Páternoszter 3. fejezet - Játszadozások - 12-13. rész

A témához tartozó történet:
Remete D. László
88 521 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

banurr
2008. május 21. 14:43
#4
Végre egy olyan történet, aminek van eleje, vége, és nem csak a szex körül forog, megvan annak is amegfelelő körítése.
Részemről is ten points
1
Remete
2008. május 21. 10:25
#3
Kedves d! és Mások!

Először is köszönöm az elismerő szavakat!

Másodjára pedig…
Igazatok van abban, hogy a kategorizálás, nem teljesen fedi a valóságot, de hát…

Ez egy hosszú, regényes történet. Kanyarog.

Be kell látni, hogy a történetet az írója nem kitalálja, csak lejegyzi. Mint a valóságban, úgy itt sem jó, ha állandóan belepiszkálok a szereplők sorsába. Nekünk sem kellemes, ha a deus ex machina, - az isteni akarat – állandóan beleszól a dolgainkba, ezért ezt én sem teszem meg a szereplőimmel. Nem is feladatom. Az író megalkotja a történet indításakor a szereplők jellemét, hátterét, viselkedésének fő motívumait, aztán ŐK élni kezdenek. Egyebet nem tehetek, mint, hogy lejegyzem a történetüket. Ha mást tennék, azzal elrugaszkodnék az életszerűségtől, ezt pedig nem akarom. Akkor sem, ha sokan adnak az átlagot lerontó egy pontot azért, mert a tizenöt éves fiúk és lányok, nem kezdenek dugni már az első órában. Ezek ilyen fiúk, és ilyen lányok. Nem az én kapott pontjaim érdekli őket, hanem a saját szájuk íze szerinti élet.
A cselekmény indításakor valóban családi kategóriába esett a mese, de közben telt az idő, s fejlődtek a szereplők. Nem lehet, ennek megfelelően minduntalan átkategorizálgatni a történetet, mert akkor két, vagy három helyen kellene keresgélni a folytatásokat. (Még sok kanyar vár ránk a befejezésig)
Bevallom, hogy magam is hibás vagyok abban, hogy kissé bugyután kezdtem tördelni, és számozni a fejezeteket, ezzel még a szerkesztők dolgát is megnehezítettem, de menet közben ezen sajnos már nem tudok változtatni, bármennyire is szeretném. Emiatt nem könnyű megfelelő sorrendbe rakni a folytatásokat, de érdemes, ezek nem különálló epizódok, mint egy szappanoperában, hanem szorosan egymáshoz tartozó, és időrendileg is egymást követő fejezetek.

Remélem, ezekkel a gondokkal együtt is, kellemes olvasmányt adok azoknak, akik ki tudnak egyezni ezzel a fajta hosszabb, és regényesebb történettel, - regénnyel.

Köszönöm a figyelmeteket, és további jó olvasást kívánok mindenkinek, akinek tetszik a leírás, amely a szereplők életpályájának alakulását tartalmazza!

Remete.
1
d.
2008. május 21. 08:21
#2
Hmmm. Ez egyre jobb és jobb. Már nagyon várom a folytatást. Csak szerintem ez már nem családi kategória. De akkor is messze felülmúl mindent amit eddig olvastam.:)) Csak így tovább
1
T
Törté-Net
2008. május 21. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1