A+ A-

Vakáció

A szüleim úgy döntöttek, hogy szeretnének nélkülem eltölteni egy nyarat, ezért rábíztak Misi bácsira, apám egyik munkatársára, hogy vigyázzon rám. Mivel azt reméltem, hogy 3 hétig egyedül leszek otthon, és azt tehetek, amit akarok, nem fogadtam túl jól a dolgot. Hiába ígérgetem, hogy úgy fogok viselkedni, mint egy kisangyalka, - sőt még el is mosogatok néha, anyám érezhette, hogy nem vagyok egészen őszinte. Igazából a nagyikéhoz kellett volna költöznöm, de ők szereztek maguknak beutalót egy gyógyfürdőbe és oda meg nem akartak magukkal vinni, mert tudták, hogy nem sok keresnivalóm van egy pár száz nyugdijas között. Még reménykedtem, amikor az utolsó pillanatban beugrott Misi bácsi és felajánlotta apának, hogy költözzem hozzá. A szüleim nem beleegyeztek, én meg vállamon a hátizsákommal felszálltam a buszra és egy forró 45 perces utazás után megérkezem Misi bácsihoz, aki egy kis házba lakott a város szélén. Alig nyomtam meg a csengőt, nyílt is az ajtó.
- Gyere be! - kiáltotta - egy pillanat és jövök én is.
A ház csak kívülről tűnt kicsinek, az előszobája például nagyobb volt, mint a mi nappalink, szinte üresnek tűnt, mert csak széles bőrkanapé és egy nagyképernyős tv láttam. Letettem a hátizsákomat.
- Szia - mondta, örülök, hogy újra látlak. Megfordultam. Misi bácsi magas barna hajú férfi volt, vagy öt évvel idősebb apámnál, de látszott, hogy vigyáz magára. Fehér rövidnadrágot viselt, ami jól kiemelte napégette bőrét. Nem volt túl izmos, inkább kecsesnek tűnt a teste. Egész közel jött hozzám és megfogta a vállamat.
- Megnőttél, mióta utoljára láttalak, hány éves is vagy most?
- 16 - válaszoltam.
- A szüleid?
- Reggel indult a gépük, kikísértem őket a repülőtere, és onnan jöttem ide. Majd csak estefelé érkeznek meg.
- Értem - mosolyodott el, - akkor gyere, megmutatom a szobádat.
Volt valami furcsa a viselkedésében, anyám mesterkéltnek tartotta, és aggódott, hogy egy szinte idegen fog rám vigyázni 3 hétig, de apám megnyugtatta, hogy Misi nagyon rendes és megbízható ember, aki ha kell a teljes részleg munkáját is képes elvégezni. Most, ahogy maga előtt terelt a szobám felé furcsa izgatottságot éreztem.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.66 pont (47 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 zsuzsika 2016. 02. 15. hétfő 10:13
egy ember! Mindent nagyon jól összefoglaltál.
#3 A57L 2014. 11. 18. kedd 07:06
Ez tetszik.
#2 egy ember 2008. 11. 6. csütörtök 05:39
Ez nem az én stílusom, de így is gyenge. A történet eleje zavaros, később pedig sok a helyesírási hiba. Lehangoló...
#1 Törté-Net 2008. 11. 6. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?