A+ A-

Záróra

Riasztó beélesítve. Fordul a kulcs. Hideg van. A tél szorosan kényszeríti rád a kabátot. Fáradt vagy. Csak pontosan érkező buszokra és az otthoni első korty teára gondolsz. És rájuk. Mindkettőjükre. Egyszerre és külön-külön. Dühös biliárdgolyókként lökdösik egymást a fejedben. Megnyugtató meghittségre vágysz. És egy felkavaró szempárra is. Egy rutinszerű: „Szia kedves! Milyen napod volt?”-ra és egy telefonhívásra ismeretlen számról, ami fél percig csak hallgat, majd csak annyit mond: „Hol vagy? Odamegyek!” Összebújós ölelésre vágysz, melegségre, mely átjár. Kellemes bizsergésre mely, lassan de biztosan sodródik a puszik, simogatások felől a vetkőzés felé. És arra, hogy egy idegent láss, akiről csak sejted, hogy ismered. Aki elindul feléd. Csak egy pillanatra torpan meg, hogy aztán falhoz lökjön és vadul harapjon ajkadba. Kezével vándoroljon derekadon, fenekeden, melledet markolja, és durván dörgölje lágyékodnak duzzadt nemi szervét nadrágján keresztül. Aztán megállíthatatlanul, nyomuljon, hogy észbe kapni se legyen időd, hogy gondolkodni se tudj, csak érezz, csak cselekedj. Ösztönből.
Megfordulsz. Körülnézel. Ismerős alakot keresel. Már többször eléd jött, talán ma sem lesz másképp. Sötét van. Csak a szomszéd üzlet neonfénye vonja be tested sárgás fényével, az utca szürke valósága ismeretlen, izgalmas árnyakkal van tele. Semmi. Ma nem jött. Sóhajtasz, összehúzod a kabátod, és lassú imbolygó léptekkel indulsz el a metró felé. És ekkor megmozdul valami. Csak a szemed sarkából veszed észre. Apró jelentéktelen mozdulat a szomszéd kapualjból. Megtorpansz. Pulzusod felgyorsul. Tétova lépést teszel felé. Árnyék az árnyékban. Vörös pontszerű izzás, halvány derengés. Megtorpansz. Megáll az idő. A füledben hallod lüktető véred dobogását. Torkod kiszárad. Az árnyék megmozdul. Feléd közelít. Konokul kerüli az utca fösvény fényforrásait, melyek amúgy sem áldják bőkezűen fényüket. Lassú, de biztos léptekkel közelít. Majd megáll. Alig 3 méter a távolság. Próbálod kivenni vonásait, de a fejébe húzott kapucni árnyékot vet rá. Mosolyog? Nem vagy biztos benne. Talán csak képzeled. Szemüveges? Talán csak szeretnéd, hogy az legyen.
- Késő van. Elvihetem?
Mély, de mégis gyermekien huncut hangja van. Férfias, de mégis játékos. Mosolyog! Most már biztos vagy benne. Játszani akar.
- Nem ülök be idegenek autójába.
- Bölcs gondolat. De egy erős férfi kíséret csak jól jönne?!
- Tudok magamra vigyázni. Még az „erős” férfiak sem jelentenek problémát.
Hallgat. Talán elbizonytalanodott?
- És ha nekem lenne szükségem egy kísérőre?
- Nem kísérgetek idegeneket.
- És mi a helyzet azokkal az idegenekkel, akik nem is annyira idegenek?
- Nos: talán ővelük tehetek kivételt.
- Akkor szállj be! – a kocsihoz lép és kinyitja a hátsó ajtót.
Szíved újra hevesen kezd verni. Magad sem tud miért, de elindulsz. A kocsinál megállsz, az arcát fürkésznéd. Szemüveges! Ennyit tudsz kivenni, majd elkapja a fejét.
- Szállj be! Kérlek.
Beszállsz. Becsukja utánad az ajtót. Meleg van bent. Beszáll ő is. Hátraveti a kapucnit. Középre húzódsz a hátsó ülésen, és onnan fürkészed az arcát. Rövid, talán egy centis haja van, apró füle, borotvált arca és rövidre nyírt kecskeszakálla. De nem tudod jól kivenni. Félhomály van és ő konokul bámul előre. Berakja a slusszkulcsot, de nem indítja be a kocsit.
- Hová menjünk?
Mindegy, gondolod. Teljesen mindegy csak had nézhessek már bele a szemedbe!
- Azt hittem hazaviszel.
- Haza? Minek? Mondj egy helyet, és én elviszlek oda.
- Nem akarok menni sehova.
- Akkor mit akarsz?
- Azt akarom, hogy ülj ide hátra mellém!
- Félek, annak nem lenne jó vége. – Nem látod, de mosolyog. Hallod a hangján. Megint az a csibészes gonoszság.
- Talán nem is akarom, hogy jó vége legyen.
Hallgat.
Beindítja a motort és elindul.
- Hova viszel?
Nem felel, csak egy gonosz pillantást vet rád a tükörből. Oldalról látod, ahogy arca hamiskás vigyorba torzul.
Nem tart sokáig az út. Egy kapun hajt be. Pillanatra megáll. Egy őr néz be az autóba, elmosolyodik és biccent felé. Egy sorompó emelkedik, a kocsi motorja újra felbúg. Zötyögős terep, körülöttetek koromsötét. Az autó megáll. Leállítja a motort és kiveszi a kulcsot. Teljes sötétség. A bepárásodott ablak szürkés homálya is csak a fekete éjszakát kendőzi el előled. Félsz. Gondolataidban végigpörögnek az elmúlt hetek eseményei. Izgalmas volt megismerni. Vártad, hogy végre láthasd. Kívántad őt. Sokszor fantáziáltál már arról, milyen lenne vele találkozni. És most itt van. Itt van? Ő az. Ő az? Végre láttad a szemét. Az ő szemét láttad? Félelmeid minden izgalmas gondolatodat, melyeket az elmúlt hetekben megéltél mellette, alámossák. Mi van, ha nem is az, akinek mondja magát? Mi van, ha bántani akar? Ha megakar erőszakolni? Hányszor játszottatok ezzel a gondolattal… De mi van, ha tényleg ez történne?
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.68 pont (41 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 zsuzsika 2016. 01. 21. csütörtök 10:43
Nem tetszett.
#11 Pavlov 2015. 12. 30. szerda 14:39
Kicsit kiestek a szereplők a karakterből... Kár
#10 sunyilo 2015. 12. 29. kedd 17:52
Életszagú...
#9 cscsu50 2015. 12. 29. kedd 11:17
egynek elmegy
#8 papi 2015. 12. 29. kedd 10:53
Egész jó
#7 Andreas6 2015. 12. 29. kedd 09:16
Nekem tetszett.
#6 deajk2008 2015. 12. 29. kedd 08:30
nekem tetszett folytasd
#5 veteran 2015. 12. 29. kedd 07:56
Egyszer elolvasható.
#4 feherfabia 2015. 12. 29. kedd 07:49
Egész jó!
#3 A57L 2015. 12. 29. kedd 04:10
Furcsa írásmóddal van írva.
#2 vakon53 2015. 12. 29. kedd 01:32
Nemrossz... Nemrossz...
#1 Törté-Net 2015. 12. 29. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?