később, mint minden szerencsés ember, megházasodtak, gyereket, unokát neveltek, egzisztenciát alakítottak ki, és jó körülmények között, elégedett emberként élik idős korukat. Ez sem szomorú. Persze megöregedni nem vidám dolog, de azért meg sem öregedni, hanem előtte meghalni sokkal szomorúbb.
A személyes történetünk is véget fog egyszer érni, csak erről nem szeretünk beszélni, ám nem is kell. (Pedig ez is lehet vidám! Járjuk körül, így zárójelben! a. - Sok hagyaték marad utánunk, és az örökösök röhögnek a markukba, hogy végre feldobta a talpát a vén szaros! b. - Nem marad utánam semmi, sőt még a jelzáloggal terhelt ház értékesítése külön terhet fog jelenteni az örökösöknek, én viszont jól éltem életem végéig, ezért én röhögök egy jót a markomba, mielőtt kilehelném a lelkem.) Ha hosszan elkísérem a szereplőket az életben, akkor időnként meghal egyik másik, ilyen az élet. Azt pedig a fentiek szerint a jó sors részének kell tekinteni, ha megöregszünk.
Mégis! Ígérem, megpróbálok majd olyan elbeszélést írni, aminek a végén valamiféle hepiend alakul. Nehogy valami olyasmire sarkaljam az olvasókat, mint fél évszázada tette a Szomorú vasárnap!
Azoknak, meg akik könnyfakasztásról beszélnek, azt üzenem, csak krimit olvassanak továbbra is, vagy öt oldalnál rövidebb történetet!
Üdvözlök mindenkit. Remete.
1
Putyin
2008. november 12. 08:57
#13
Ez már szappanopera.
1
teso
2008. november 12. 07:33
#12
Gratulálok ezek ilyen igazi életszerű nyavajgások ,valami igazi , jó kis könyfakasztód nincs ? Jó lenne , pl mielőtt el jönne a beteljesülés a nagy Ő-vel mondjuk egy gránát 56-ban elvinné a tőkét , ez egy kicsit töri is lenne , meg minden , ami a csíkos könyvekben tetszett még gimis koromban.
Szívesen megismernélek magán emberként is , nagyon jó pasi lehetsz tele szenvedéllyel , balsorssal. Tetszel 1000-st adnék , ha lehetne.Javaslom a szerkesztőnek , töröljön minden más sztorit csak a Tied legyen fennt. Gratula még egyszer.
1
Lemon Orange
2008. november 11. 23:42
#11
Fáj.
Köszönöm.
1
worluk
2008. november 11. 22:42
#10
Kár, hogy :( a vége !!
Csatlakozom T-hez és sukram-hoz, egyszer már írhatnál egy vidámabb végű "torte-net"-et is.
Gratula, tizes.
A múlt hét elején vártam az esedékes részt, de sajna kimaradt.

Várom a következő opuszt !!!!
1
Hell Angel
2008. november 11. 22:14
#9
Köszönöm, megkönnyeztem a végét.Gratulálok, csillagos tizes. Remélem, hamarosan olvashatjuk az újabb történetet..Üdv: Angel
1
Olvasó
2008. november 11. 21:22
#8
Egyet kell értenem az előttem szólókkal.
Nagyon jó volt ez a történet is,csak ennek is keserédes lett a befejezése.
De természetesen ettől még nagyon szívesen olvasnák újabb történeteket tőled.(remélem nem is kell sokáig várni a következőre)
:)
1
T
2008. november 11. 18:37
#7
nem lehetne a 9. fejezetből egy B verzió?! Egy olyan ami méltó az egész történethez? Majd szavazunk melyik a jobb!
1