A+ A-

Kortalan szerelem

Ez is pont olyan nap volt Marianna életében mint a többi. Reggel hét órakor ébresztő az árvaházban, reggeli, szabad foglalkozás. A lány kedvenc időtöltése nem volt más, mint álmodozás a meleg családi légkörről, édesanyjáról, aki születésekor meghalt. Nagyon hiányzott ez a közelség Annának, még legjobb barátnője Dóra sem tölthette be a hatalmas űrt szívében. Ők ketten mindig együtt töltötték a perceket, s néha a legkisebbeket is bevonták huncut lépéseikbe. Pont, mint a mai nap. Az árvaházzal szemben volt a kórház, s a lányok már hetekkel ez előtt kinézték a legelegánsabb autók egyikét csínytevésük beteljesítésére. Egyel viszont nem számoltak. Eme autó jelenti Marianna sorsát.
Tóth Márk, a frissen diplomázott orvos egy hosszú nap után készült hazafelé. Indulás előtt még egy utolsó pillantást vetet a tükörbe, hogy nyakkendője és finom anyagú öltönye is tökéletesen álljon. Nem hiába, randevúra készült egy újabb áldozattal. Márk nem az az ember volt, aki a szexet kereste egy kapcsolatban, olyan lányt keresett, aki a szerelmet adthatja meg neki. Persze az is igaz, sok nő megfordult utána. Nem is véletlen, hisz gesztenyebarna szeme, sportos alkata és mindezek mellett az elegáns megjelenés egy igazán kívánatos férfit adott ki. Miután megbizonyosodott róla, hogy ennél tökéletesebb már nem lehet, alindult autója felé, ám egy valamire nem számított. A randevúból már nem lesz semmi, s mindez a szemben álló árvaház szemtelen csitrijeinek köszönhetően.
A lányok épp Márk autóját nézték ki, és csak úgy repültek a tojások és rohadt paradicsomok. Márk pont abban a pillanatban lépett ki a kórház ajtaján.
- Hé, ti ott! Mi a fenét csináltok? - ordította - Azonnal álljatok meg!
Ám a lányok ügyet sem vetve rá, menekülni kezdtek a férfi elől, ám Marianna elakadt s mire észbekapott, már a férfi tartotta erősen foglyaként. Marianna szeme megtelt könnyekkel, arcáról ordított a félelem, próbált menekülni, de nem ment. Abban a pillanatban történt az, amire talán egyikük sem számított. A férfi gyönyörű barna szemei a lányt, Marianna göndör fürtjei, kék szeme és csilingelő hangja Márkot babonázta meg. Végül az orvos törte meg a csendet.
- Mit képzeltek magatokról, kis csitrik?! Ha azt hiszitek ezt mindet szó nélkül hagyom, tévedtek. És te, göndörhajú angyalka, még látjuk egymást.
Azzal elengedte a lányt, aki olyan szélsebesen menekült, ahogy még soha senki. Márknak ettől a látványtól nevetnie kellett, s már nem is bánta, hogy a találkozójának annyi. Egyre inkább a lány járt az eszében, annak ellenére, hoyg tudta, még kiskorú. Mikor hazaért, egyenest a szobájába vezette az útja. Nem hagyta nyugodni a látvány, gondolatai, a lány csengő hangja és szikrázó szemei. Tudta már, mit kell tennie.
Máanap reggel Mariannát nagyon nagy meglepetés várta. Álmában nem gondolta, hogy a családot amire vágyik tizenhat éves korában kapja meg. Hát még mikor megpillantotta az embert, aki a gyámja lett, elállt a lélegzete. A főnevelőnő irodájában egy magas, inget és fenekének alakját kiválóan kiemelő nadrágot viselő férfi állt, s mikor megfordult, Anna majdnem elájult. Márk állt előtte teljes valójában, szeméből huncut szikrák záporoztak a lány felé, akinek szívét hirtelen a harag és a kétségbeesés vezérelte. Ellenkezett, de hiába. Márk erősebbnek bizonyult. Eldöntötte, ez az ő Pigmalion - története, valamint jó ürügy, hogy a lány közelében legyen.
Az autóban ülve aztán beszélgetést kezdeményezett. Rájött, hogy semmit sem tud a lányról, így barátságos hangon kezdett bele:
- Figyelj kislány! Azt hiszem a múltkor rosszul indítottunk, de hidd el, nem kell tőlem félni. Tóth Márk vagyok, huszonhat éves, orvos és szintén árva. Nem bántani szeretnélek, csak segíteni. Most te jössz! - mosolygott a lányra és titkon arra vágyott, hogy ajkait a sajátján érezze, bár tudta, nem lehet.
- Sajnálom. - kezdett bele Anna - Lantos Marianna vagyok, de mindenki csak Annának hív. Tizenhat éves és mást nem tudok felmutatni.
Tizenhat éves. Tizenhat éves. Ez a pár szó csengett Márk fülében újra és újra. Akarata ellenére csak az járt az agyában, hogy csak tíz év korkülönbség, miért is kéne, hogy akadály legyen. De nem! Nem szabad! Ez a lány bízni fog benne, segítenie kell, nem szabad kikezdenie vele.
Teltek, múltak a napok, s Márk szabadidejét a lány tanítása töltötte ki. Illemtan órák követték egymást, s mikor egy gyenge pillanatában jobban végigmérte a lányt rájött, hogy annak karcsú termetéhez nagyon jól állna a magassarkú cipő. Mikor a lány elé tett egy párt, az először megijedt, de tudta a férfi mellett nem történhet baja. Azon a magas cipők nem foghatnak ki rajta, sőtt. Csak az járt a fejében, hogy a férfi kedvében járjon. Nem tudta elmondani senkinek, de napról napra ő is nagyobb vonzalmat érzett a férfi iránt. Barna szemeinek csillogását nem tudta kiverni gondolataiból. Mindent azért tett, hogy Márk örömét lelje benne.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.4 pont (48 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 nwcastl 2016. 04. 15. péntek 12:31
Jó történet. Egyetlen apró kritikát tudok csak megfogalmazni: a helyesírás. Legközelebb valaki olvassa át, vagy használj valami ellenőrző szoftvert (akár a word beépített motorját), mert sok elírás vagy helytelen szóhasználat van benne.
Ettől eltekintve nagyon szép, kerek a történet, határozottan sokkal színvonalasabb, mint azok, amik manapság sokszor felkerülnek ide.
Hajrá, csak így tovább!!! smile
#7 papi 2016. 04. 6. szerda 10:33
Egész jó.
#6 cscsu50 2016. 04. 5. kedd 08:14
Aranyos történet.
#5 listike 2016. 04. 5. kedd 07:52
Megható, szép történet.
#4 veteran 2016. 04. 5. kedd 07:52
Szép történet.
#3 feherfabia 2016. 04. 5. kedd 06:36
Aranyos!
#2 A57L 2016. 04. 5. kedd 04:38
Aranyos történet.
#1 Törté-Net 2016. 04. 5. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?