A+ A-

Nyári mese

Az gép megnyugtatóan duruzsolva falta az aszfaltot. Széles építése, és a nagy súly, az alacsony súlypont, lehetővé tette hogy a kanyarokat biztonságosan gyorsan hagyjuk magunk mögött. Lassan himbálózva, mintha hajóban lettünk volna. Elvégre hajó. Az országutak cirkálója. Mehettem volna gyorsabban is, és a kedvem is megvolt hozzá, de nem akartalak halálra rémiszteni. Óvatosan rád néztem. A mellettünk elsuhanó óceánt figyelted, a napszemüveged mögül. Addig tekergetted a rádiót, mígnem találtál egy rock and roll adót A Beach Boys énekelt. California Dreaming. A szél bele-bele kapott a kendődbe. A nagypöttyös vidám piros színével félelmetesen jól állt neked. Magadban dúdolgattál.
Az óceán mélykék színe csodálatos hátteret adott a kanyargós, tengerparti úthoz, és remekül ellenpontozta, a hegyoldalon buján zöldellő erdő színét. A távolban vihar készült. A mégsem bántam, hogy nem hajtottam fel, a kocsi tetejét. Élmény így autózni. Észrevetted, hogy figyellek, és rám mosolyogtál. Lassan begördültünk a kemping bejáratán, ahol hatalmas táblára egy boldogan strandoló családot festettek. Boldog Sziget írta a felirat harsányan, a kissé szirupos nevet. Lépésben haladtunk, a bungalónk felé. Az úton a strandról hazafelé tartók sétáltak. Családok, fiatalok. Mindenkinél strandtáska, úszógumik, és majdnem mindenki pecsenye piros, vagy bronzbarna. Az autót megbámulták. Persze lehet is rajta mit nézni. Mély bordó-króm színével, és a méreteivel impozáns látványt nyújt. Meggypiros bőr belső, a hatalmas fa kormánykerék, és a műszerfalon minden óra, minden mütyür csillogóra kisuvickolva. Álomautó. Na és ott ültél te. Álomnőm. Kiszálltunk, és kipakoltuk a csomagtartóból a kosarat, és a piknik maradékát. Letusoltam, gyors borotválkozás. A drapp színű ingemhez, választott nyakkendőt megkötöttem, a zakót még nem vettem föl, csak a kezemben vittem. Túl meleg volt még. Kinn a bungaló előtt vártalak.
Hát nem kis idő telt el, mire nyílott az ajtó, de a látvány megérte a várakozást. Láttad az arcomon, hogy meglepődtem, és ez tetszett neked.. Kissét színpadias mozdulattal körbefordultál mosolyogva. Csinos vagy nagyon -böktem ki végre. Csak ennyi? -kérdezted, és csalódottságot színleltél. Nem találok szavakat, csak azért. -mosolyogtam rád, és beléd karoltam. Elindultunk, a sétányon, a vidámpark felé. A bejáratnál a bohócruhába bújtatott jegyszedő le sem tudta venni rólad a szemét. Nem állta meg, hogy egy mély meghajlással ne fejezze ki az elragadtatását. Te egy kecses pukedlivel válaszoltál neki, vagányan. Nevettünk, és én büszke voltam rád. Benn a sétány folytatódott, és egy mesevilágba csöppentünk. Mindenfelé ajándékbolt, árusok, színházak, szemfényvesztők, és körhinták. Jelmezbe bújt kikiáltók hirdették a cirkusz ma esti "megismételhetetlen" műsorát, és egy törpe, vállán papagájjal, megerősítésképpen bólogatott hozzá.
A sétányokat, ösvényeket, színes lampionokkal díszítették, ami ha leszáll a nap biztosan jól mutat majd.
A teraszokon a kávézókban alig volt szabad hely, színes ruhákba öltözött turisták söröztek, iszogattak nevetgéltek. Csak úgy hömpölygött a tömeg. Az egész vidámparkot, egy hatalmas óriáskerék impozáns látványa uralta. Sodortattuk, magunk a tömeggel, majd egy céllövöldénél álltunk meg. Kipróbáljuk? -kérdezted, és a lövöldés, már fel is figyelt ránk.
Kockás inges alacsony ember, kicsit sunyi tekintettel. Alaposan szemügyre vett minket, és már el is kezdett kántálni, a cigarettától rekedt hangján. Öt lövésből, ha három talál, máris ajándék! Próbálják ki az ügyességüket. Lőjön a szép hölgynek, emlékbe egy plüssfigurát. -fordult hozzám.
Elöl mindössze két foga volt.
- Kérünk öt lövést. -feleltem.
Hozta a puskát, és a kezembe nyomta.
- Te kezdesz.- adtam át neked.
- Látod? Ennek a kis vájatnak egy vonalban kell lenni a cső végén lévő pöcökkel, és a szemeddel. Ha sikerül, és még a célpontként szolgáló ütött kopott kis bádogfigurát is látod egyúttal, nyert ügyünk van. Akkor már csak lőni kell. - magyaráztam. A hátad mögé álltam, és megpróbáltam segíteni neked. Beszívtam az illatod, és alig alig-alig álltam meg, hogy meg ne pusziljam a nyakad. Koncentráltál, igyekeztél, még a levegőt is visszatartottad. Hátulról közben félig átöleltelek, és arra gondoltam, hogy mi lenne, ha most megállna az idő. Minden így maradna örökkön örökké. De a pillanat elmúlt, mert minden varázslatos pillanatnak vége szakad egyszer. Meghúztad az elsütő billentyűt, és a golyó, jó tíz centivel jobbra kerülte el a célt. Szép próbálkozás volt. A kócos fogú, már vette is ki a kezedből, a puskát, és újratöltött.
- Bravó bravó!- rikkantotta. - Menni fog ez.
Következő lövés az enyém. Kicsit balra céloztam, lőttem, de még most sem talált. Persze hogy el volt állítva a puska. Erősen jobbra hordott.
- Balra le célozz!- súgtam egyenesen a füledbe, mert a harsány zenétől alig lehetett hallani valamit. Te bátran, már-már rutinosan emelted el a fegyvert, és hopp... A bádogbohóc, nagy csattanással lefordult.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.76 pont (37 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 Paja 2013. 12. 17. kedd 16:17
Kicsit hosszú, de jó!
#6 Sierra 2013. 12. 17. kedd 09:59
Jó írás. Itt-ott picit egyhangú, de összességében jó. Az meg különösen tetszik, hogy nincs benne "extra". "Csak" egy jól sikerült éjszaka smile
#5 Rinaldo 2013. 12. 17. kedd 08:00
Jó.
#4 feherfabia 2013. 12. 17. kedd 06:24
nagyon jó!
#3 papi 2013. 12. 17. kedd 05:19
Tetszik.
#2 joozsi 2013. 12. 17. kedd 02:47
Szép írás.
#1 Törté-Net 2013. 12. 17. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?