A+ A-

Csak érezni akarlak

Csak úgy, mint 4 hónapja, ma is táncoltunk. És ittunk. Nem keveset. Nem is emlékszem már, azon az őszi napon hogyan keveredtünk egymás mellé, csak arra eszméltem, hogy szinte végig velem táncolt és sosem hagyta, hogy kiürüljön a kezemben a pohár. Aztán egy óvatlan pillanatban, valamivel éjfél után kimentünk a teraszra – nem tudom, melyikünk húzta el a másikat a ház végébe, de az biztos, hogy nekidöntött a falnak és máris a nyakamat csókolta, a derekamat simogatta. Nagyon be voltunk csípve. Amennyire emlékszem az ezt követő másnaposságra, azt mondhatnám, egyenesen be voltam rúgva, de azért bőven tisztában voltam vele, mi történik. Talán épp ezért volt annyi jelenlétem, hogy azt motyogjam, „ez bonyolult” és további magyarázat nélkül kibontakozzak az öleléséből. Másnap úgy viselkedtünk mindketten, mintha előző éjjel az udvarias csevegésnél egyetlen fokkal sem történt volna több köztünk. Azóta is minden alkalommal, ha véletlenül összefutottunk, kedvesen rám mosolygott, de soha, egyetlen szóval sem említette ezt a kis botlást. Én pedig nem tudtam kiverni a fejemből. Ennyire részeg volt, hogy elfelejtette? Vagy csak – nagyon okosan – jobbnak gondolta, ha úgy teszünk, mintha semmi nem történt volna? Ettől függetlenül nem telt el úgy megbeszélés, hogy miközben az aláírásra váró szerződéseket raktam le elé, ne azon törtem volna a fejem, hogy vajon ő is arra az éjszakára gondol-e, amire én. És most itt voltunk, ismét kissé félrehúzódva, a zene és a többiek zajongása jótékony falat vont körénk. András várakozással teli szemekkel nézett rám és a szája sarkában ott játszott az a huncut mosoly.
- Mit álmodtál?
- Nem biztos, hogy el kellene mondanom – tényleg haboztam.
- Nos, ha már elkezdted…
- Ehhez még innom kell – morogtam halkan és szememmel a poharat kerestem, de András már a kezembe is adta.
- Valami olyasmi volt, mint múltkor… ha még egyáltalán emlékszel – a hangsúlyom kérdő volt inkább mint kijelentő.
- Szerinted elfelejtettem?
- Hát nagyon úgy tűnik… - motyogtam.
- Egyetlen másodpercét sem felejtettem el. Nem tudok rólad megfeledkezni. Minden egyes nap eszembe jut. Ha csak írsz, ha te veszed fel Krisz telefonját és váratlanul meghallom a hangod, vagy ha látlak, alig bírok magammal.
Nyeltem egy nagyot és kezdtem úgy érezni, mintha senki nem lenne körülöttünk. Lángolni kezdett az arcom. Próbáltam úgy tenni, mintha semmi különöset nem mondott volna, hiszen a többiek nyilván azt hiszik, ártatlan dolgokról beszélgetünk. Kiszáradt a szám.
- Én azt hittem… hogy talán nem is emlékszel, vagy megbántad, vagy el akarod felejteni.
- Egyáltalán nem erről van szó.
Hanem arról, hogy ezt nem szabad – szinte hallottam a mondatot, mintha csak kimondta volna. Elkomorultunk.
- Mit álmodtál? – terelte vissza a szót az eredeti témára egy kis mosollyal.
- Veled álmodtam. Kettőnkről. – Az előbbi vallomásától felbátorodtam. – Nem volt körülöttünk senki. Igazából csak néhány másodperc volt az egész, de nem megy ki a fejemből.
- Te sem az enyémből – vetette közbe.
- A… a falhoz szorítottál. – becsuktam a szemem, biztos, ami biztos. Nehogy rá kelljen néznem. – És azt suttogtad a fülembe, hogy azt akarod, hogy a szeretőd legyek. – Hát kimondtam. A szó ott lebegett körülöttünk. Ahogy elhagyta az ajkaimat, mintha felforrósodott volna a levegő. Láttam, ahogy ő is megrándul és egy pillanatra meglepett sóhaj szakad fel belőle. Én már szinte ennyitől megkívántam.
András krákogott.
- Ezt akarnám – szinte suttogott. Olyan halkan beszélt, hogy jóformán csak a szájáról olvastam le a szavakat. – Ezt akarom – pontosított.
Lángolt mindenem. A vér dübörgött az ereimben, és majd kiszakította a dobhártyámat.
- Én is… - tátogtam.
- Egyszerűen megveszek érted. Azóta az este óta nem tudom elfelejteni, milyen a bőröd érintése, milyen a csókod. És többet akarok, többször, mindent, téged. Akarlak téged. – Mindezt olyan egyértelműen és köntörfalazás nélkül mondta, hogy a meglepetéstől mukkanni sem tudtam. Úgy beszélt, mintha csak azt kérné, holnap el ne felejtsem bevinni a Viacom papírjait átnézésre.
Egy percig némán néztük egymást. Az ital felmelegedett a kezemben.
- Gyere utánam az irodámba. Néhány perc múlva. Bizonyára elment az eszem, de kérlek, gyere utánam – tette hozzá látható sóvárgással.
Szédülve bólintottam mire ő felállt és vissza sem pillantva a vezetői tárgyalóba ment.
Mit tegyek? Mit művelek? Ezt nem tehetem! Ki fognak rúgni! De ki mondja meg nekem, hogy mit tehetek és mit nem? Ha mindketten benne vagyunk, ki vonhat felelősségre minket? Eltökéltem magam és felálltam. Letettem a poharat és megigazítottam a felsőmet.
- Bemegyek – mondtam félig hangosan és elindultam a folyosó felé. Úgy láttam, senkit nem zavart a távozásom. Azt hihették, hogy csak mosdóba megyek. De addig nem jutottam el. Félénken egyet koppintottam András ajtaján, mire az azonnal feltárult.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.43 pont (28 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 deajk2008 2016. 11. 25. péntek 09:13
nekem tetszett... folytasd 8p
#6 papi 2016. 07. 6. szerda 17:16
Nem rossz.
#5 vakon53 2016. 06. 24. péntek 10:24
Várjuk feleségemmel a folytatást.
#4 veteran 2016. 06. 24. péntek 09:02
Tetszett, várom a folytatást.
#3 feherfabia 2016. 06. 24. péntek 05:55
Tetszett!
#2 A57L 2016. 06. 24. péntek 05:43
Nem tetszett,de lesz még jobb is.
#1 Törté-Net 2016. 06. 24. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?