A+ A-

Cowboyok - Az indián szerelmem

- Patrik Taylor?
- Igen...
- Üdvözlöm a ranchon, a nevem Jonatan Smitt - a kézfogás erős volt - én vagyok a telepvezető.
A férfi markáns vonásai, koptatott farmere, kockás inge, és kalapja, na meg a széltől cserzett bőre, jól állt neki, mint később megtudtam a harminchárom éves férfi a tulaj jobb keze, minden nála futott össze.
- Az önéletrajzában azt írta, hogy már van gyakorlata ilyesmiben. Nem idegen magának a trágyaszag, a favágás, az állatok etetése, ahogyan a terelés, és a birkanyírás sem.
- Ez így van, egész gyerekkoromat egy ranchon töltöttem - sóhajtottam fel, felidézve azt, amikor még éltek a szüleim, és saját gazdaságot vezettek.
- Jól van Patrik, majd összeismerkedik a többiekkel. A munka, mint tudja itt kemény, de a fizetés sem rossz, aki megállja a helyét, annak nálunk biztos keresete van! Most pedig menjen, csomagoljon ki. Amott - bökött fejével a nagyobb, téglalap formájú, durva gerendákból épített ház felé - szoktunk enni. Egy óra múlva jöjjön oda, ebédelünk. Akkor megismerkedhet a többi hajcsárral.
- Igen uram!
A férfi a fejét rázta.
- Tegezz, a munka érdekében, inkább hagyjuk a magázódást. Sokszor kell majd összedolgoznunk, megoldani problémákat, egyszerűbb, ha tegező viszonyban vagyunk egymással.
- Rendben.
Négyágyas, de elég tágas szoba fogadott, persze minden fából, de a fenyőviasz illata tudomásomra hozta, hogy jól szigetelt hely, ahol majd télen sem fogok vacogni.
Az ebéd alatt valóban megismerkedtem a csapattal, ami fiatal társaságnak volt mondható. A szobatársaim: Kevin, Ed, és Lerry, három, alig valamivel idősebb férfi, mint én. Az első napon tulajdonképpen csak megismerkedtem a farmmal, emberekkel, állatállománnyal, napvégére mégis nagyon elfáradtam.
- Egy kis whiskyt? - kínáltak szobatársaim, amit nem lehetett visszautasítani. Féltem, hogy majd tejfölös képű kamasznak néznek a tizenkilenc évemmel, de szerencsére, már az első este kártyaparti közben ráébredtem, hogy a három társam, nagyon is belevaló, kemény, tisztességes ember, akiknek a humora is a helyén van.
Keményen dolgoztam folyamatosan, hogy megmutassam, közéjük illő vagyok. Ekkor esett meg, hogy Kevin megtalált abban a kis félórácskában, amíg éppen pihentem. Talán az első ilyen félórám volt ott tartózkodásom ideje alatt.
A fiú delavár származását rezesen csillogó bőre, zöldes-barna szemei, és hihetetlenül fényes, fekete haja híven tükrözte. Lófarka majdnem a derekáig ért - biztosan szép látvány kibontva - futott rajtam keresztül, amint ott állt előttem a srác.
- Láttad már a domb mögötti rétet? - kérdezte pajkosan csillogó szemekkel.
- Még nem, de azt mondták a többiek, nagyon szép ilyenkor, Májusban.
- Gyere haver, van arra egy kis tó is. Hozz törölközőt, lefürdünk!
- De...
- Semmi ellenkezés, kövess! Dolgoztunk ma éppen eleget!
Egy pillanatra nem kaptam lélegzetet, amint a virágtól övezett mező a szemem elé tárult. Néhol árnyas fákkal, és felettünk bárányfelhőkkel tarkított éggel.
- Ez nagyon szép.
- Elkaplak! – Kevin a feje felett lóbálta kék törölközőjét, akár egy lasszót, én pedig már futottam is, kölyökként.
A végén a fiú utolért, rám vetette magát, a fűben hemperegtünk, játékosan bunyózva. Majd csak lihegtünk a hátunkra fordulva, és bámultuk az eget.
Kevinnel nagyon jól éreztem magam. Féloldalt fordítottam a fejem, ő észrevette a pillantásom, hogy a haját nézem.
- Olyan kékesfekete, még sosem láttam szebbet. – Elpirultam, nem tudom, hogy csúszhatott ki a számon a dicséret.
Kevin furcsán bámult rám, majd felült, aztán kioldotta a gumit, haja szétterült vállán, és hátán, a napfény alatt ragyogott.
- Tessék, nézd meg alaposan - mosolyodott el, én pedig remegő ujjakkal túrtam bele, a valóban nem mindennapi hajzuhatagba.
- Mint egy szilaj ménes sörénye – jelentettem ki elragadtatva. Ekkorra már én is ültem, Kevin pedig az én hajamba simított.
- A tiéd pedig olyan, mint a tűz, és a méz keveréke. Ahogy neked tetszik az én indián külsőm, nekem annyira a tiéd. A szeplőid, a kék szemed, meg minden, ahogy van.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.41 pont (29 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 nathanblack95 2017. 06. 18. vasárnap 19:54
Ez nem lett a legjobb. De nem rossz.
#6 cscsu50 2015. 10. 31. szombat 06:32
elmegy
#5 Andreas6 2015. 10. 27. kedd 23:33
Kíváncsi voltam, elolvastam. Rá kellett jönnöm, homofób vagyok. Más fajta érdeklődéssel talán tetszene, mert gondolatban egyiküket nővel behelyettesítve egész jó.
#4 Rinaldo 2015. 10. 27. kedd 07:53
elmegy.
#3 zsuzsika 2015. 10. 27. kedd 07:52
Nem tetszett.
#2 A57L 2015. 10. 27. kedd 04:55
Ez nagyon gyenge lett.
#1 Törté-Net 2015. 10. 27. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?