A+ A-

A zuhanás

I.
Lassan nyitogatta a szemét, fejébe éles fájdalom hasított. Félhomály, és egy ismeretlen madár vijjogó hangja fogadta. Érezte, hogy be van szorulva, és üvegcserepek borítják elöl kék kezeslábasát. Utolsó emléke még a zuhanás előttről, hogy a pilóta belereccsen a mikrofonba valami érthetetlent, és a légi kísérő hölgy arca megrándul. Aztán előrerepült a székek között, és a szerszámos ládája fejbe vágta. A roncs még füstölgött, ő pedig vérzett. Oldalt, a hasa körül mély vágás húzódott, s az egyik keze és válla be volt szorulva a roncsok közé. Megpróbált fészkelődni, de nem nagyon ment. Szédült, és minden egyes rántásnál majd megőrült a fájdalomtól. Apránként kiszabadította magát mégis, nem kis tornamutatványok árán. Az utasok egy része még a roncsok között hevert, senki sem maradt életben. A gép által leborotvált erdőrész a nagy vadon közepén aprócska csík volt csupán madártávlatból. Alig észrevehető. Innen nincs menekvés, gondolta, mikor a környező sűrű fák vonalát kémlelte.
Járni tudott, még ha nehezen is. Talált egy hátizsákot, egy vékony kabátból tépett a derekára ideiglenes kötést, két vizes palackot és pár előre csomagolt szendvicset is elrakott az alumínium étkezőkocsi maradványaiból. Az egyik holttest zsebéből öngyújtó, egy másikról pedig egy éppen jó méretű bakancs került hozzá, a cipője valahogy lerepült róla földet éréskor. Utóbbi megfogalmazáson jót derült magában, s hitetlenkedve csóválta a fejét hozzá. 180-an utaztak a gépen, s neki szerencséje volt. Eltámolygott az erdő széléig, és ott kimerülten lerogyott. Észre sem vette, mikor aludt el.
Felriadt, ismét fájdalomra. Erős, vékony kezek szaggatták ruháját, s valamilyen port szórtak a sebbe, de már nem vérzett. A nő volt az, utolsó emlékképe a gépről. Valahol kis elsősegélyes dobozt találhatott, és abból minden gézt rátekert. De legalább még valaki életben van! Hagyta, szó nélkül hagyta, hogy segítsen neki. Ugyanis elakadt a szava a nő szépségét látva, hiába a félig kormos arc, a szemébe hulló hajtincs, elkerekedett a szájjal bámulta. Ne mozogjon! – szólt rá máris, de elmosolyodott, és ettől a férfi teljesen elolvadt, fájdalmát sem érezte már. Maga gyönyörű! – csak ennyit tudott kinyögni, fogva tartotta a szakadt egyenruhából kibuggyanó mellek látványa tekintetét. Látom, kezd rendbe jönni! – jött az újabb mosoly, s abban minden benne volt. Mégiscsak szép az élet, jutott eszébe.
Az első éjjelt együtt töltötték, egy félig kinyílt gumicsónak maradványaival takarózva, fázósan ébredve. Elindultak az erdőbe, miután megbeszélték, hogy itt, ezen a részen esélytelen, hogy rájuk találjanak a kutatómentők. A zuhanás előtt kissé eltértek a repülési útvonalról, ezt még a pilótától tudta a nő. Hogy miért, az már nem volt lényeges. Céljuk a messzi távolban ködfoltokba burkolózott fennsík volt, ott talán találnak valamit vagy valakit. Ez volt a terv. Elindultak, de csak lassan jutottak előre, pedig nem volt sok teher rajtuk, alig találtak használható dolgokat a roncsok között. A nő szerzett egy kést, nagy pengéjűt, ő pedig még több vizet pakolt be a zsákba. Délelőtt eleredt az eső, sűrű szőnyegként mindet eláztatva, kioltva a mögöttük távolba vesző füstcsíkokat, eltüntetve minden nyomot, a földet pedig sártengerré változtatva. Késő délután már nem bírtak tovább menni, a fáradtság leverte őket, egy sziklás részen félig fedett hasadékban húzódtak, mohás, gizgazos részre, de legalább szárazon voltak.
II.
Még ziháltak mindketten, amikor egymásra néztek, s a férfi kérdő tekintetére bólogatás volt a válasz. Muszáj megszárítani a csuromvizes ruhákat! Elkezdték ledobni a szakadt göncöket, a férfin lévő kabát, ing, indigókék kezeslábas és a bakancs sorban kikerült az egyik faágra, ami benyújtózkodott a hasadék előtti fákról. Kötése átvérzett, rövidnadrágban kuporgott a sarokban. A nő még a gépnél egy bőröndben talált magának hawai mintás ingeket a szétszakadt egyenruha felsője helyett, s most azokat ledobta maga alá a sziklára. Az egyen-szoknya, és a gumitalpú cipő is melléjük került, vékony bugyiban és melltartóban kissé remegve állt a hasadék közepén. Az ágakból és levelekből hamar tüzet gyújtottak, és egymáshoz közelebb húzódva, melegedtek.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.21 pont (39 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 zsuzsika 2018. 03. 18. vasárnap 15:17
Hát nem hiszem,hogy az élmémek közben dugni szeretnék.
#11 Pavlov 2017. 11. 6. hétfő 00:35
Romantikus, az igaz. De azt hittem, több lesz belőle.
#10 cscsu50 2017. 09. 21. csütörtök 06:23
ügyes kezdés
#9 t2006 2017. 09. 20. szerda 17:50
Kicsit elkapkodtad.
#8 csuba 2017. 09. 20. szerda 17:03
Kérjük a folytatást
#7 listike 2017. 09. 20. szerda 07:44
Nagyon jó kezdés, jöhet a folytatás.
#6 veteran 2017. 09. 20. szerda 07:24
Nagyon jó kezdés
#5 feherfabia 2017. 09. 20. szerda 06:15
Folytasd!!
#4 Andreas6 2017. 09. 20. szerda 06:07
Kezdetnek jó, jöhet a folytatás!
#3 A57L 2017. 09. 20. szerda 03:45
Nem rossz,de még kevés.
#2 vakon54 2017. 09. 20. szerda 03:16
Gombob, legyélszives és folytazsd!
#1 Törté-Net 2017. 09. 20. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?