A+ A-

Sárkányok ideje 1-2. rész

BB-nek, emlékül.
I. Zafira - Férfi szemszög
Hideg, kora decemberi nap volt. A klubban végre-valahára lezajlott a szokásos év végi maratoni szerepjáték verseny. Az egész napos játék után – úgy hiszem – valamennyi résztvevő feltöltődve, élményekkel gazdagon és felszabadultan távozott.
Azok számára, akik nem ismerik esetleg a szerepjátékos szubkultúrát... nos, ennek semmi köze nincs nővérkejelmezekhez, vagy bizarr fekete latex dolgokhoz korbáccsal. Inkább amolyan társasjáték, fura alakú kockákkal, ámde tábla nélkül, ahol a játékosok képzeletbeli karakterek szerepébe helyezkedve ismerkednek meg a szóban eléjük festett világgal és a megtestesített szereplők adottságaik szerint cselekszenek, élnek, boldogulnak, míg meg nem halnak. Olyasmi, mint a Gyűrűk Ura vagy a Star Wars, csak film nélkül, vagy a még ifjabb generációknak: Assassins Creed meg GTA konzol, vagy számítógép nélkül. Azt hiszem ebből világos, hogy ez miért szubkultúra, avagy rétegműfaj. Bizonyos szintig kicsit dilisnek, ha úgy tetszik, geeknek kell lenni ahhoz, hogy az ember még fiatal felnőttként is ilyesmire pazarolja a drága szabadidejét. Vannak, akik annyira profin űzik ezt, hogy még jelmezeket is készítenek és tényleg el is játsszák ezeket a kitalált történeteket, csatákat és miegymást, a frászt hozva a város környéki erdőben kóborló kirándulókra. Olyasmi ez, mint beülni a legújabb Csillagok Háborújára rohamosztagos-jelmezben. És ha már itt tartunk... Én a hetedik részt egy csuklyás Jedi-köpenyben vészeltem át. Szóval van átjárás a geekség különböző szintjei között, de azt bátran leszögezhetjük, hogy aki ilyen rendezvényekre jár, meg a rendezvénynek otthont adó klubba, sőt mi több, szervező, az csak valamiféle csudabogár lehet.
Nos, én is ilyesféle volnék. Bár magamat inkább amolyan „érzékeny művészléleknek” nevezném legszívesebben. Megtévesztő meghatározás ez persze, amit sokan tévedésből össze is kevernek más, egyéb dolgokkal – nyilván a viselkedésemből és alkatomból adódó sajátos jegyek miatt is. Ne kerteljünk! Meglehetősen gyakran gondolnak melegnek, pedig ez alapvetően távol áll tőlem. Nem érzem úgy, mintha baj lenne ezzel, sőt. Ami azt illeti, számos ismerősöm az, és ez jól is van így. Úgy gondolom helyes, ha az érzelmeik szerint cselekszenek, és végtére is a magánéletükről van szó, amihez aztán igazán nincs közöm. Az viszont igaz, mondhatni tagadhatatlan tény, hogy a szépség különféle formái, megjelenése, ezen belül egy esztétikus emberi test számomra nemtől függetlenül tetsző dolog – de talán ez még nem komoly jellemhiba. Esetemben inkább a finomkodó fogalmazás és a sportosan vékony, de semmiképpen sem nagy izomtömeget hordozó, sőt némelyek szerint feminin megjelenésem lehet a megtévesztő sokaknak. Ez nagyon érdekes jelenség különben, mivel férfiemberként épp ezekkel a tulajdonságokkal igazán sok lányhoz kerültem közel, s azt kell, hogy mondjam, minden fél legnagyobb megelégedésére.
Amennyire visszaemlékszem, kamaszkorom óta szinte mindig volt valaki lány mellettem. Ha nem is éppen barátnő, de legalább is egy bizalmas lánybarát, és a sok beszélgetés, lelkizés mellett nem ritkán ebbe több is belefért. Ehhez képest furának tűnhet, hogy egy hosszabb kapcsolatot leszámítva (amire nem szívesen gondolok vissza, mert nem volt szép a vége és sokáig fájt), pár hónapnál tovább ritkán maradtak meg mellettem a nők partnerként. A legtöbben a szerepjátékozást tartották túl furcsa dolognak (vagy épp időpazarlásnak, lásd fent), mert ez bizony általános iskola óta állandó hobbim volt és az erre szánt időből nem sokat engedtem. Ugyanakkor volt, akit – szerénytelenség nélkül mondhatom – a meglehetősen széleskörű irodalmi és zenei érdeklődésem ijesztett meg. Az egyetem után egy multi cégnél helyezkedtem el elemzőként, és az átlaghoz képest jobb jövedelem, magasabb társadalmi presztízs, meg hasonlók újólag vonzó hatással voltak többekre, ám engem ekkor már egyre kevésbé vonzottak a felszínes dolgok. Kezdtem igazából valaki olyanra vágyni, akivel nem csupán jól el tudunk beszélgetni és kellemes órákat szerzünk egymásnak, de akivel talán hosszabb távon is el tudjuk képzelni magunkat egymás mellett. Ilyen lehetőségből pedig egyre kevesebb adódott.
Az egy kivétel Zafira volt, azon kevés lányok egyike, akiket a szerepjátékos klubban ismertem meg. Én már az egyetem padjait koptattam, amikor ő végzős gimnazistaként először beesett az egyik nyílt napunkra, szabálykönyvvel, kockákkal és egyéb kellékekkel felszerelve. Hamar szerves része lett a kis csapatnak, üde színfolt volt a sok srác között (hisz nem sok lány tölti ilyesmivel a szabadidejét), és kiderült, hogy talpraesettsége, szervezőkészsége egyre nélkülözhetetlenebb, ha a klub nagyobb rendezvényeinek igazgatásáról volt szó. Hasonlóan ötletes volt játékosként is, de én azt élveztem mindig a legjobban, ha a mesélő szerepét öltötte magára. Ilyenkor egészen átlényegült.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.3 pont (30 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 zsuzsika
2019. 02. 6. szerda 16:59
Felénél abbahagytam Válaszolok rá!
#9 cscsu50
2018. 08. 9. csütörtök 07:06
végig olvasni sem sikerült Válaszolok rá!
#8 Phoebe
2018. 08. 8. szerda 01:22
Hát, ide is felkerült? Régen is tetszett, most is tetszik. A sok unalmas tucatsztori között valami különleges és élvezetes. Válaszolok rá!
#7 Andreas6
2018. 08. 7. kedd 14:36
Nekem már a bevezető elvette a kedvemet. Nem olvastam el, így nem is pontozok. Válaszolok rá!
#6 HamariBerkenye
2018. 08. 7. kedd 07:35
Nem feltétlen a megszokott szexsztori ... Viszont jól írták meg és egy hosszabb sorozat első része. Remélem, a folytatás jobb lesz. Megelőlegezek egy hét pontot, és bíztatom az írót a folytatásra. Válaszolok rá!
#5 gyuri0926
2018. 08. 7. kedd 07:33
Ilyenkor sajnálom , hogy minuszt nem lehet adni . Válaszolok rá!
#4 feherfabia
2018. 08. 7. kedd 06:18
Nem igazán indította be a fantáziám!1P Válaszolok rá!
#3 A57L
2018. 08. 7. kedd 04:06
Én egyet adok rá. Válaszolok rá!
#2 joozsi
2018. 08. 7. kedd 02:15
Nulla pont. Válaszolok rá!
#1 Törté-Net
2018. 08. 7. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről? Válaszolok rá!